"Decauville" Syrah Terre Siciliane BGA 2023

"Decauville" Syrah Terre Siciliane IGP 2023.
Rudinì
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Sicilië, Pachino (SR)
Concentratie en vitaliteit

Wat: Syrah uit Pachino
Omdat: Voor zachtheid en elegantie
Ideaal bij: Gegrild vlees, rijpe kazen

"Decauville" Syrah Terre Siciliane IGP 2023
Rudinì
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Sicilië, Pachino (SR)
Concentratie en vitaliteit

Wat: Syrah uit Pachino
Omdat: Voor zachtheid en elegantie
Ideaal bij: Gegrild vlees, rijpe kazen

• TypologieNog steeds rode BGA
  • Herkomst Sicilië
  • Druiven 100% Syrah
  • Sensatie De onberispelijke charme van een opvallende en intrigerende polyfenische compositie die wordt onthuld aan het reukvermogen: de klassieke en aanhoudende zachtheid gecombineerd met een verfijnde en zoete smaak maakt de omhullende tanninetextuur onmiskenbaar. Uitstekend te combineren met risotto's van groenten en wild zwijn.
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Koel minstens 24 uur voor het opdienen. 5 minuten voor serveren openen
  • GlasBordeaux
  • Grond Kalksteen bodem
  • Blootstelling en hoogte Sud Est
  • Kweekmethode Terug

• RUDINI WIJNEN CONTRADA CAMPOREALE SNC PACHINO (SR)

"Decauville" Syrah Terre Siciliane BGA 2023
  • Uit het hart van Sicilië, en om precies te zijn uit het Pachino-gebied, in de provincie Syracuse, komt deze Terre Siciliane BGA Syrah Decauville, een klein juweel voorgesteld door de wijnmakerij Feudo Rudinì. De hoofddruivensoort van deze wijn, Syrah, is een internationale variëteit die in het land Sicilië een ideale omgeving vindt om zijn potentieel optimaal tot uitdrukking te brengen. Het mediterrane klimaat, verzacht door de zeebries, en de bodem die rijk is aan mineralen geven de "Syrah van Pachino" een uniek profiel, gekenmerkt door een aromatische complexiteit en een kenmerkende tanninestructuur. Na de oogst vindt de gisting plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur, gevolgd door een periode van verfijning op fles waardoor de wijn zijn volledige rijpheid kan bereiken. In het glas heeft deze Syrah een intense en diepe kleur, die de concentratie en vitaliteit weerspiegelt. In de neus complexe en intrigerende tonen, met aroma's van rijp rood fruit, kruiden en hints van kreupelhout. In de mond valt hij op door zijn zachtheid en elegantie, met een omhullende en aanhoudende tanninetextuur die bij elke slok verleidt. Uitstekend bij gegrild vlees, geroosterd rood vlees of wild zwijn. Ook perfect bij rijpe kazen zoals Siciliaanse pecorino.

Lang vóór de komst van de kerstomaat werd het Pachino-gebied gekenmerkt door de groene uitgestrekte wijngaarden met jonge boompjes. En het verhaal van Saro Di Pietro, de "kelder" en oprichter van de wijnmakerij Rudinì, is precies verbonden met dit land. In 1969 was Saro een must-seller. Als voorproefje, zittend aan de scagno, op het centrale plein van Pachino, beoordeelde hij de most van lokale wijnmakers die, eenmaal "gepromoot", naar Noord-Italië konden gaan waar ze werden gebruikt om lokale wijnen te verrijken. In 1972 kocht Saro Di Pietro de wijnmakerij Rudinì van graaf Corrado Moncada di Paternò en bouwde daar een moderne kelder, waarbij alles op Nero d'Avola gericht was. Een meer dan terechte keuze, zouden we vandaag de dag kunnen zeggen... Pachino werd immers altijd beschouwd als de bakermat van Nero d'Avola en het herkomstgebied van grote rode wijnen. Een gebied met absoluut onherhaalbare bodem- en klimaatomstandigheden. Gelegen in het zuidelijkste punt van Europa, in het zuidelijkste puntje van Sicilië, met uitzicht op de Middellandse Zee en de Afrikaanse kust. Rudinì haalt zijn druiven uit meer dan 200 hectare van de meest gekwalificeerde wijngaarden die zich rond Pachino uitstrekken. Naast de prins van de Siciliaanse wijnen, Nero d'Avola, omvat het assortiment Rudinì-wijnen Chardonnay, Inzolia, Syrah en Merlot. Internationale wijnstokken die echter op Sicilië een optimaal leefgebied hebben gevonden.

Als u "Decauville" Syrah Terre Siciliane IGP 2023 van Rudinì wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van stille rode wijn IGP met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Decauville" Syrah Terre Siciliane IGP 2023 van Rudinì bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering