"Huidige" Catarratto Terre Siciliane BGA 2022

"Correnti" Catarratto Terre Siciliane IGP 2022.
Rudinì
Herkomst: Sicilië, Pachino (SR)
Frisheid en volheid

Wat: Eén van de oudste en meest traditionele variëteiten van de regio
Omdat: Om zijn aangenaam frisse en hartige smaak
Ideaal bij: Voorgerechten met zeevruchten en gerechten op basis van vis

"Correnti" Catarratto Terre Siciliane IGP 2022
Rudinì
Herkomst: Sicilië, Pachino (SR)
Frisheid en volheid

Wat: Eén van de oudste en meest traditionele variëteiten van de regio
Omdat: Om zijn aangenaam frisse en hartige smaak
Ideaal bij: Voorgerechten met zeevruchten en gerechten op basis van vis

• TypologieBGA witte wijn
  • Herkomst Sicilië
  • Druiven Catarratto 100%
  • Sensatie fris en geurig boeket, duidelijke fruitige toon verfrist door een aangename smaak
  • Wijnbereiding traditionele witte wijn, oogstperiode eind augustus, rijping op staal
  • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
  • GlasBrede tulp
  • pairing Aperitief, vismenu
  • Grond Kalksteen, medium textuur
  • Blootstelling en hoogte zuidoosten
  • Kweekmethode Terug

• LANDBOUW FEUDO RUDINI' - C.DA CAMPO REALE SNC 96018 PACHINO (SR)

"Huidige" Catarratto Terre Siciliane BGA 2022
  • Catarratto is een van de vele inheemse wijnstokken die typisch zijn voor Sicilië en vertegenwoordigt een van de oudste en meest traditionele variëteiten van de regio. Op Sicilië wordt het al eeuwenlang verbouwd, waardoor zeer aangename wijnen tot leven komen. Catarratto-trossen zijn middelgroot en compact. Dit ras staat vooral bekend om zijn hoge productiviteit, ondanks dat het nogal gevoelig is voor de aard van de grond waarop het wordt geteeld. Het bedrijf Rudinì biedt het aan in deze superaangename versie. Pure Catarratto, afkomstig van de Pachino-wijngaarden, de druiven worden eind augustus geoogst. In de kelder is de wijnbereiding eenvoudig en nauwkeurig en vindt volledig plaats in stalen tanks met temperatuurregeling. Wat wordt verkregen is een wit van grote frisheid en volheid. In het glas heeft het een strogele kleur met prachtige groene reflecties. In de neus bereiden hints van citrusfruit en oranjebloesem zich voor op een slok die aangenaam fris en smakelijk is. Geserveerd op een temperatuur van ongeveer 10 graden, dus vers maar niet koud, begeleidt het zeevruchtenvoorgerechten en visgerechten in het algemeen.

Lang vóór de komst van de kerstomaat werd het Pachino-gebied gekenmerkt door de groene uitgestrekte wijngaarden met jonge boompjes. En het verhaal van Saro Di Pietro, de "kelder" en oprichter van de wijnmakerij Rudinì, is precies verbonden met dit land. In 1969 was Saro een must-seller. Als voorproefje, zittend aan de scagno, op het centrale plein van Pachino, beoordeelde hij de most van lokale wijnmakers die, eenmaal "gepromoot", naar Noord-Italië konden gaan waar ze werden gebruikt om lokale wijnen te verrijken. In 1972 kocht Saro Di Pietro de wijnmakerij Rudinì van graaf Corrado Moncada di Paternò en bouwde daar een moderne kelder, waarbij alles op Nero d'Avola gericht was. Een meer dan terechte keuze, zouden we vandaag de dag kunnen zeggen... Pachino werd immers altijd beschouwd als de bakermat van Nero d'Avola en het herkomstgebied van grote rode wijnen. Een gebied met absoluut onherhaalbare bodem- en klimaatomstandigheden. Gelegen in het zuidelijkste punt van Europa, in het zuidelijkste puntje van Sicilië, met uitzicht op de Middellandse Zee en de Afrikaanse kust. Rudinì haalt zijn druiven uit meer dan 200 hectare van de meest gekwalificeerde wijngaarden die zich rond Pachino uitstrekken. Naast de prins van de Siciliaanse wijnen, Nero d'Avola, omvat het assortiment Rudinì-wijnen Chardonnay, Inzolia, Syrah en Merlot. Internationale wijnstokken die echter op Sicilië een optimaal leefgebied hebben gevonden.

Als u "Correnti" Catarratto Terre Siciliane IGP 2022 van Rudinì wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Vino Bianco IGP-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Correnti" Catarratto Terre Siciliane BGA 2022 van Rudinì bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering