"Porticciolo" Nero d'Avola Merlot DOC 2022

"Porticciolo" Nero d'Avola Merlot DOC 2022.
Rudinì
Herkomst: Sicilië, Pachino (SR)
Gestructureerd en elegant

Wat: 60% Nero d'Avola, Merlot voor de rest
Omdat: Voor zijn grote genoegen
Ideaal bij: Rood vlees en wild

Rudinì
Herkomst: Sicilië, Pachino (SR)
Gestructureerd en elegant

Wat: 60% Nero d'Avola, Merlot voor de rest
Omdat: Voor zijn grote genoegen
Ideaal bij: Rood vlees en wild

• TypologieRode Fermo DOC
  • Herkomst Sicilië
  • Druiven 60% NERO D'AVOLA-40% MERLOT
  • Sensatie elegant en schoon in de neus, waar de tonen van rood fruit goed omhullend zijn
  • Wijnbereiding Oogstperiode september. Gecontroleerde gisting tijdens de oogst op 20°/25°. Rijpingsperiode 3 maanden in stalen tanks bij gecontroleerde temperaturen
  • Grond Kalksteen, medium textuur
  • Blootstelling en hoogte zuidoosten
  • Kweekmethode Terug

• LANDBOUW FEUDO RUDINI' - C.DA CAMPO REALE SNC 96018 PACHINO (SR)

"Porticciolo" Nero d'Avola Merlot DOC 2022
  • Wanneer de prins van de Siciliaanse inheemse wijnstokken een echte wereldkampioen plezier als Merlot ontmoet, kan het resultaat alleen maar uitzonderlijk zijn. Dit is het geval bij deze Porticciolo, SIcilia DOC voorgesteld door Feudo Agricolo Rudinì. In dit geval bestaat de voorgestelde milde variant uit 60% Nero d'Avola-druiven, afkomstig uit de prachtige wijngaarden van Pachino, en Merlot voor het resterende deel. De druiven worden geoogst in de maand september. Ze worden in de kelder afgeleverd, ontsteeld en geperst. De verkregen most wordt vervolgens gefermenteerd, waarna de wijn wordt onderworpen aan een snelle rijpingsperiode van ongeveer drie maanden in stalen tanks. Na het bottelen blijft de wijn nog enkele maanden in de kelder voor verdere verfijning voordat hij op de markt wordt gebracht. Gestructureerd en elegant, net als het land waarin hij is geboren, heeft hij in het glas een prachtige, intense en dieprode kleur, met violette reflecties. In de neus drukt deze rode kleur de warmte uit van het Siciliaanse Zuidoosten, met hints van frambozen en vanille. Lekker bij rood vlees en wild.

Lang vóór de komst van de kerstomaat werd het Pachino-gebied gekenmerkt door de groene uitgestrekte wijngaarden met jonge boompjes. En het verhaal van Saro Di Pietro, de "kelder" en oprichter van de wijnmakerij Rudinì, is precies verbonden met dit land. In 1969 was Saro een must-seller. Als voorproefje, zittend aan de scagno, op het centrale plein van Pachino, beoordeelde hij de most van lokale wijnmakers die, eenmaal "gepromoot", naar Noord-Italië konden gaan waar ze werden gebruikt om lokale wijnen te verrijken. In 1972 kocht Saro Di Pietro de wijnmakerij Rudinì van graaf Corrado Moncada di Paternò en bouwde daar een moderne kelder, waarbij alles op Nero d'Avola gericht was. Een meer dan terechte keuze, zouden we vandaag de dag kunnen zeggen... Pachino werd immers altijd beschouwd als de bakermat van Nero d'Avola en het herkomstgebied van grote rode wijnen. Een gebied met absoluut onherhaalbare bodem- en klimaatomstandigheden. Gelegen in het zuidelijkste punt van Europa, in het zuidelijkste puntje van Sicilië, met uitzicht op de Middellandse Zee en de Afrikaanse kust. Rudinì haalt zijn druiven uit meer dan 200 hectare van de meest gekwalificeerde wijngaarden die zich rond Pachino uitstrekken. Naast de prins van de Siciliaanse wijnen, Nero d'Avola, omvat het assortiment Rudinì-wijnen Chardonnay, Inzolia, Syrah en Merlot. Internationale wijnstokken die echter op Sicilië een optimaal leefgebied hebben gevonden.

Als u "Porticciolo" Nero d'Avola Merlot DOC 2022 van Rudinì wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosso Fermo DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Porticciolo" Nero d'Avola Merlot DOC 2022 van Rudinì bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering