"Nova Domus" Terlaner Cuvée Alto Adige DOC Riserva 2021

"Nova Domus" Terlaner Cuvée Alto Adige DOC Riserva 2021.
Terlano
JAAR-extensie: 2021
Herkomst: Zuid-Tirol, Terlano (BZ)
Structuur en aroma

Wat: Van de suggestieve ruïnes van het Casanova-kasteel
Omdat: Voor het complexe en fascinerende boeket
Ideaal bij: Vis menu

Terlano
JAAR-extensie: 2021
Herkomst: Zuid-Tirol, Terlano (BZ)
Structuur en aroma

Wat: Van de suggestieve ruïnes van het Casanova-kasteel
Omdat: Voor het complexe en fascinerende boeket
Ideaal bij: Vis menu

• TypologieNog steeds witte wijn
  • Herkomst Zuid-Tirol
  • Druiven 70% Pinot Blanc, 25% Chardonnay en 5% Sauvignon Blanc
  • Sensatie Kleur: fris lichtgeel met lichtgroene nuances. Parfum: De aromatische structuur van deze Terlaner-melange is rijk aan facetten. Een sluier van kruiden en specerijen, zoals anijs, munt en salie, maar ook fruitige aromatische nuances, vooral abrikoos, mandarijn, meloen en passievrucht. Alles verfraaid met minerale en zoute tonen. Smaak: Het effect van Nova Domus op het gehemelte is complex en gestructureerd, met een romige en zachte smaak die contrasteert met de aromatische en minerale tonen, waardoor een boeiende symbiose tot leven komt die lang in de afdronk blijft hangen.
  • Wijnbereiding Handmatige oogst en selectie van druiven. Delicate hele bospersen en rekken voor natuurlijke sedimentatie. Langzame gisting bij gecontroleerde temperatuur in grote houten vaten (30 hl). Gedeeltelijke malolactische gisting (alleen voor Pinot Bianco- en Chardonnay-druiven) en rijping gedurende 12 maanden op fijne gisten in grote houten vaten. Blending drie maanden vóór het bottelen.
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. Minimaal 15 minuten voor serveren openen
  • GlasRijnland
  • Wanneer te drinken van veroudering
  • pairing Vleesmenu, vismenu

• Terlano-wijnmakerij. Via Silberleiten 7, 39018 Terlano (BZ) Alto Adige

"Nova Domus" Terlaner Cuvée Alto Adige DOC Riserva 2021
  • Tussen de heuvels van Alto Adige, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Hier, tussen de suggestieve ruïnes van het Casanova-kasteel, tussen de wijngaarden gekust door de zon en gestreeld door de frisse bergwind, wordt Nova Domus geboren, een witte DOC Alto Adige-wijn die de essentie belichaamt van een uniek gebied en de passie van een uitstekende kelder. Het resultaat van een blend van 70% Pinot Blanc, 25% Chardonnay en 5% Sauvignon Blanc, elke variëteit geeft de wijn zijn beste eigenschappen. Vooral Pinot Blanc biedt structuur en aroma, Chardonnay-elegantie en zachtheid, Sauvignon Blanc-frisheid en minerale tonen. Handmatige oogst, in de kelder gaan we verder met een zachte persing, gevolgd door langzame gisting in grote houten vaten en verfijning op fijne gisten. Elke fase wordt tot in het kleinste detail verzorgd om de unieke eigenschappen van deze wijn nog beter tot hun recht te laten komen. Briljant strogeel, Nova Domus biedt een complex en fascinerend boeket op de neus dat varieert van kruidachtige en kruidige tonen tot fruitige hints, verfraaid met elegante minerale tonen. In de mond is het gestructureerd en complex, met een romige en zachte smaak die contrasteert met de aromatische en minerale tonen, waardoor een boeiende symbiose ontstaat die lang aanhoudt in de afdronk. Perfect bij kaviaar, gegrilde zalm of tonijn.

De Cantina di Terlano, opgericht in 1893, is een van de meest vooruitstrevende producentencoöperaties in heel Zuid-Tirol. De huidige 143 leden cultiveren 190 hectare wijngaarden, wat leidt tot een totale jaarlijkse productie van ongeveer anderhalf miljoen flessen, verdeeld over twee lijnen, waaraan enkele edelstenen van grote oenologische waarde zijn toegevoegd. In de moderne kelder rijpen alleen DOC-wijnen, vooral witte wijnen, vooral dankzij de nieuwe ruimte die in 2009 is aangelegd, waar de wijnen alle ruimte krijgen om te groeien en zich op hun best te ontwikkelen. Zelfs vanuit architectonisch oogpunt verdient de Cantina di Terlano een speciale vermelding. Aan de buitenkant is namelijk een deel van het gebouw bedekt met rode porfier, de typische rots van het gebied, terwijl het dak van de kelder groen is en bedekt met wijnstokken, waardoor het opgaat in het omliggende gecultiveerde landschap. Het wijnarchief van de wijnmakerij is uniek in Italië met zijn 100.000 flessen van het vintagejaar 1955 tot nu. De kelder bevat echter ook enkele oude schatten: sommige flessen dateren uit het jaar van de oprichting!

Als u "Nova Domus" Terlaner Cuvée Alto Adige DOC Riserva 2021 van Terlano wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online wijnaankopen. Stille witte wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Nova Domus" Terlaner Cuvée Alto Adige DOC Riserva 2021 uit Terlano bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering