Holland BESTEL VIA TELEFOON: 0800 0228 311
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

Vernatsch "Fallwind" Alto Adige DOC 2022

Vernatsch "Fallwind" Alto Adige DOC 2022.
San Michele Appiano
JAAR-extensie: 2022
Herkomst: Alt Adige, Appiano sulla Strada del Vino (BZ)
45
€ 17,00 € 13,90 -18%
Formaat 0.75l. (€ 18,53/liter)
code S1521
Zacht en elegant

Wat: De inwoner van Zuid-Tirol
Waarom: Vanwege het frisse en fruitige karakter
Ideaal bij: Perfect bij hapjes, spek, worstjes en zachte kazen. Vers geserveerd, past het ook bij vis

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Vernatsch "Fallwind" Alto Adige DOC 2022
San Michele Appiano
JAAR-extensie: 2022
Herkomst: Alt Adige, Appiano sulla Strada del Vino (BZ)
€ 17,00 € 13,90 -18%
Formaat 0.75l. (€ 18,53/liter)
code S1521
Zacht en elegant

Wat: De inwoner van Zuid-Tirol
Waarom: Vanwege het frisse en fruitige karakter
Ideaal bij: Perfect bij hapjes, spek, worstjes en zachte kazen. Vers geserveerd, past het ook bij vis

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Vernatsch "Fallwind" Alto Adige DOC 2022 - San Michele Appiano

Schiava, plaatselijk bekend als Vernatsch, is al eeuwenlang de belangrijkste inheemse variëteit van Alto Adige. Tegenwoordig zijn, met het oog op de moderne wijnbouw, en om een ​​betere selectie te garanderen, de als "geschikt" gedefinieerde gebieden afgenomen. La Schiava beslaat de hellingen die op het zuid/oost en zuid/west gericht zijn, rond de "mythische" Strada del Vino. Vernatsch Fallwind is een frisse, fruitige wijn. Gewoon een Zuid-Tiroolse klassieker. Van wijngaarden met een gemiddelde leeftijd tussen de 20 en 40 jaar, veelal pergola-geteeld, worden de druiven eind september geoogst, uiteraard met de hand, om ook een betere selectie van de trossen aan de wijnstok te garanderen. Fermentatie op de schillen, aan het einde van de transformatie wordt de wijn geraffineerd in stalen vaten, voordat hij wordt gebotteld. In het glas heeft hij een prachtige robijnrode kleur, in de neus zijn de belangrijkste hints die van vers fruit, zoals kers, waaraan een delicate noot van violet is toegevoegd. In de mond ontdek je dan een zachte en elegante wijn, met een lichte toon van bittere amandel. Vanaf het begin een goede wijn, perfect bij hapjes, vooral bij spek, vleeswaren, zachte kazen en bruin brood. Vers geserveerd, past het ook perfect bij vis.

Ongeveer 2 miljoen flessen per jaar. Zeer hoge gemiddelde kwaliteit. Ongeveer 350 leden. Dit zijn de cijfers en feiten die de prachtige coöperatieve kelder van San Michele Appiano kenmerken. Opgericht in 1907 door de wil van enkele visionaire wijnmakers, is het tegenwoordig een van de meest solide realiteiten in Noord-Italië, met wijnen die in alle delen van de wereld worden gewaardeerd en bekroond. Als je denkt aan Zuid-Tirol en zijn goede variëteiten, mag San Michele Appiano niet ontbreken. De productie wordt in feite gedomineerd door wijnen die zijn geproduceerd met de typische druiven van de regio, van Gewürztraminer tot Müller Thurgau. Van sauvignon tot riesling. Van Pinot Blanc tot Lagrein. Allemaal bergdruiven die groeien dankzij het milde klimaat en de unieke bodem van de wijngaarden. Vandaag de dag kan het wijnhuis rekenen op zo'n 400 hectare wijngaarden. Een enorm oppervlak, als men aan Alto Adige denkt, maar in absolute zin klein. Vooral als je kijkt naar het aantal leden van de kelder. Bij het beheer van de wijngaarden ondersteunt een team van technici en agronomen voortdurend elk bijdragend lid en biedt waardevol advies over het beheer van hun rijen. Er worden druiven van hoge kwaliteit verkregen die, zodra ze in de kelder aankomen, worden verwerkt om elke kleinste nuance te verbeteren, dankzij de meest innovatieve oenologische technieken. Welkom in Zuid-Tirol.

TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieRode wijn DOC
 • Herkomst Zuid-Tirol
 • Druiven vernatsch(slaaf) 100%
 • Sensatie Schiava is al eeuwenlang de belangrijkste inheemse variëteit van Alto Adige. Tegenwoordig zijn de geschikte gebieden kleiner geworden om de beste selectie te garanderen, het zijn de hellingen die op het zuid/oost en zuid/west gericht zijn rond de Strada del Vino. Vernatsch Fallwind is een frisse, fruitige wijn, met een fijn bitter amandelaroma. Gewoon een klassieker. Op zicht: robijnrood. In de neus: fruitige aroma's van kersen, viooltjes en delicaat rood fruit. In de mond: zacht, elegant, met een lichte toon van bittere amandel.
 • Wijnbereiding gisting op de schillen, verfijning en malolactische gisting in stalen vaten
 • Alcoholgehalte 13% vol
 • Allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Koel minstens 24 uur voor het opdienen. 5 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 16 graden
 • GlasBordeaux
 • Wanneer te drinken binnen 4 jaar
 • pairing Aperitief, vismenu
De wijngaard
 • Grond morene afzettingen en grindachtige bodems met kalkhoudend gehalte
 • Blootstelling en hoogte Zuid/Oost, Zuid/West
 • Kweekmethode Pergola
Aantekeningen van de productie
 • Italië

 • CANTINA PRODUTTORI SAN MICHELE APPIANO SOC.AGR.COOP, VIA CIRCONVALLAZIONE 17-19 39057 APPIANO OP DE WIJNWEG

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u Vernatsch "Fallwind" Alto Adige DOC 2022 van San Michele Appiano wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Vino Rosso DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Vernatsch "Fallwind" Alto Adige DOC 2022 uit San Michele Appiano bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp