Gorghi Tondi is geboren uit de liefde voor de natuur van Dora, de overgrootmoeder van Annamaria en Clara Sala, tegenwoordig aan het roer van het familiebedrijf. In 2000 besloot vader Michele, met meer dan veertig jaar ervaring in de wijnwereld, samen met zijn vrouw Doretta en hun dochters een eigen bedrijf op te richten, gericht op de productie van biologische en sulfietvrije wijnen. De druiven worden geteeld tussen de zee en het land, in het integrale natuurreservaat van het meer van Preola en Gorghi Tondi, in Mazara del Vallo.
In de twee eigendommen van Ramisella en San Nicola, in het uiterste westen van Sicilië, strekken de rijen zich uit over een overwegend vlak land van 130 hectare, gewiegd door de zeebries. Hier geven de unieke en vaak onherhaalbare omgevingsomstandigheden leven aan een buitengewone wijn in de Siciliaanse wijnscène, Grillodoro, het vlaggenschiplabel van het bedrijf.
Gratis retourneren
Toegewijde hulp