Holland BESTEL VIA TELEFOON: 0800 0228 311
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

"De keizer" Ribolla Gialla Friuli Colli Orientali DOC 2022

"L'Imperatore" Ribolla Gialla Friuli Colli Orientali DOC 2022.
91

LM

organisch
Geven
Ronco dei Pini
JAAR-extensie: 2022
Herkomst: Friuli-Venezia Giulia, Prepotto (UD)
79
€ 15,60 € 12,60 -19%
Formaat 0.75l. (€ 16,80/liter)
code S2946
De nobele Ribolla Gialla

Wat: Een zeer intens wit
Omdat: Voor wie van lekker wit houdt
Ideaal bij: Gegrilde vis

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"L'Imperatore" Ribolla Gialla Friuli Colli Orientali DOC 2022
Ronco dei Pini
JAAR-extensie: 2022
Herkomst: Friuli-Venezia Giulia, Prepotto (UD)

91

Luca Maroni


€ 15,60 € 12,60 -19%
Formaat 0.75l. (€ 16,80/liter)
code S2946
De nobele Ribolla Gialla

Wat: Een zeer intens wit
Omdat: Voor wie van lekker wit houdt
Ideaal bij: Gegrilde vis

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieWit nog droog DOC
 • Herkomst Friuli-Venezia Giulia
 • Druiven 100% Ribolla Gialla
 • Sensatie De kleur heeft een zeer intens goudgeel, het boeket neemt citrus- en bloemige tonen waar, waar de hint van acacia opvalt, allemaal omgeven door de nobele tonen van hout. In de mond is hij fris, maar vol van smaak met een uitstekende structuur en persistentie.
 • Wijnbereiding We oogsten de druiven handmatig op maximale rijpheid, waarna de druiven minimaal 12 uur in de pers blijven door een koude maceratie uit te voeren, op dit punt worden ze ontsteeld en zacht geperst. Nadat de klaring is uitgevoerd, plaatsen we de most in temperatuurgecontroleerde gistingstanks. Na de gisting wordt de wijn ongeveer 10 maanden gerijpt in Franse tonneaux van de tweede passage, waarin frequente battonage wordt uitgevoerd. Na de verschillende vaten Ribolla Gialla te hebben samengesteld, wordt de wijn gebotteld, om gedurende twee maanden een verdere verfijning in de fles uit te voeren alvorens te worden geproefd.
 • Alcoholgehalte 13% vol
 • Allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. Minimaal 15 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 14 graden
 • GlasRijnland
 • Wanneer te drinken binnen 5 jaar
 • pairing Vis menu
De wijngaard
 • Grond mergel en zandsteen
 • Blootstelling en hoogte Sud Est
 • Kweekmethode Guyot
 • Plantdichtheid 4400
De prijzen
 • Luca Maroni 91

  Bekroond met 91 punten

  "De keizer" Ribolla Gialla Friuli Colli Orientali DOC 2022
 • Als het serieus wordt, betreedt de keizer het veld. Colli Orientali del Friuli DOC, Ribolla Gialla in zuiverheid, afkomstig uit een wijngaard van ongeveer 20 jaar. De druiven worden handmatig geoogst, pas als zeker is dat ze ook daadwerkelijk tot volle rijpheid zijn gekomen. Nadat ze naar de kelder zijn gebracht, worden ze niet onmiddellijk getransformeerd, maar worden ze minstens 24 uur in de pers gelaten om een ​​koude maceratie uit te voeren. Pas op dat moment worden ze zacht geperst en de most gefermenteerd in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Vervolgens wordt de wijn overgebracht naar Franse tonneaux van de tweede passage, waar hij de volgende 10 maanden zal rusten, waarin frequente battonage wordt uitgevoerd. Dit wordt gevolgd door de assemblage van alle vaten en tot slot het bottelen. Het resultaat is een glas dat wordt gekenmerkt door een zeer intense goudgele kleur, met aroma's van citrus en bloemen, waarbij de hint van acacia opvalt. Allemaal goed geïntegreerd met elegante tonen die voortkomen uit het verstandige gebruik van hout. In de mond is hij fris maar vol van smaak. Goede structuur en zeer lange persistentie.

  "De aarde is alles, en de wijn is de synthese ervan". Voor degenen die de filosofie achter de wijnmakerij Ronco dei Pini proberen te begrijpen, is deze zin misschien voldoende. Omdat er in werkelijkheid geen geheimen zijn. Claudio Novello, een eclectische Friuliaanse wijnboer, werkt als volgt. Geen chemie, geen haast, geen trucjes. Maar het geluk hebben om alleen de beste druiven te bewerken, geteeld op buitengewone bodems, waarin legendarische wijngaarden zijn geworteld. We bevinden ons op de glooiende heuvels van Prepotto, een klein stadje met 740 inwoners in de provincie Udine. Het is moeilijk om niet gefascineerd te zijn door dit alles. Onmogelijk om onverschillig te blijven voor zijn karaktervolle wijnen.

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "L'Imperatore" Ribolla Gialla Friuli Colli Orientali DOC 2022 van Ronco dei Pini wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Bianco Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "L'Imperatore" Ribolla Gialla Friuli Colli Orientali DOC 2022 van Ronco dei Pini bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp