"Tonnara" Grillo Sicilia DOC 2023

"Tonnara" Grillo Sicilia DOC 2023.
Rudinì
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Sicilië, Pachino (SR)
Fris en geurig

Wat: Eén van de belangrijkste druivensoorten op het eiland
Omdat: Voor zijn natuurlijke aangenaamheid
Ideaal bij: Aperitief. Voorgerechten met vis, wit vlees en halfzachte kazen

Rudinì
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Sicilië, Pachino (SR)
Fris en geurig

Wat: Eén van de belangrijkste druivensoorten op het eiland
Omdat: Voor zijn natuurlijke aangenaamheid
Ideaal bij: Aperitief. Voorgerechten met vis, wit vlees en halfzachte kazen

• TypologieWitte DOC
  • Herkomst Sicilië
  • Druiven 100% cricket
  • Sensatie fris boeket met tropische tonen, zachte smaak met een terugkeer van fruitige tonen gecombineerd met een aangename frisheid
  • Wijnbereiding traditionele witte wijn, oogstperiode eind augustus, rijping op staal
  • Alcoholgehalte 12,5% vol
  • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
  • GlasBrede tulp
  • pairing Aperitief, vismenu
  • Grond Kalksteen, medium textuur
  • Blootstelling en hoogte zuidoosten
  • Kweekmethode Terug

• LANDBOUW FEUDO RUDINI' - C.DA CAMPO REALE SNC 96018 PACHINO (SR)

"Tonnara" Grillo Sicilia DOC 2023
  • Grillo is een witte druivensoort die typisch is voor Sicilië. Het kan zelfs worden beschouwd als een van de belangrijkste druivensoorten op het eiland, traditioneel gebruikt voor de productie van droge witte wijnen. In dit geval verrijkt het bedrijf Feudo Agricolo Rudinì het met een heel bijzonder label. Het heet Tonnara en het is een Sicilia DOC, 100% van Grillo-druiven. Frisse en geurige wijn met fruitige en bloemige tonen. Zodra het wordt gegoten, zijn gemakkelijk hints van citrusvruchten te onderscheiden, zoals citroen en grapefruit, evenals tonen van peer, groene appel en een aangename minerale toon. Moeilijk om zo’n aangename wijn te weerstaan. Om hem optimaal te kunnen waarderen, kan hij geserveerd worden als aperitief, maar ook bij voorgerechten met vis, wit vlees en halfzachte kazen.

Lang vóór de komst van de kerstomaat werd het Pachino-gebied gekenmerkt door de groene uitgestrekte wijngaarden met jonge boompjes. En het verhaal van Saro Di Pietro, de "kelder" en oprichter van de wijnmakerij Rudinì, is precies verbonden met dit land. In 1969 was Saro een must-seller. Als voorproefje, zittend aan de scagno, op het centrale plein van Pachino, beoordeelde hij de most van lokale wijnmakers die, eenmaal "gepromoot", naar Noord-Italië konden gaan waar ze werden gebruikt om lokale wijnen te verrijken. In 1972 kocht Saro Di Pietro de wijnmakerij Rudinì van graaf Corrado Moncada di Paternò en bouwde daar een moderne kelder, waarbij alles op Nero d'Avola gericht was. Een meer dan terechte keuze, zouden we vandaag de dag kunnen zeggen... Pachino werd immers altijd beschouwd als de bakermat van Nero d'Avola en het herkomstgebied van grote rode wijnen. Een gebied met absoluut onherhaalbare bodem- en klimaatomstandigheden. Gelegen in het zuidelijkste punt van Europa, in het zuidelijkste puntje van Sicilië, met uitzicht op de Middellandse Zee en de Afrikaanse kust. Rudinì haalt zijn druiven uit meer dan 200 hectare van de meest gekwalificeerde wijngaarden die zich rond Pachino uitstrekken. Naast de prins van de Siciliaanse wijnen, Nero d'Avola, omvat het assortiment Rudinì-wijnen Chardonnay, Inzolia, Syrah en Merlot. Internationale wijnstokken die echter op Sicilië een optimaal leefgebied hebben gevonden.

Als u "Tonnara" Grillo Sicilia DOC 2023 van Rudinì wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van DOC witte wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Tonnara" Grillo Sicilia DOC 2023 van Rudinì bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering