Chianti Classico DOCG "La Ghirlanda"

Chianti Classico DOCG "La Ghirlanda".

JS

• TypologieRode Fermo Droge DOCG
  • Herkomst Toscane
  • Druiven 100% Sangiovese
  • Sensatie intense robijnrode kleur. Het heeft een groot en complex boeket, met bloemige, kruidige en verse fruittonen. In de mond is hij krachtig en levendig, zijn aangename zuurgraad vermengt zich met de volle smaak en maakt deze wijn complex en evenwichtig. Elegant, met zachte tannines en een aanhoudende afdronk. Een echte en authentieke uitdrukking van Sangiovese.
  • Wijnbereiding De fermentatie vond plaats in roestvrijstalen wijnmakers waar de maceratie 16-18 dagen duurde bij een gecontroleerde temperatuur van 28¡/30¡C. In de periode onmiddellijk na de malolactische gisting werd de wijn in eikenhouten vaten geplaatst waar hij 10-12 maanden bleef staan. Vervolgens wordt het verfijnd in de fles om een ​​perfect smakende rijpheid te bereiken.
  • Alcoholgehalte 14% vol.
  • Servicetemperatuur 18 °
  • Wanneer te drinken binnen 6 jaar vanaf nu
  • pairing Gebakken of gezouten rood vlees
  • Grond Alberese en Galestro, 33% zand, 33% klei, 33% slib
  • Blootstelling en hoogte Zuid, 430m boven de zeespiegel.
  • Kweekmethode Aangespoord cordon
  • Plantdichtheid 5.000 planten per hectare
  • Gebotteld door Nicolò Casini, Bindi Sergardi

• Geproduceerd in Italië

• James Zuigeling 92

Dit rood toont gekneusde bosbessen, rode pruimen en gedroogde viooltjes. Volle body, stoffige tannines en een frisse en drinkbare afdronk. Zo heerlijk. Drink nu.

Chianti Classico DOCG "La Ghirlanda"
  • Tenuta Mocenni is gelegen in de gemeente Castelnuovo Berardenga en maakt deel uit van de eigendommen van de familie Bindi Sergardi. Hier wordt de Chianti Classico DOCG La Ghirlanda geboren, geproduceerd met 12% Sangiovese druiven, gefermenteerd in staal en maar liefst XNUMX maanden gerijpt in eikenhouten vaten. De guirlande is het ronde hout dat het landgoed omringt en geeft de wijngaarden een uniek microklimaat. In het glas heeft hij een mooie robijnrode kleur en de neus onthult typische fruitige sensaties van kersen en bramen, gecombineerd met viooltjes, balsamicokruiden en kreupelhout. In de mond is het vol en aangenaam tannine. Langs de finish lijkt er letterlijk geen einde aan te willen komen.

Bindi Sergardi is een familiebedrijf met een zeer oude oorsprong die teruggaat tot 1349. Tegenwoordig is het bedrijf een moderne realiteit en verdeeld in drie verschillende landgoederen die bijna 100 hectare wijngaarden beslaan, voornamelijk in de provincie Siena. Hier worden de Chianti en Chianti Classico DOCG wijnen geproduceerd, maar ook extra vergine olijfolie met een sterke smaak. Chianti is synoniem met Sangiovese en zelfs in het Bindi Sergardi-huis is de belangrijkste wijnstok precies deze, die altijd met veel aandacht en respect voor het territorium is verbouwd. Sangiovese die van tijd tot tijd vergezeld gaat van enkele internationale variëteiten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, die voornamelijk worden gebruikt om wijnen te produceren die op de markt worden gebracht als Toscana IGT.

Als u Chianti Classico DOCG "La Ghirlanda" van Bindi Sergardi wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosso Fermo Secco DOCG-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Chianti Classico DOCG "La Ghirlanda" van Bindi Sergardi bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering