Holland BESTEL VIA TELEFOON: 0800 0228 311
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

"Peiragal" Barbera d'Alba DOC 2021

"Peiragal" Barbera d'Alba DOC 2021.
90

RP

92

JS

organisch
Geven
Bekroonde wijn
'Peiragal' Barbera d'Alba DOC 2021, Marchesi di Barolo
'Peiragal' Barbera d'Alba DOC 2021, Marchesi di Barolo AUX 1
Marchesi di Barolo
JAAR-extensie: 2021
Herkomst: Piemonte, Barolo (CN)
49
€ 23,60 € 21,00 -11%
Formaat 0.75l. (€ 28,00/liter)
code S4694
Een jaar gerijpt in kleine eikenhouten vaten

Wat: Uit losse trossen die wijnen met een goede structuur kunnen voortbrengen
Omdat: Voor het intense gevoel van aangenaamheid, evenwicht en harmonie dat het ons geeft
Ideaal bij: Kalfsvlees met tonijnsaus en pastagerechten rijk aan smaakmakers

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
PRIJSWINNAAR PRIJSWINNAAR
"Peiragal" Barbera d'Alba DOC 2021
Marchesi di Barolo
JAAR-extensie: 2021
Herkomst: Piemonte, Barolo (CN)

90

Robert Parker

92

James Suckling


€ 23,60 € 21,00 -11%
Formaat 0.75l. (€ 28,00/liter)
code S4694
Een jaar gerijpt in kleine eikenhouten vaten

Wat: Uit losse trossen die wijnen met een goede structuur kunnen voortbrengen
Omdat: Voor het intense gevoel van aangenaamheid, evenwicht en harmonie dat het ons geeft
Ideaal bij: Kalfsvlees met tonijnsaus en pastagerechten rijk aan smaakmakers

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
  • TypologieRode nog droge DOC
  • Herkomst Piëmont
  • Druiven 100% kapper
  • Sensatie Intense robijnrode kleur met mauve tinten. Complex boeket, waar de geurige tonen van wilde bessen worden gecombineerd met hints van kaneel en vanille. Vol en elegant, met zoete en omhullende tannines en een lange persistentie in de mond.
  • Wijnbereiding VINIFICATIE: De druiven, uitsluitend met de hand geoogst, kwamen intact in de kelder en werden onmiddellijk ontsteeld en subtiel geperst, om alleen de meest nobele en aromatische fracties uit de schil en uit het buitenste deel van de bes te extraheren. Na fermentatie met maceratie gedurende ongeveer 8 dagen bij 28° C, werd de wijn gescheiden van de afvallen en gedecanteerd in verglaasde betonnen vaten, speciaal gemaakt met kurkisolatie. Hier begon de malolactische gisting spontaan en eindigde al in december. RIJPING: Deze wijn rijpte meer dan negen maanden, deels in kleine Franse eikenhouten vaten van 225 liter en deels in traditionele eikenhouten vaten, en vervolgens een paar maanden gemengd in een enkele tank, bij keldertemperatuur, om een ​​volledige harmonisatie tussen zijn edele componenten. Een lichte houtachtige noot voegt zich bij het brede scala aan aroma's en smaken, waardoor de complexiteit ervan toeneemt in een harmonieus gevoel van aangenaamheid. Barbera d'Alba Peiragal bereikt de volwassenheid 2 jaar na de oogst en het rijpingsplateau ligt tussen de 2 en 5 jaar.
  • Alcoholgehalte 13.5% vol
  • Allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Koel minstens 24 uur voor het opdienen. 5 minuten voor serveren openen
  • Servicetemperatuur 16 graden
  • GlasBordeaux
  • Wanneer te drinken van veroudering
  • pairing Aperitief, vleesmenu
De wijngaard
  • Grond Peiragal is een oude dialectterm die goed glooiende heuvels identificeert die bestaan ​​uit grote formaties van zeer compacte kleiachtige kalksteengrond, met grote stenen. Deze omstandigheden beperken de opname van regenval en bevorderen de zeer diepe worteling van de wijnstokken, op zoek naar de vochtigheid die door capillariteit uit de diepe lagen opstijgt. Het resultaat is de productie van schaarse trossen en daardoor een zeer gestructureerde wijn, met een gematigde zuurgraad, een goed uitgebalanceerde alcoholaanwezigheid en zoete tannines, die nooit te duidelijk zijn.
  • Blootstelling en hoogte Sud Est
  • Kweekmethode Guyot
  • Plantdichtheid 4000
Aantekeningen van de productie
  • Gebotteld door Marchesi di Barolo - Barolo - Italië

  • Geproduceerd in Italië

De prijzen
  • Robert Parker 90
  • James Zuigeling 92

    Een groot, weelderig rood met geplette bessen, pruimen en hints van gebrande sinaasappel en chocolade. Volle body, lichte tannines en een pittige, fruitige afdronk. Ik wil gewoon dat je verwacht in een uitstekende barbera. Drink nu.

    "Peiragal" Barbera d'Alba DOC 2021
  • Peiragal is een oude Piemontese dialectterm, die heuvels identificeert met een goede helling die bestaat uit grote formaties van zeer compacte klei-kalkhoudende grond, met grote stenen. Deze omstandigheden beperken de opname van regen en bevorderen een zeer diepe worteling van de wijnstokken, op zoek naar vocht. Het resultaat is de productie van losse trossen en dus van een zeer gestructureerde wijn, met zoete tannines, nooit te duidelijk. Dit is het geval met deze Barbera d'Alba DOC voorgesteld door Marchesi di Barolo, een jaar gerijpt in kleine Franse eikenhouten vaten van 225 liter. De bijdrage van het hout voegt een lichte houtachtige noot toe die aansluit bij het toch al brede scala aan aroma's en smaken, waardoor de complexiteit toeneemt. Een intens gevoel van aangenaamheid, evenwicht en harmonie dat onze zintuigen lang begeleidt. Robijnrode kleur met intense en briljante granaatranden, het boeket is fris en levendig, met een duidelijke hint van zwarte bessen, bessen, geroosterde hazelnoten en vanille. Van onmiddellijke aangenaamheid, de smaak is elegant, met omhullende en zachte tannines. Het is een lokale rode wijn en past goed bij typische Langhe-voorgerechten, zoals kalfsvlees met tonijnsaus en de klassieke groentevlaai. Ook perfect bij kruidige voorgerechten en vleesgerechten. Lekker bij het klassieke Piemontese boekdeel en meer in het algemeen bij harde kazen van middelbare leeftijd.

    Barolo, begrepen als de buitengewone wijn waar de hele wereld jaloers op is, werd geboren op een paar meter van het hoofdkantoor van het bedrijf. De historische kelders van de Marchesi di Barolo bevinden zich in feite precies in het centrum van Barolo, op een steenworp afstand van het kasteel dat de residentie was van de laatste markiezen Falletti, de eerste ooit die de nobele rode wijn van koningen produceerde. De familie Abbona, de huidige eigenaar van de Marchesi di Barolo, zet idealiter het werk voort dat door de Falletti's is begonnen en plaatst zichzelf als een trouwe vertolker van traditionele wijnstokken en hun plaatsen. Nooit zoals in dit geval is de uitdrukking "traditie en innovatie combineren" geldig. Het bedrijf verwerkt de belangrijkste wijnstokken van de Langhe, Roero en Monferrato, vinifieert de meest prestigieuze crus in zuiverheid, verfijnt ze en biedt ze individueel aan om hun verschillende uitdrukkingen beter te laten uitkomen. Kennis en respect voor de verschillende druivenrassen en individuele terroirs, gecombineerd met een vinificatie die hun sterke punten versterkt. Dit alles is Marchesi di Barolo.

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "Peiragal" Barbera d'Alba DOC 2021 van Marchesi di Barolo wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosso Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Peiragal" Barbera d'Alba DOC 2021 van Marchesi di Barolo bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp