Lang vóór de komst van de kerstomaat werd het Pachino-gebied gekenmerkt door de groene uitgestrekte wijngaarden met jonge boompjes. En het verhaal van Saro Di Pietro, de "kelder" en oprichter van de wijnmakerij Rudinì, is precies verbonden met dit land. In 1969 was Saro een must-seller. Als voorproefje, zittend aan de scagno, op het centrale plein van Pachino, beoordeelde hij de most van lokale wijnmakers die, eenmaal "gepromoot", naar Noord-Italië konden gaan waar ze werden gebruikt om lokale wijnen te verrijken. In 1972 kocht Saro Di Pietro de wijnmakerij Rudinì van graaf Corrado Moncada di Paternò en bouwde daar een moderne kelder, waarbij alles op Nero d'Avola gericht was. Een meer dan terechte keuze, zouden we vandaag de dag kunnen zeggen... Pachino werd immers altijd beschouwd als de bakermat van Nero d'Avola en het herkomstgebied van grote rode wijnen. Een gebied met absoluut onherhaalbare bodem- en klimaatomstandigheden. Gelegen in het zuidelijkste punt van Europa, in het zuidelijkste puntje van Sicilië, met uitzicht op de Middellandse Zee en de Afrikaanse kust. Rudinì haalt zijn druiven uit meer dan 200 hectare van de meest gekwalificeerde wijngaarden die zich rond Pachino uitstrekken. Naast de prins van de Siciliaanse wijnen, Nero d'Avola, omvat het assortiment Rudinì-wijnen Chardonnay, Inzolia, Syrah en Merlot. Internationale wijnstokken die echter op Sicilië een optimaal leefgebied hebben gevonden.
Gratis retourneren
Toegewijde hulp