"Zestig jaar" Primitivo di Manduria DOP 2019

"Sessantanni" Primitivo di Manduria DOP 2019.

LM

• TypologieRode nog droge DOC
  • Herkomst Apulië
  • Druiven 100% primitief
  • Sensatie Zeer intense en elegante robijnrode kleur; breed en complex boeket, fruitig met tonen van pruimen, kersenjam waaraan een lichte kruidigheid en tonen van tabak zijn toegevoegd. Volle wijn, zacht en rijk aan nobele tannines, met een afdronk met tonen van cacao, koffie en vanille
  • Wijnbereiding Handmatige oogst van licht overrijpe druiven. Ontstelende, pre-fermentatieve maceratie bij 8°C gedurende 24-48 uur. Thermogecontroleerde maceratie en alcoholische gisting met geselecteerde gisten gedurende ongeveer 10 dagen bij 24-26°C. Laatste stelling met zachte persingen
  • Alcoholgehalte 14.5% vol
  • Wanneer te drinken van veroudering
  • Grond Overblijvende rode aarde met fijne textuur met kalkhoudende ondergrond en schaarse rotspartijen. Intense aanwezigheid van ijzeroxiden
  • Blootstelling en hoogte Sud Est
  • Kweekmethode Jonge boompjes minstens zestig jaar oud
  • Luca Maroni 99
  • drankje Aanwezig in de gids!
    "Zestig jaar" Primitivo di Manduria DOP 2019
  • Wijnicoon van een filosofie van denken en werken. Sessantanni, Primitivo di Manduria DOP is een van die rode wijnen die heeft bijgedragen aan het veranderen van de perceptie van Apulische wijnen in de wereld. Van krachtige mengwijnen tot kampioenen van balans en elegantie. Met name Sessantanni is afkomstig van druiven die zijn geoogst op oude wijnstokken die minstens zestig jaar oud zijn en nog steeds worden getraind in het systeem van jonge boompjes, het traditionele Apulische systeem. "Genius loci", vrucht (geluk) van de unieke associatie tussen "genie en fysieke plaats". Met andere woorden, een wijn als deze kan alleen hier, op deze plek gemaakt worden. In de kelder ondergaat de wijn, na de langzame transformatie van de druiven, een malolactische gisting in staal voordat hij wordt overgebracht naar Franse en Amerikaanse eikenhouten barriques, waar hij minstens 12 maanden rust. Zeer intense en elegante robijnrode kleur; de neus onthult een breed en complex aroma. Fruitig, met tonen van pruimen en kersenjam, waaraan een lichte kruidigheid en tonen van tabak zijn toegevoegd. Een volle wijn, zacht en rijk aan nobele tannines, met een afdronk met tonen van cacao, koffie en vanille. Door zijn robuuste (maar elegante) karakter op tafel past hij goed bij hartige gerechten. Heerlijk bij rood vlees en wild.

San Marzano is een klein stadje in het centrum van de DOP Primitivo di Manduria. Een strook land tussen de zeeën die Puglia omringt. Hier hebben 19 wijnmakers Cantine San Marzano opgericht. Ruim voordat de oorsprongsbenaming werd geboren en Primitivo di Manduria over de hele wereld werd erkend. Het was 1962. We moesten echter wachten tot 1996 om te komen tot de productie van de eerste merkflessen, waarmee de overgang van de bulkeconomie naar het creëren van een directe relatie met de eindconsument op gang kwam. Vandaag is San Marzano een mooie ondernemersrealiteit, stevig verbonden met respect voor een traditie die zeer oude wortels heeft, met het oog op de toekomst.

Als u "Sestantanni" Primitivo di Manduria DOP 2019 uit San Marzano wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosso Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Sestantanni" Primitivo di Manduria DOP 2019 uit San Marzano bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering