Primitivo Puglia BGA BIO 2022

Primitivo Puglia IGP BIO 2022.

LM

Notte Rossa - Terre di Sava
Herkomst: Apulië, Taranto
Elegant en fruitig rood

Wat: Primitivo in zuiverheid uit Salento
Omdat: Omdat het goed is en het goed is voor het milieu
Ideaal bij: Gegrilld vlees

Primitivo Puglia IGP BIO 2022
Notte Rossa - Terre di Sava
Herkomst: Apulië, Taranto

Luca Maroni

Elegant en fruitig rood

Wat: Primitivo in zuiverheid uit Salento
Omdat: Omdat het goed is en het goed is voor het milieu
Ideaal bij: Gegrilld vlees

• TypologieRode nog droge IGP
  • Herkomst Apulië
  • Druiven 100% primitief
  • Sensatie Intens robijnrood met reflecties die neigen naar paars, rijk boeket van rijp fruit, kersen en pruimen. In de mond is hij vol, zacht en harmonieus met een aangenaam aanhoudende afdronk
  • Wijnbereiding De druiven worden ontsteeld en laten macereren bij een gecontroleerde temperatuur van 25°C voor de alcoholische gisting. De volgende fase is het zacht persen van de afvallen, met als gevolg het op gang brengen van de malolactische gisting. Verfijning in staal
  • Alcoholgehalte 13.5% vol
  • Grond Salento, Apulië, ongeveer 100 m boven zeeniveau, met gemiddeld hoge temperaturen en weinig neerslag. De bodems zijn middelmatig gestructureerd, in wezen zanderig, met een diepte van minder dan een meter
  • Blootstelling en hoogte Zuiden
  • Kweekmethode Jonge boom
  • Luca Maroni 93

Bekroond met 93 punten

Primitivo Puglia BGA BIO 2022
  • Wanneer een wijn goed is, zoals deze Primitivo di Notte Rossa, en bovendien gecertificeerd is als biologisch product, is succes gegarandeerd. De laatste jaren letten steeds meer consumenten op de gezondheid van wat ze op tafel brengen. En het werd tijd dat dit ecologische bewustzijn zich ook in Italië manifesteerde. De druiven van de wijngaarden in het Brindisi-gebied worden naar de kelder gebracht en ontsteeld, om vervolgens gedurende de gehele alcoholische gistingsperiode bij een gecontroleerde temperatuur te macereren. Daarom gaan we, nadat ook de klassieke malolactische omzetting heeft plaatsgevonden en de wijn de juiste zachtheid heeft verkregen, over tot een verfijningsfase, opnieuw in staal, alvorens te bottelen. Het resultaat is een wijn die wordt gekenmerkt door een prachtige intense robijnrode kleur, met reflecties die neigen naar paars. In de neus zijn de aroma's die van rijp fruit, zoals kersen en pruimen. In de mond is hij echter zacht en harmonieus, met een aangenaam aanhoudende afdronk.

De wijnmakerij Notte Rossa bevindt zich in het hart van Salento, een land van geweldige wijnen, en meer bepaald in de plaats San Marzano. Hier zijn de wijngaarden die van de Primitivo di Manduria waaruit wijnen met een grote persoonlijkheid worden verkregen. De wijngaarden van het bedrijf bevinden zich in de meest geschikte gebieden van het schiereiland Salento. Hectare wijngaarden, voornamelijk met inheemse druiven, verdeeld over verschillende percelen met verschillende blootstellingen en bodems. De witte druiven komen uit de heuvelachtige en voornamelijk kleiachtige gebieden in het noorden van Taranto, d.w.z. in de bovenste Salento, ongeveer 150 meter boven de zeespiegel. Voor de rode wijnen, zoals Primitivo en Negroamaro, valt de keuze op percelen op het platteland die verder naar het zuiden liggen, gebieden met rode aarde, kalksteen en zand, waar de oude jonge boompjes al tientallen jaren samengaan met de struiken van het mediterrane maquis.

Als u Primitivo Puglia IGP BIO 2022 van Notte Rossa - Terre di Sava wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosso Fermo Secco IGP-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Primitivo Puglia BGA BIO 2022 van Notte Rossa - Terre di Sava bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering