Holland BESTEL VIA TELEFOON: 0800 0228 311
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

"Contessa Rosa" Alta Langa DOCG Rosé 2017

"Contessa Rosa" Alta Langa DOCG Rosé 2017.
Fontanafredda
JAAR-extensie: 2017
Herkomst: Piemonte, Alba
48
€ 30,00 € 27,10 -10%
Formaat 0.75l. (€ 36,13/liter)
code S4770
Opgedragen aan “Bela Rusin”

Wat: Tussen Alta Langa en Barolo
Omdat: Voor zijn sterke persoonlijkheid
Ideaal bij: Gedurende de hele maaltijd

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
BIOLOGISCH BIOLOGISCH
"Contessa Rosa" Alta Langa DOCG Rosé 2017
Fontanafredda
JAAR-extensie: 2017
Herkomst: Piemonte, Alba
€ 30,00 € 27,10 -10%
Formaat 0.75l. (€ 36,13/liter)
code S4770
Opgedragen aan “Bela Rusin”

Wat: Tussen Alta Langa en Barolo
Omdat: Voor zijn sterke persoonlijkheid
Ideaal bij: Gedurende de hele maaltijd

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
  • TypologieMousserende Classic Method Rosé Brut
  • Herkomst Piëmont
  • Druiven Chardonnay 30%, Pinot Noir 70%
  • Sensatie Contessa Rosa vertegenwoordigt de ware geest van Fontanafredda: opgedragen aan Contessa Rosa Vercellana, bekend als “Bela Rusin”, drukt deze mousserende wijn, geproduceerd met druiven geteeld op grote hoogte, de combinatie uit van aromatische frisheid en complexiteit, typisch voor grote wijnen zoals Barolo . Voor het maken van deze cuvée werd een nieuwe methode ontwikkeld, waarbij gebruik werd gemaakt van een likeur d'éxpédition met enkele druppels Barolo DOC 1967. Het resultaat is een mousserende wijn met een lichtroze kleur met reflecties van de uienschil. De geur doet denken aan aroma's van oranjebloesem, chinotto-granaatappelfruit en zwarte pruim, eindigend met gember, nootmuskaat, lavendel, basilicum en een achtergrond van custard. In de mond is de bubbel fijn en aanhoudend en de zuurgraad is in balans met de zoete noot. Een minerale en hartige sensatie eindigt met een citrusafdronk.
  • Wijnbereiding Vinificatie: Een deel van de pinot noir druif wordt geperst en in contact met de schil gelaten in temperatuurgecontroleerde tanks bij 10°C gedurende 12-24 uur. Aan het einde van de maceratie vindt regelmatig een zachte persing plaats. De most ondergaat fermentatie in roestvrijstalen tanks bij lage temperaturen (18-20 °C) en aan het einde wordt de wijn tot het voorjaar in contact gehouden met de fijne droesem. Op dit punt wordt de cuvée gemaakt door de wijnen van de twee fermentaties te combineren. In de maand mei ondergaat de wijn een tweede gisting op fles, gevolgd door een rijpingsproces van 48 maanden op de gisten, in de koele, donkere en beschermde omgeving van de kelders, in overeenstemming met de strengste regels van de wijnkelder. Spumante-methode Klassiek.
  • Alcoholgehalte 12.5% vol
  • Allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Minimaal 24 uur van te voren in de koelkast zetten. Open en serveer op dit moment
  • Servicetemperatuur 10 graden
  • GlasFluiten / Franciacorta
  • Wanneer te drinken binnen 5 jaar vanaf nu
  • pairing Aperitief, vleesmenu
De wijngaard
  • Grond Witte klei, zand en kalkhoudende mergel
  • Blootstelling en hoogte Zuidwesten
  • Kweekmethode Guyot
  • Plantdichtheid 5000
Aantekeningen van de productie
  • Italië

  • Fontanafredda

    "Contessa Rosa" Alta Langa DOCG Rosé 2017
  • Contessa Rosa Brut Rosé vertegenwoordigt de ware geest van Fontanafredda. Opgedragen aan de Contessa Rosa Vercellana, bekend als de "Bela Rusin", deze mousserende wijn, geproduceerd met druiven die op grote hoogte zijn geteeld, drukt de combinatie uit van aromatische frisheid en complexiteit, typerend voor grote wijnen zoals Barolo. De basiscuvée bestaat uit Pinot Noir en Chardonnay, afkomstig uit de Langa van Alba en Asti. Een deel van de Pinot Noir-druif wordt geperst en één of twee dagen in contact met de schil gelaten in tanks met temperatuurregeling en aan het einde van de maceratie gaan we over tot een zachte persing. Zo wordt een rosémost verkregen die, samen met de witte, wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij lage temperatuur en aan het einde van deze fase blijft de verkregen wijn in contact met zijn fijne droesem tot de volgende lente. Op dit punt wordt de cuvée gemaakt door de wijnen van de twee fermentaties te combineren. De tweede gisting, op fles, gaat verder met 48 maanden rijping op de droesem. De echte bijzonderheid van deze klassieke methode bestaat echter in het unieke recept van de "liqueur d'épédition" die onder andere ook enkele druppels Barolo DOC 1967 bevat. neus heeft het aroma's die doen denken aan oranjebloesem, granaatappel, bittere sinaasappel en zwarte pruim, eindigend met gember, nootmuskaat, lavendel, basilicum en een achtergrond van custard. In de mond ontdekken we daarentegen een fijne en aanhoudende bubbel, maar vooral een perfect evenwicht tussen alle componenten van de wijn. Uitstekend als aperitief, dankzij zijn persoonlijkheid kan hij een hele lunch met klasse begeleiden.

    Opgericht door de eerste koning van Italië in 1858. Dit schrijven dat opvalt op de Fontanafredda-website zou voldoende zijn om betekenis te geven aan een bedrijf dat het definiëren van 'historisch' bijna een understatement is. Fontanafredda is geboren uit een liefdesverhaal. In feite werd het door Vittorio Emanuele II geschonken aan zijn geliefde Rosa Vercellana, de beroemde "mooie Rosina". Afgezien van deze ante litteram-roddels, is Fontanafredda echter altijd een referentiepunt geweest voor de regionale en Italiaanse wijnbouw in het algemeen. In feite behoren veel nieuwsgierige primaten tot deze kelder. De eerste wijngaard in Barolo werd gekocht in 1866 en de eerste vinificatie dateert uit 1870. In 1886 arriveerde de Barolo di Fontanafredda in Amerika en in 1887 werden de eerste betonnen tanks in Europa gebouwd. Ten slotte dateert de productie van de eerste klassieke methode mousserende wijn uit 1959, de voorloper van de Alta Langa DOCG. De laatste stap die we aangeven in de glorieuze geschiedenis van dit wijnhuis, na de overname door Oscar Farinetti en Luca Baffigo, is in 2018. Sinds dat jaar produceert het bedrijf gecertificeerde biologische wijnen. Vandaag de dag kan Fontanafredda, dat naar meer dan 60 landen over de hele wereld exporteert, rekenen op een complex van 120 hectare wijngaarden. En in de kelders liggen meer dan 2,5 miljoen flessen Barolo te wachten om op de markt te worden gebracht. Lang leve… Fontanafredda!

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "Contessa Rosa" Alta Langa DOCG Rosé 2017 van Fontanafredda wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Classic Method Mousserende Wijn Rosato Brut met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Contessa Rosa" Alta Langa DOCG Rosé 2017 van Fontanafredda bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp