RP
JS
Wat: Uit losse trossen die wijnen met een goede structuur kunnen voortbrengen
Omdat: Voor het intense gevoel van aangenaamheid, evenwicht en harmonie dat het ons geeft
Ideaal bij: Kalfsvlees met tonijnsaus en pastagerechten rijk aan smaakmakers
Robert Parker
James Suckling
Wat: Uit losse trossen die wijnen met een goede structuur kunnen voortbrengen
Omdat: Voor het intense gevoel van aangenaamheid, evenwicht en harmonie dat het ons geeft
Ideaal bij: Kalfsvlees met tonijnsaus en pastagerechten rijk aan smaakmakers
Gebotteld door Marchesi di Barolo - Barolo - Italië
Geproduceerd in Italië
Een groot, weelderig rood met geplette bessen, pruimen en hints van gebrande sinaasappel en chocolade. Volle body, lichte tannines en een pittige, fruitige afdronk. Ik wil gewoon dat je verwacht in een uitstekende barbera. Drink nu.
Peiragal is een oude Piemontese dialectterm, die heuvels identificeert met een goede helling die bestaat uit grote formaties van zeer compacte klei-kalkhoudende grond, met grote stenen. Deze omstandigheden beperken de opname van regen en bevorderen een zeer diepe worteling van de wijnstokken, op zoek naar vocht. Het resultaat is de productie van losse trossen en dus van een zeer gestructureerde wijn, met zoete tannines, nooit te duidelijk. Dit is het geval met deze Barbera d'Alba DOC voorgesteld door Marchesi di Barolo, een jaar gerijpt in kleine Franse eikenhouten vaten van 225 liter. De bijdrage van het hout voegt een lichte houtachtige noot toe die aansluit bij het toch al brede scala aan aroma's en smaken, waardoor de complexiteit toeneemt. Een intens gevoel van aangenaamheid, evenwicht en harmonie dat onze zintuigen lang begeleidt. Robijnrode kleur met intense en briljante granaatranden, het boeket is fris en levendig, met een duidelijke hint van zwarte bessen, bessen, geroosterde hazelnoten en vanille. Van onmiddellijke aangenaamheid, de smaak is elegant, met omhullende en zachte tannines. Het is een lokale rode wijn en past goed bij typische Langhe-voorgerechten, zoals kalfsvlees met tonijnsaus en de klassieke groentevlaai. Ook perfect bij kruidige voorgerechten en vleesgerechten. Lekker bij het klassieke Piemontese boekdeel en meer in het algemeen bij harde kazen van middelbare leeftijd.
Barolo, begrepen als de buitengewone wijn waar de hele wereld jaloers op is, werd geboren op een paar meter van het hoofdkantoor van het bedrijf. De historische kelders van de Marchesi di Barolo bevinden zich in feite precies in het centrum van Barolo, op een steenworp afstand van het kasteel dat de residentie was van de laatste markiezen Falletti, de eerste ooit die de nobele rode wijn van koningen produceerde. De familie Abbona, de huidige eigenaar van de Marchesi di Barolo, zet idealiter het werk voort dat door de Falletti's is begonnen en plaatst zichzelf als een trouwe vertolker van traditionele wijnstokken en hun plaatsen. Nooit zoals in dit geval is de uitdrukking "traditie en innovatie combineren" geldig. Het bedrijf verwerkt de belangrijkste wijnstokken van de Langhe, Roero en Monferrato, vinifieert de meest prestigieuze crus in zuiverheid, verfijnt ze en biedt ze individueel aan om hun verschillende uitdrukkingen beter te laten uitkomen. Kennis en respect voor de verschillende druivenrassen en individuele terroirs, gecombineerd met een vinificatie die hun sterke punten versterkt. Dit alles is Marchesi di Barolo.
Als u "Peiragal" Barbera d'Alba DOC 2021 van Marchesi di Barolo wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosso Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Peiragal" Barbera d'Alba DOC 2021 van Marchesi di Barolo bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering