Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 2018

Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 2018.

GR

LM

JS

Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 2018, Rubinelli Vajol
Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 2018, Rubinelli Vajol AUX 1
Rubinelli Vajol
JAAR-extensie: 2018
Herkomst: Veneto, San Pietro in Cariano (VR)
Pure elegantie

Wat: Schrijf Ripasso en lees Valpolicella
Omdat: Vanwege zijn unieke eigenschappen
Ideaal bij: Pappardelle met vleessaus of hoofdgerechten van rood vlees

Rubinelli Vajol
JAAR-extensie: 2018
Herkomst: Veneto, San Pietro in Cariano (VR)

Gambero rosso

Luca Maroni

James Suckling

Pure elegantie

Wat: Schrijf Ripasso en lees Valpolicella
Omdat: Vanwege zijn unieke eigenschappen
Ideaal bij: Pappardelle met vleessaus of hoofdgerechten van rood vlees

• TypologieRode Fermo Droge DOCG
  • Herkomst Veneto
  • Druiven 50% Corvina, 25% Corvinone, 15% Rondinella, 5% Molinara, 5% Oseleta
  • Sensatie Helderrood, diep robijnrood. Intens boeket met tonen van zwarte kers, rood fruit, bosbes en aangename hints van kruiden en rabarber. Het is een volle, ronde wijn met een geweldige structuur. Het belangrijke alcoholgehalte is correct uitgebalanceerd met fluweelzachte tannines en garandeert een uitstekende drinkbaarheid met tertiaire en balsamico tonen. De smaak is harmonieus, de body van het fruit komt naar voren, de frisse morellen kers, een perfecte balans tussen sappigheid en suikers. De klassieke Valpolicella valt bijzonder op: pure elegantie.
  • Wijnbereiding De geselecteerde druiven worden na 15 dagen drogen in de fruitkelder geperst. Het fermentatie- en maceratieproces in roestvrij staal bij een gecontroleerde temperatuur duurt ongeveer 15-20 dagen. In januari of februari wordt de wijn gedurende 5-6 dagen opnieuw gefermenteerd (re-passo) op de marc van de vers getapt Amarone, waardoor meer structuur, kracht en harmonie wordt verkregen dan de klassieke superieure Valpolicella. Ten slotte rust het in grote eikenhouten vaten. De ripasso-techniek, een emblematische uitdrukking van de typische aard van het Valpolicella-gebied, kent geen gelijke in enige andere regio van Italië.
  • Alcoholgehalte 14,5% vol
  • pairing Uitstekend bij stevige voorgerechten, zoals pappardelle met boerenragù of bij hoofdgerechten van rood vlees, zoals gegrilde Florentijnse steak. Uitstekend bij gebraden varkensvlees met gekarameliseerde ui en zoete venkelzaadjes. Tot slot geeft hij de voorkeur aan medische kazen
  • Geproduceerd en gebotteld door Rubinelli Vajol – San Pietro in Cariano (VR), Italië

• Geproduceerd in Italië

• Gambero Rosso Aanwezig in de gids!

2 glazen

• Luca Maroni 92

Bekroond met 92 punten

• James Zuigeling 93

Aroma's van kersen, lichte vanille, bloemen en perzik met hints van bloemen. Medium-bodied met aantrekkelijk fruit en een levendige afdronk. Wat een focus en klasse hier voor een review. Drink nu.

• Decanter World Wine Awards ZILVER
  • Karaf 90
  • drankje Aanwezig in de gids!
  • Gilbert Gaillard 91
    Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 2018
  • De geselecteerde druiven worden geperst na 15 dagen drogen op het hok. Dit wordt gevolgd door een fase van fermentatie en maceratie in roestvrij staal bij een gecontroleerde temperatuur. Vervolgens wordt de wijn tussen januari en februari gedurende 5 of 6 dagen opnieuw gefermenteerd op de pulp van de Amarone die net is getapt. Deze techniek, die precies de "Ripasso" wordt genoemd, maakt het mogelijk om een ​​meer gestructureerde, krachtige en harmonieuze wijn te verkrijgen dan de Valpolicella Classico. En het zijn precies deze unieke kenmerken die hem, enigszins gekscherend (maar niet te veel), definiëren als de "baby Amarone". Het productieproces wordt voltooid door een langzame rust in grote eikenhouten vaten. Intens boeket, met tonen van zwarte kers, rood fruit, bosbes en aangename hints van kruiden en rabarber, deze Ripasso van Rubinelli Vajol is een volle en ronde wijn. Van grote structuur. Het belangrijke alcoholgehalte wordt echter goed in evenwicht gehouden door fluweelzachte tannines, waardoor hij zich openbaart als een wijn met een uitstekende doordrinkbaarheid. Pure elegantie.

Stel je een betoverd land voor. Waar historische wijngaarden de zachte hellingen van de heuvels borduren. En karakteristieke droge stenen muren scheiden ze van olijf-, amandel- en kersenbomen. Nee, het is geen droom. Het is Valpolicella. En vooral het klassieke gebied van de appellatie. De meest historische en geschikt voor de productie van geweldige lokale wijnen. Precies hier, in het centrum van deze wijnstreek, is het bedrijf Rubinelli Vajol gevestigd. Gevestigd in S. Pietro in Cariano, in een oud landelijk huis. Hier rust de wijn (voor de nodige tijd) in grote eikenhouten vaten in de beschutting van de koele en donkere kelder die in de tufsteen is gegraven. Op het platteland daarentegen worden de typische Veronese druiven geteeld met duurzame technieken, met behulp van traditionele trainingssystemen zoals de Veronese pergola of Guyot in recentere aanplantingen.

Als u Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 2018 van Rubinelli Vajol wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosso Fermo Secco DOCG-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC 2018 van Rubinelli Vajol bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering