Cantine Crosio is een prachtige realiteit gelegen in de heuvels van Canavese, in Piemonte. Het bedrijf, met passie geleid door Roberto Crosio, kan bogen op een lange geschiedenis die vertelt over een diepgaande band tussen het landgoed, het land en de vruchten die het aanbiedt. Tegenwoordig kunnen de kelders rekenen op een erfgoed van ongeveer 10 hectare wijngaarden, gelegen op verschillende locaties: Barbetta, Crava, Montasso, S. Antonino, Baiarda en S. Cristoforo. Elk perceel profiteert van een bijzonder microklimaat en bodem, waardoor de druiven die daar worden geteeld unieke kenmerken krijgen. De absolute hoofdrolspeler hier is Erbaluce di Caluso, een inheemse wijnstok die het kloppende hart van Cantine Crosio vertegenwoordigt. Deze wijnstok wordt sinds de oorsprong van het bedrijf geteeld volgens de traditionele Canavesana pergola-methode en produceert frisse, minerale en zeer elegante wijnen. Naast Erbaluce heeft Roberto Crosio er in de loop van de tijd echter ook voor gekozen om andere typische lokale wijnstokken te verbeteren, zoals Nebbiolo en Barbera, en de internationale Merlot en Syrah, die zich hier kunnen uiten in elegante en harmonieuze wijnen. In de wijngaard worden de principes van geïntegreerde plaagbestrijding gevolgd, waarbij gebruik wordt gemaakt van producten van natuurlijke oorsprong zoals algen, etherische oliën, koper en zwavel.
Toegewijde hulp