"Gajera" Piem. DOC Pinot Noir 2019

"Gajera" Piem. DOC Pinot Nero 2019.

LM

• TypologieRode nog droge DOC
  • Herkomst Piëmont
  • Druiven PINOT NOIR 100%
  • Sensatie Kleur: robijnrood met granaatpaarse reflecties. Geur: complex met aroma's van kruiden, met tonen van klein rood fruit en florale hints in de afdronk. Smaak: warm, overtuigend en fris tegelijk.
  • Wijnbereiding Na het ontstelen en pletten van de druiven wordt de most bij een gecontroleerde temperatuur overgebracht naar horizontale wijnmakers. De alcoholische gisting met maceratie duurt ongeveer 5 dagen bij een begintemperatuur van 20°C, die geleidelijk 25°C bereikt om de aroma's afkomstig van de wijnstok en de polyfenolische stoffen die in de schil aanwezig zijn zo goed mogelijk te extraheren. Aan het einde van de alcoholische gisting wordt onmiddellijk de malolactische gisting gestart in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 18°C. Zodra de gisting is voltooid, gaat de wijn grotendeels over in barriques, meestal nieuwe en in mindere mate tweede passage, waar hij ongeveer 16 maanden zal blijven. Na nog een maand stop in stalen tanks, gaat het over in de fles waar het, voordat het op de markt wordt gebracht, nog een jaar wordt verfijnd.
  • Wanneer te drinken van veroudering
  • Grond zanderig
  • Blootstelling en hoogte Zuiden
  • Kweekmethode Guyot
  • Geproduceerd en gebotteld door Vinchio Vaglio Serra SC Agr. – Vinchio (AT), Italië

• Geproduceerd in Italië

• Veronelli 88
  • Luca Maroni 91
  • drankje Aanwezig in de gids!
    "Gajera" Piem. DOC Pinot Noir 2019
  • Ook al komt de Pinot Noir uit Frankrijk, en om precies te zijn uit de Bourgogne, toch heeft Pinot Noir door de jaren heen bewezen dat hij zich kan aanpassen aan verschillende klimaten en bodems. Zelfs met alle voorzorgsmaatregelen van de zaak, aangezien deze druif van nature behoorlijk pretentieus is en veel aandacht vereist om kwaliteitswijnen tot leven te wekken. Met name in Piemonte lijken de ideale omstandigheden te bestaan ​​en deze Gajera is daar een duidelijk bewijs van. De naam verwijst naar een toponiem dat verwijst naar het toevluchtsoord van eksters of gaaien ("gaja" in dialect) in de bossen van het natuurreservaat Valsarmassa. Na de vinificatie gaat de wijn grotendeels over in nieuwe of tweede passage barriques. De rijping duurt ongeveer 16 maanden, voordat hij verder in staal gaat en de fles ontmoet. Daarna, voordat hij op de markt wordt gebracht, blijft de wijn nog een jaar in de kelder. Pas dan is het echt klaar om volledig gewaardeerd te worden. Robijnrode kleur met violette reflecties, deze Pinot Noir heeft complexe aroma's, met aroma's van kruiden, klein rood fruit en florale hints in de afdronk. In de mond is het warm, overtuigend en fris tegelijk. Probeer het eens bij de klassieke gegrilde filet of een schotel belegen kazen.

In 1959, het jaar van de oprichting, waren dat er nog maar 19. Vandaag, 2021, telt de Cantina Cooperativa Vinchio e Vaglio Serra 192 leden. In totaal beheren ze zo'n 450 hectare wijngaarden met zorg en passie. Met name in Barbera, de zogenaamde "Rubino di Vinchio", maar ook andere typische wijnstokken van het gebied, zoals Dolcetto, Cortese, Grignolino, Nebbiolo, Brachetto, Moscato, Freisa en Bonarda. Naast deze dichte groep autochtone, d.w.z. typisch voor het gebied, zijn er ook de internationale wijnstokken die het meest geschikt zijn voor de heuvels van Piemonte, zoals Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon en Viognier. De wijngaarden, grotendeels op zeer steile hellingen, maken het werk bijzonder veeleisend, maar garanderen tegelijkertijd een optimale belichting wat zich vertaalt in een perfecte rijping. Uiteraard draagt ​​ook de aard van de bodem bij aan de kwaliteit van de geoogste druiven, waarvan de minerale componenten de productie van kwaliteitswijnen garanderen. De kelder, aan de andere kant, uitgerust met ultramoderne apparatuur en moderne systemen voor het maken van wijn, is ook uitgerust met een grote vatenkelder, gecreëerd in de heuvel, die een constante en natuurlijke temperatuur en vochtigheid garandeert. Hier staan ​​barriques en Franse eikenhouten vaten van verschillende capaciteiten, waar de wijnen langzaam kunnen rijpen. Voor zo lang als nodig is.

Als u "Gajera" Piem wilt kopen. DOC Pinot Noir 2019 van Vinchio Vaglio, op Svinando vindt u de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosso Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Gajera" Piem. DOC Pinot Nero 2019 van Vinchio Vaglio, wellicht bent u ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering