Bardolino Chiaretto Classic DOC 2022

Bardolino Chiaretto DOC Classico 2022.
Santa Sofia
Herkomst: Veneto, Lazise en Bardolino (VR)
De ‘revolutie’ van Chiaretto

Wat: Van wijngaarden op de heuvels
Omdat: Voor zijn aangename frisheid
Ideaal bij: Voorgerechten op basis van vis en groenten. Pizza

Bardolino Chiaretto DOC Classico 2022
Santa Sofia
Herkomst: Veneto, Lazise en Bardolino (VR)
De ‘revolutie’ van Chiaretto

Wat: Van wijngaarden op de heuvels
Omdat: Voor zijn aangename frisheid
Ideaal bij: Voorgerechten op basis van vis en groenten. Pizza

• TypologieRosé Fermo Droog DOC
  • Herkomst Veneto
  • Druiven Corvina 55%, Rondinella 30%, Molinara 15%
  • Sensatie Harmonisch en drinkbaar, het onthult overtuigingskracht en zachtheid om vervolgens levendiger te worden, verlevendigd door een frambozenfrisheid
  • Wijnbereiding Ontstelen en zachte persing van de druiven, rijping in roestvrijstalen containers
  • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
  • GlasBrede tulp
  • pairing Aperitief, vismenu, vleesmenu
  • Grond Glaciale stuwwal
  • Blootstelling en hoogte Est
  • Kweekmethode Terug
    Bardolino Chiaretto Classic DOC 2022
  • Chiaretto "meer identitair en stilistisch gericht". Het lijkt erop dat dit de nieuwe trend is van Bardolino-producenten, waaronder Santa Sofia. De "revolutie" van Chiaretto bestaat uit het voorstellen van wijnen met een zeer diepe en briljante roze kleur, naar het model van de rosés van de Provence, en fijner vanuit een aromatisch oogpunt. Een goed voorbeeld hiervan is deze Bardolino Chiaretto DOC Classico, geproduceerd met druiven van de wijngaarden op de heuvels van de gemeenten Lazise en Bardolino, ten oosten van het Gardameer. De snede bevat een groot deel Corvina-druiven, ongeveer 55%, waaraan in lagere percentages Rondinella en Molinara worden toegevoegd. Alle druiven worden gevinifieerd in rosé, d.w.z. met gedeeltelijke maceratie van de vaste delen en aan het einde van de vinificatie laat de wijn rijpen in roestvrijstalen containers, voordat hij wordt gebotteld voor een verdere verfijningsperiode van minimaal 3 maanden in de fles. Heldere koraalkleur, met sterke koperachtige reflecties, de neus drukt tonen uit van aromatische kruiden, zoals oregano en marjolein, en fruitig, met frambozen, zwarte kersen en granaatappels. Ten slotte is het ook mogelijk om overtuigende minerale sensaties te herkennen, bijna marien. In de mond is het harmonieus en drinkbaar. Zacht maar verlevendigd door een aangename frisheid. Zeer veelzijdige wijn, van voorgerechten op basis van vis en groenten tot voorgerechten in het rood gekleed, het is echt moeilijk om een ​​verkeerde keuze te maken. Ook perfect bij een heerlijke Napolitaanse pizza met ansjovis.

"Het ligt op een prachtige locatie, dat wil zeggen op een zeer gemakkelijke heuvel, die een deel van de stad opent en tussen twee valleien ligt: ​​alle omliggende heuvels zijn zeer aangenaam en overvloedig met zeer goed water". Met deze woorden beschreef Andrea Palladio de plaatsen waar het bedrijf Santa Sofia tegenwoordig is gevestigd. We zijn in Valpolicella, land van de wijn. De kelders bevinden zich onder en aan de zijkant van Villa Santa Sofia, voorheen bekend als Villa Serego. Begonnen in 1560 naar een ontwerp van Andrea Palladio, werd de villa gebouwd in opdracht van Marcantonio Serego, een zeer gewaardeerde edelman getrouwd met Ginevra Alighieri. Historische kelder van het gebied (in de ware zin van het woord), Santa Sofia is nu eigendom van Giancarlo Begnoni. Ongeveer 40 hectare wijngaarden, waaruit klassieke en traditionele wijnen worden verkregen. Op een plek als deze zou het immers onmogelijk zijn om dat niet te doen.

Als u Bardolino Chiaretto DOC Classico 2022 van Santa Sofia wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosé Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Santa Sofia's Bardolino Chiaretto DOC Classico 2022 bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering