Rekken logo

"Ronco delle Mele" Sauvignon Collio DOC 2023

"Ronco delle Mele" Sauvignon Collio DOC 2023.
Venica & Venica
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Friuli, Dolegna del Collio (GO)
Beschikbaar: 1
1
€ 50,00 € 42,00 -16%
Formaat 0.75l. (€ 56,00/liter)
code S6794
Complex en intrigerend

Wat: Gerijpt deels op hout en deels op staal
Omdat: Vanwege zijn grote verouderingscapaciteit
Ideaal bij: Schelpdieren, geitenkazen

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Ronco delle Mele" Sauvignon Collio DOC 2023
Venica & Venica
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Friuli, Dolegna del Collio (GO)
Beschikbaar: 1
€ 50,00 € 42,00 -16%
Formaat 0.75l. (€ 56,00/liter)
code S6794
Complex en intrigerend

Wat: Gerijpt deels op hout en deels op staal
Omdat: Vanwege zijn grote verouderingscapaciteit
Ideaal bij: Schelpdieren, geitenkazen

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieDOC stille witte wijn
 • Herkomst Friuli
 • Druiven Sauvignon 100%
 • Sensatie Kleur Oogverblindende groengele tint. Op de neus Een reeks complexe sensaties komen vrij op de neus. Elegante plantaardige tonen domineren, waaronder het klassieke tomatenblad, groene paprika en grapefruit. De afdronk is elegant, met een lichte verwijzing naar de typische mineraliteit van het gebied. Op de slok gaan elegantie en aroma hand in hand met frisheid en smaak. Warm en intens, met een vleugje plantaardige tonen die versterken in een podiumachtige afdronk.
 • Wijnbereiding Na de oogst worden de Sauvignon-druiven ongeveer 20 uur gemacereerd bij een temperatuur van 11/12°C in speciale containers, beschermd tegen zuurstof met innovatieve systemen door de recycling van fermentatiekoolstof, om de inname van antioxidanten te verminderen. Ongeveer 20% van de wijn rijpt in grote houten vaten van 20/27 HL, het resterende deel in stalen containers.
 • Alcoholgehalte 13,5% vol
 • Allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. Minimaal 15 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 14 graden
 • GlasRijnland
 • Wanneer te drinken binnen 10 jaar
 • pairing Aperitief, vleesmenu
De wijngaard
 • Grond kalkachtige kalkstenen
 • Blootstelling en hoogte Zuiden
 • Kweekmethode Guyot
 • Plantdichtheid 4000
Aantekeningen van de productie
 • Italië

 • Venica & Venica door Gianni Venica en C. ss Società Agricola - 34070 Dolegna del Collio [GO] Italië

  "Ronco delle Mele" Sauvignon Collio DOC 2023
 • Tussen de heuvels van de Collio Goriziano, ondergedompeld in een adembenemend panorama, wordt de Sauvignon Ronco delle Mele geboren, een van de meest representatieve Crus van de wijnmakerij Venica & Venica. Deze witte wijn, geboren uit het project "Spirito del Luogo", belichaamt de essentie van het gebied en de productiefilosofie van de familie. De wijngaard Ronco delle Mele ligt in de Collio DOC, op een hoogte van ongeveer 150 meter boven zeeniveau. De bevoorrechte ligging, gericht op de Julische Alpen met uitzicht op de Caning-gletsjer, biedt een uniek microklimaat, gekenmerkt door sterke temperatuurschommelingen en een constante bries uit het noorden. De Sauvignon-druiven, geoogst op verschillende tijdstippen om de verschillende blootstelling aan de zon en het microklimaat gecreëerd door de rijen en bossen te respecteren, worden met grote zorg gevinifieerd. Na de oogst ondergaan de druiven een maceratie van ongeveer 20 uur bij een gecontroleerde temperatuur. De wijnbereiding vindt plaats in containers die beschermd zijn tegen zuurstof met innovatieve koolstofrecyclingsystemen voor fermentatie, om de inname van antioxidanten te beperken en de aromatische frisheid te behouden. Aan het einde van de transformatie rijpt ongeveer 20% van de wijn gedurende een variabele periode in grote houten vaten van 20/27 hectoliter, terwijl het resterende deel rijpt in stalen containers. Deze verfijning geeft de wijn complexiteit en structuur, terwijl de frisheid en vitaliteit behouden blijven. Oogverblindend groenachtig geel, verovert het de neus met een complex en intrigerend aroma, met elegante plantaardige tonen van tomatenblad, groene peper en grapefruit verweven met minerale hints die typisch zijn voor het gebied. In de mond verleidt het met zijn elegantie en aroma, perfect in balans door een levendige frisheid en een minerale smaak. De plantaardige tonen die op de neus worden waargenomen, worden versterkt in een aanhoudende en bevredigende afdronk. Wijn met een groot rijpingsvermogen, dankzij zijn structuur kan hij meer dan 10 jaar rijpen, evolueert hij in de loop van de tijd en geeft hij nieuwe aromatische nuances. Perfect bij schaaldieren en geitenkazen.

  Vier generaties passie voor wijn, in het hart van de Collio Goriziano. Dit zijn Venica en Venica. We zijn gevestigd op een paar kilometer van de Sloveense grens, waar wijnbouw al bijna een eeuw een kunst is die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Sinds de oprichting in 1930 heeft de familie Venica de wijngaarden met liefde en toewijding gecultiveerd, waardoor hun eigenaardigheden zijn versterkt en wijnen tot leven zijn gebracht die de essentie van de Collio bevatten. Hier is het klimaat koel-gematigd, verzacht door zeewind en beschermd door de Julische Alpen. De bodem bestaat echter uit mergel-kalksteen, rijk aan mineralen, en vormt een ideaal terroir voor de teelt van witte druiven. In het bijzonder Ribolla Gialla, de onbetwiste koningin van het gebied, die zich hier uitdrukt met elegantie en finesse en bloemige en fruitige tonen geeft. Dan Malvasia Istriana, Verduzzo en uiteraard Friulano. Ook aan typisch internationale variëteiten is er geen gebrek, zoals Chardonnay, Pinot, Bianco en Grigio en de aromatische Traminer en Sauvignon Blanc. Op het platteland beoefent Venica & Venica milieuvriendelijke wijnbouw. Het bedrijf zet zich namelijk in voor het duurzaam beheer van zijn wijngaarden, waarbij gebruik wordt gemaakt van innovatieve agronomische technieken en de impact op het milieu zoveel mogelijk wordt beperkt.

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "Ronco delle Mele" Sauvignon Collio DOC 2023 van Venica & Venica wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online wijnaankopen DOC stille witte wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Ronco delle Mele" Sauvignon Collio DOC 2023 van Venica & Venica bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp