Tuzko Riesling 2022.

• TypologieWit nog droog DOC
  • Herkomst Hongarije
  • Druiven 100% Riesling
  • Sensatie Strogele kleur. Het aangename boeket wordt gekenmerkt door frisse tonen van tropisch fruit, limoen, citroen, perzik en florale nuances. In de mond is hij fris, goed uitgebalanceerd en gedefinieerd door een goede structuur en een aanhoudende afdronk.
  • Wijnbereiding De geoogste druiven worden onmiddellijk overgebracht naar de kelder waar de trossen zorgvuldig worden geselecteerd, ontsteeld en subtiel geperst. De alcoholische gisting vindt plaats in stalen tanks bij een temperatuur onder de 16°C gedurende 12/14 dagen. De wijn blijft enkele maanden in staal rijpen voordat hij wordt gebotteld.
  • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
  • GlasBrede tulp
  • pairing Aperitief, vismenu
  • Grond Limo
  • Blootstelling en hoogte Zuiden
  • Kweekmethode Aangespoord cordon
  • Hongarije

• European Wine Producers Ltd, Bátaapáti (Hongarije)

Tuzko Riesling 2022
  • T?zk? het maakt deel uit van het Antinori-universum. We bevinden ons in het hart van Hongarije, een even fascinerende als weinig bekende regio, althans voor veel Italianen, waar echter wijnen van zeer hoge kwaliteit vandaan komen. De hier voorgestelde is bijvoorbeeld een 100% Riesling, fris en onmiddellijk, voorgesteld in de klassieke langwerpige en gekurkte fles (zoals vaak gebeurt in deze gevallen) met een schroefdop. De vers geoogste druiven worden onmiddellijk overgebracht naar de kelder waar ze zorgvuldig worden geselecteerd, ontsteeld en delicaat geperst. De alcoholische gisting vindt ongeveer twee weken plaats in stalen tanks bij lage temperatuur. Vervolgens blijft de wijn enkele maanden in verfijning, altijd in stalen tanks, voordat hij wordt gebotteld. Het is strogeel van kleur en heeft een aangenaam boeket dat wordt gekenmerkt door frisse tonen van tropisch fruit en citrusvruchten, zoals limoen en citroen. Dan tonen van perzik en bloemige nuances. In de mond is hij goed uitgebalanceerd, met de typische zuurgraad van de druivensoort, gekenmerkt door een goede structuur en een aanhoudende afdronk. Licht en geurig, het past goed bij wit vlees, kip, konijn of varkensvlees, en delicaat gekruide gerechten.

Het T?zkō-landgoed het is gelegen in het Bataapati-gebied, in de Tolna-heuvels, 150 km ten zuiden van Boedapest. T?zk? het is al lang in verband gebracht met de adellijke familie van Franse afkomst van de graven Apponyi, wiens afstamming teruggaat tot het begin van de 700e eeuw. Het potentieel en de geschiedenis van deze gebieden hebben de interesse gewekt van belangrijke wijnproducenten, waaronder Jacopo Mazzei en Piero Antinori, die al generaties lang verbonden zijn met de wijnwereld en die hier een gebied hebben gevonden dat geschikt is voor de productie van wijnen van hoge kwaliteit. De nieuwe kelder van het T?zk?-landgoed, uitgerust met de modernste technologieën voor het verwerken en bottelen van druiven, werd gebouwd in 1991. Binnen het landgoed is er echter ook een oude ondergrondse kelder gebouwd in de vroege jaren 1700. Deze omgeving, uniek in zijn soort, garandeert optimale omstandigheden voor de rijping van de wijn, dankzij een jaarlijkse temperatuurschommeling van ongeveer één graad. En het werkt vandaag de dag net zo goed als 300 jaar geleden, toen het werd gemaakt door de familie Apponyi. Verder bevindt zich op het landgoed ook een tonnellerie, d.w.z. een vatenfabriek, van wereldfaam. De hier geproduceerde vaten, van uitstekende kwaliteit, worden in verschillende landen over de hele wereld gebruikt, waaronder Italië, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk, Australië, Zuid-Afrika, Chili, Canada en Californië, en presteren vaak beter dan de concurrentie uit Frankrijk of de Verenigde Staten. Deze vaten, gemaakt van Hongaars eikenhout (quercus petrea) zijn het echte geheim van de kwaliteit van de wijnen geproduceerd op het landgoed T?zk?.

Als u Tuzko Riesling 2022 van Tűzkő wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Bianco Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Tuzko Riesling 2022 van Tűzkő bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering