"Ronco delle Cime" Friulano Collio DOC 2023

"Ronco delle Cime" Friulano Collio DOC 2023.
Venica & Venica
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Friuli, Dolegna del Collio (GO)
De typischheid van Friulano

Wat: Van een bijzonder geschikte enkele wijngaard
Omdat: Voor de aanhoudende afdronk met een amandelafdronk
Ideaal bij: Garnalenrisotto. Gezouten rauwe ham, koeien- en geitenkazen. Gebakken eieren met truffel

Venica & Venica
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Friuli, Dolegna del Collio (GO)
De typischheid van Friulano

Wat: Van een bijzonder geschikte enkele wijngaard
Omdat: Voor de aanhoudende afdronk met een amandelafdronk

• TypologieDOC stille witte wijn
  • Herkomst Friuli
  • Druiven Friuliaanse Tocai 100%
  • Sensatie Heldere goudgele kleur. In de neus aroma's van William-peer, gele perzik en delicate tonen van kruiden en wilde bloemen. In de mond heeft het een geweldige structuur. Warm en harmonieus, met een aangename frisheid en smaak.
  • Wijnbereiding Na de oogst worden de druiven ongeveer 18 uur geweekt bij een temperatuur van 11/12°C in speciale containers, beschermd tegen zuurstof met innovatieve systemen door recycling van fermentatiekoolstof, om de inname van antioxidanten te verminderen. Ongeveer 40% van de wijn rijpt in grote houten vaten van 20/27 HL, terwijl het resterende deel in stalen containers rijpt.
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. Minimaal 15 minuten voor serveren openen
  • GlasRijnland
  • pairing Aperitief, vleesmenu

• Venica & Venica door Gianni Venica en C. ss Società Agricola - 34070 Dolegna del Collio [GO] Italië

"Ronco delle Cime" Friulano Collio DOC 2023
  • Ronco delle Cime is een van de fijne Friulische witte wijnen aangeboden door Venica & Venica. Het is een Cru, oftewel een wijn afkomstig van één enkele wijngaard. In dit geval de Ronco delle Cime, gelegen op het hoogste deel van de heuvel. Een gebied dat bijzonder geschikt is voor de teelt van Friulano. De heuvel, steil en gekenmerkt door een veelheid aan microklimaten, is omgeven door bossen die de bodem een ​​belangrijke minerale component geven. De ideale blootstelling aan de zon en het koele, geventileerde klimaat dragen vervolgens bij aan het creëren van druiven die rijk zijn aan aroma's en smaken. De wijnbereiding omvat een korte fase van maceratie van de druiven bij lage temperatuur, waardoor de meest delicate aroma's van de oorspronkelijke druivensoort kunnen worden geëxtraheerd. Vervolgens rijpt de wijn, na de gisting, deels in houten vaten en deels in staal, waardoor Ronco delle Cime complexiteit en harmonie krijgt. In het glas heeft het een schitterende goudgele kleur. In de neus biedt het een intens boeket van aroma's, met hints van William-peer, gele perzik, aromatische kruiden, wilde bloemen en een lichte toon van amandel. In de mond is het echter een wijn met een geweldige structuur, warm en harmonieus, met een aangename smaak en frisheid. De fruitige en intense geuren gaan gepaard met een aanhoudende afdronk met een voor de wijnstok typische amandelafdronk. Ronco delle Cime is een veelzijdige wijn. Door zijn elegantie en complexiteit is het een uitstekende begeleider van visgerechten, smakelijke voorgerechten, gerijpte kazen, vleeswaren en eieren. Een perfecte wijn om de smaken van de mediterrane keuken te versterken.

Vier generaties passie voor wijn, in het hart van de Collio Goriziano. Dit zijn Venica en Venica. We zijn gevestigd op een paar kilometer van de Sloveense grens, waar wijnbouw al bijna een eeuw een kunst is die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Sinds de oprichting in 1930 heeft de familie Venica de wijngaarden met liefde en toewijding gecultiveerd, waardoor hun eigenaardigheden zijn versterkt en wijnen tot leven zijn gebracht die de essentie van de Collio bevatten. Hier is het klimaat koel-gematigd, verzacht door zeewind en beschermd door de Julische Alpen. De bodem bestaat echter uit mergel-kalksteen, rijk aan mineralen, en vormt een ideaal terroir voor de teelt van witte druiven. In het bijzonder Ribolla Gialla, de onbetwiste koningin van het gebied, die zich hier uitdrukt met elegantie en finesse en bloemige en fruitige tonen geeft. Dan Malvasia Istriana, Verduzzo en uiteraard Friulano. Ook aan typisch internationale variëteiten is er geen gebrek, zoals Chardonnay, Pinot, Bianco en Grigio en de aromatische Traminer en Sauvignon Blanc. Op het platteland beoefent Venica & Venica milieuvriendelijke wijnbouw. Het bedrijf zet zich namelijk in voor het duurzaam beheer van zijn wijngaarden, waarbij gebruik wordt gemaakt van innovatieve agronomische technieken en de impact op het milieu zoveel mogelijk wordt beperkt.

Als u "Ronco delle Cime" Friulano Collio DOC 2023 van Venica & Venica wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online wijnaankopen DOC stille witte wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Ronco delle Cime" Friulano Collio DOC 2023 van Venica & Venica bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering