Il Piëmont het is altijd zo geweest een van de symbolische regio's van de Italiaanse wijncultuur. In feite hebben we al sinds de Romeinse tijd de eerste producties van de Barbaresco, hoewel anders dan die welke tegenwoordig wordt gekweekt. In de negentiende eeuw was Camillo Benso, graaf van Cavour, een groot bewonderaar van Barolo, biedt zijn hulp aan door de Pinot-druivensoort te introduceren – die later door de druifluis werd vernietigd – om de wijnbouw in Piemonte uit te breiden. In de tussentijd is de Barbaresco De wijn wordt eerst droog gevinifieerd en wordt goed ontvangen. Sinds 1960 is er echter gekozen voor een focus op kwaliteit met een selectie van Barolo en Barbaresco Cru.
Tegenwoordig worden veel wijnen uit Piemonte gemaakt van druiven Nebbiolo, zoals de Gattinara en de Nebbiolo van Alba, naast de reeds genoemde Barolo en Barbaresco. Een andere pijler van de wijnbouw in Piemonte wordt tenslotte vertegenwoordigd door de Truc, een inheemse wijnstok die zijn naam dankt aan de vroege rijping van de trossen, die vanaf de tweede helft van september rijk zijn aan suiker.
Dit zijn onze suggesties: een constant bijgewerkte catalogus om elke dag te ontdekken.
Proef alles Wijnen uit Piemonte voor u geselecteerd door Svinando-experts!
Gratis retourneren
Toegewijde hulp