Franciacorta DOCG Brut "Cuvée Royale"

Franciacorta DOCG Brut "Cuvée Royale".

GR

JS

Bekroonde wijn
Marchese Antinori Tenuta Montenisa
Herkomst: Lombardije, Cazzago San Martino (BS)
Gekenmerkt door een intrigerende levendigheid

Wat: Maar liefst 36 maanden op de droesem
Waarom: Voor zijn intense parfum
Ideaal bij: Vis en schaaldieren, vegetarische en wit vleesgerechten

PRIJSWINNAAR PRIJSWINNAAR
Franciacorta DOCG Brut "Cuvée Royale"
Marchese Antinori Tenuta Montenisa
Herkomst: Lombardije, Cazzago San Martino (BS)

Rode garnaal

James Zuigeling

drankje

Gekenmerkt door een intrigerende levendigheid

Wat: Maar liefst 36 maanden op de droesem
Waarom: Voor zijn intense parfum
Ideaal bij: Vis en schaaldieren, vegetarische en wit vleesgerechten

Franciacorta DOCG Brut "Cuvée Royale" - Markies Antinori Tenuta Montenisa

Cuvée Royale komt uit een selectie van de beste Chardonnay, Pinot Nero en Pinot Bianco druiven van Tenuta Montenisa. We bevinden ons in het hart van Franciacorta, rond Borgo di Calino, niet ver van het Iseomeer. De wijngaarden rondom de villa, eigendom van de familie Maggi, vormen sinds 1999 het hart van de productie van Marchese Antinori in deze fijne wijnstreek. Een wijn die wordt gekenmerkt door een grote expressiviteit en elegantie, hij komt voort uit een supernauwkeurige verwerking van de basis die vervolgens wordt geassembleerd en gebotteld voor de volgende fase van hergisting op fles die, in het geval van deze Franciacorta DOCG, ongeveer 36 jaar duurt. maanden. Het lange verblijf op de droesem versterkt zo het intense aroma, met tonen van witte perzik, broodkorst en gist. In het glas heeft het een aangename licht strogele kleur, met een romig schuim dat goed wordt ondersteund door een fijne en aanhoudende perlage. In de mond daarentegen is hij vooral goed in balans maar wordt hij ook gekenmerkt door een intrigerende levendigheid, typisch voor Brut. Zeer gekoeld geserveerd, tussen 7 en 9° C, is dit het juiste glas om een ​​diner met vrienden te beginnen. Uitstekend bij vis- en schaaldiergerechten, maar ook bij vegetarische en witvleesgerechten.

Men kan zeggen dat de Antinori-familie de Italiaanse wijn praktisch sinds haar bestaan ​​​​in de wereld vertegenwoordigt. En het zou niet eens zo overdreven zijn, gezien het feit dat de Antinoris al meer dan zeshonderd jaar toegewijd zijn aan de wijngaard en de kelder. Sinds Giovanni di Piero Antinori in 1385 onderdeel werd van de Florentijnse kunst van de Vinattieri. Sindsdien hebben 26 generaties van de familie elkaar opgevolgd aan het roer van de groep die vandaag de dag een van de bekendste en meest gewaardeerde ter wereld is. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door de markies Piero Antinori, met de steun van zijn drie dochters Albiera, Allegra en Alessia, die allemaal persoonlijk betrokken zijn bij de activiteiten van het bedrijf. In de loop van de tijd zijn er verschillende anderen toegevoegd aan de historische Toscaanse en Umbrische landgoederen van de familie. Overal is het doel van de Antinori-familie om het beste uit het eigenaardige terroir te halen, om fascinerende en op de een of andere manier gedenkwaardige wijnen te produceren. Onder de "meesterwerken" ondertekend door Antinori mogen we de grote familie Supertuscans, Solaia en Tignanello niet vergeten, legendarische flessen waar liefhebbers van over de hele wereld jaar na jaar reikhalzend naar uitkijken. Of de Chianti Classicos die een kwalitatief referentiepunt vormen voor alle liefhebbers.

• TypologieSprankelende Klassieke Methode Brut DOCG
  • Herkomst Lombardije
  • Druiven Chardonnay 78%, Pinot Noir 12%, Pinot Blanc 10%
  • Sensatie Lichtgele kleur, romig schuim met fijne en aanhoudende perlage. Op aromatisch niveau zijn er tonen van perzik met wit vruchtvlees, broodkorst en gist. Opmerkelijke balans en levendigheid typisch voor Brut.
  • Wijnbereiding De "bloem"-most werd onderworpen aan de eerste alcoholische gisting in roestvrijstalen tanks. De tweede gisting op fles in contact met de droesem vond plaats gedurende de volgende 36 maanden.
  • Alcoholgehalte 12.5% vol
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Minimaal 24 uur van te voren in de koelkast zetten. Open en serveer op dit moment
  • GlasFluiten / Franciacorta
  • pairing Aperitief
  • Grond Bodem rijk aan mineralen, vruchtbaar, goed gedraineerd dankzij de kiezelstenen geproduceerd door millenniumijstijden
  • Blootstelling en hoogte Sud Est
  • Kweekmethode aangemoedigd cordon

• MONTENISA ESTATE - ANTINORI, Via Paolo VI, 62 - 25046 Cazzago San Martino (BS)

• Gambero Rosso Aanwezig in de gids!
  • Veronelli 90
  • James Zuigeling 91

Een heerlijke sprankelende Italiaan, die tonen van citrus, brooddeeg en abrikozenvlaai suggereert. De bubbels zijn vrij fijn en het gehemelte vertoont een romige en heerlijke textuur, onderbroken door een heldere zuurgraad. Drink nu.

• drankje Aanwezig in de gids!

Als u Franciacorta DOCG Brut "Cuvée Royale" van Marchese Antinori Tenuta Montenisa wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Spumante Metodo Classico Brut DOCG-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Franciacorta DOCG Brut "Cuvée Royale" van Marchese Antinori Tenuta Montenisa bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering