"Crè" Salento Bianco IGT 2022

"Crè" Salento Bianco IGT 2022.
Vetrère
Herkomst: Apulië, Salento
Complexiteit en aromatische rijkdom

Wat: Van een zuivere verwerking van Minutolo-druiven
Omdat: Voor de rijkdom van zijn fruit
Ideaal bij: Lekkere schaal- en schelpdierengerechten

Vetrère
Herkomst: Apulië, Salento
Complexiteit en aromatische rijkdom

Wat: Van een zuivere verwerking van Minutolo-druiven
Omdat: Voor de rijkdom van zijn fruit
Ideaal bij: Lekkere schaal- en schelpdierengerechten

• TypologieWitte nog droge IGP
  • Herkomst Apulië
  • Druiven minuut 100%
  • Sensatie In de neus reukreferenties naar oranjebloesem, lindebloesem, exotisch fruit zoals papaja en ananas. Uitstekende zuurgraad die niets afdoet aan de rondheid van de smaak.
  • Wijnbereiding Mechanische oogst, zachte persing, statische klaring, langzame gisting in staal gedurende 30 dagen, permanentie op de droesem
  • Alcoholgehalte 12.5% vol
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. Minimaal 15 minuten voor serveren openen
  • GlasRijnland
  • pairing Vis menu
  • Grond middelmatig kalkhoudend met kleifracties
  • Blootstelling en hoogte Sud Est
  • Kweekmethode Aangespoord cordon
  • Decanter World Wine Awards ZILVER
    "Crè" Salento Bianco IGT 2022
  • Een echte specialiteit van Salento, deze Cre?, Vetrère van het witte IGP-merk, is afkomstig van een pure verwerking van Minutolo-druiven, geteeld in de provincie Taranto, waar de hitte en de zon ervoor zorgen dat de trossen de beste aroma's tot perfecte rijpheid brengen. In dit geval wordt de oogst machinaal uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de druiven snel in de kelder aankomen, zonder te worden beschadigd door ongewenste fermentaties. In Salento zijn de zomers immers erg heet en timing tijdens de oogst is een essentiële factor. De vinificatie is eenvoudig maar nauwkeurig, in staal bij een gecontroleerde temperatuur. Voor de verfijningsfase blijft de wijn, nog steeds in staal, in contact met zijn fijne droesem, waardoor hij een zekere complexiteit en een aangename aromatische rijkdom krijgt. Het resultaat is een wijn die wordt gekenmerkt door een prachtige heldere strogele kleur. In de neus zijn de olfactorische verwijzingen duidelijk en herinneren ze aan oranjebloesem, linde en zelfs exotisch fruit, zoals papaja en ananas. In de mond wordt de natuurlijke frisheid echter goed gebalanceerd door de rijkdom van het fruit. Deze Minutolo van Vetrère, een zeer aangename en veelzijdige wijn, lijkt gemaakt om smakelijke gerechten op basis van schaaldieren te begeleiden.

De geschiedenis van Vetrère gaat verloren in de tijd. De oorsprong is zeker heel oud, in die mate dat een kaart uit de 700e eeuw al getuigt van zijn aanwezigheid. Het behoorde toen toe aan de familie Troilo. Toen, in 1903, trouwde de jonge Serafina Troilo met Michele Ammazzalorsa, die later zijn bezittingen naliet aan zijn neef, Enrico Bruni, vader van de huidige eigenaren, Annamaria en Francesca. Er staan ​​dan ook al vijf generaties die elkaar hebben opgevolgd aan het roer van het bedrijf dat typische Salento wijnen produceert. Het is te vinden langs de provinciale weg Monteiasi-Montemesola, op de 16e kilometer. We zijn in de provincie Taranto. Het hoofdkantoor van de wijnmakerij bevindt zich in een prachtig gebouw dat dateert uit het begin van de 800e eeuw en volledig is gemaakt van tufsteen, typisch voor Salento. Traditie en moderniteit gaan hier perfect samen. In feite is het bedrijf uitgerust met geavanceerde technologie en heeft het bewust de weg van schone energie gekozen. Nu al is hij in staat om in volledige autonomie aan zijn energiebehoeften te voldoen.

Als u "Crè" Salento Bianco IGT 2022 van Vetrère wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Bianco Fermo Secco IGP-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Crè" Salento Bianco IGT 2022 van Vetrère bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering