De Castelli Romani, en in het bijzonder het gebied van Grottaferrata, met zijn 270 meter boven de zeespiegel, de juiste afstand van de kust van de Tyrrheense Zee en de vulkanische bodem, gecombineerd met een van de mildste en meest aangename klimaten in Italië, ze vormen ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen. Zeker weten de leden van de familie Santarelli die vanaf het begin van de jaren zeventig uit pure passie en liefde voor het gebied kleine percelen grond begonnen te kopen, bijna geheel beplant met wijngaarden. Tot halverwege de jaren tachtig werden de geproduceerde druiven echter aan de lokale coöperatieve kelders gegeven. Toen, in 1985, werd dankzij de ontmoeting tussen Giulio Santarelli en professor Attilio Scienza de beslissing genomen om een nieuwe wijnmakerij genaamd Castel De Paolis tot leven te wekken, om geweldige lokale wijnen te maken. De naam is afgeleid van een oud middeleeuws kasteel dat op zijn beurt op de ruïnes van de Romeinse tijd staat. Zelfs vandaag de dag gebruikt de kelder van het bedrijf de kostbare "Romeinse cisterne", waarin de barriques rusten met de grote rijpende rode wijnen.
Gratis retourneren
Toegewijde hulp