JS
WE
Wat: 5 jaar rijping in de kelder
Omdat: Voor de rijpe tannines en de intense tonen van chocolade, koffie en gedroogd fruit
Ideaal bij: Gebraad, wild en oude kazen
JS
WE
Wat: 5 jaar rijping in de kelder
Omdat: Voor de rijpe tannines en de intense tonen van chocolade, koffie en gedroogd fruit
Ideaal bij: Gebraad, wild en oude kazen
Italië
Gebotteld: Tenute Piccini Spa in hun kelders in Montalcino (SI)
Toscanië, Montalcino-heuvel. Hier bereiken de Sangiovese-druiven, geteeld op bodems die rijk zijn aan kalksteen, klei en leisteen, hun kwalitatieve hoogtepunt. Het is geen toeval dat hier de Brunello di Montalcino DOCG wordt geboren, de meest geliefde Italiaanse rode wijn ter wereld. In dit gebied leidt de familie Piccini wijngaarden op ongeveer 350 meter boven de zeespiegel. Een klein hoekje van het paradijs waar de bries van de zee helpt om de zomerse hitte te verzachten. Bovendien vermindert de constante beweging van lucht de luchtvochtigheid in de wijngaarden, waardoor de druiven worden beschermd tegen veelvoorkomende schimmelziekten. Nadat ze hun ideale rijpheid hebben bereikt, worden de druiven met de hand geoogst en nauwgezet geselecteerd. De vinificatie vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur, gevolgd door een lange maceratie op de schillen. Na deze fase begint de delicate rijping in de kelder. In dit geval is het een proces dat zo'n 5 jaar duurt, waarvan minimaal 36 maanden in eikenhouten vaten. Het resultaat is een zeer stijlvolle rode wijn, gekenmerkt door aroma's van gedroogd fruit, rozijnen en rietsuiker. In de mond is hij vol, met rijpe tannines en intense tonen van chocolade, koffie en meer gedroogd fruit in de afdronk. Geweldige rijpingswijn, hij is vandaag goed, maar kan gemakkelijk lang in de kelder rijpen. Aan tafel past hij goed bij gebraad, wild en oude kazen.
Ze omschrijven zichzelf terecht als "De Italiaanse wijnfamilie". Immers, wat nu een enorme onderneming is die draait om het werk van 7 wijnmakerijen, in Toscane maar niet alleen, en die elk jaar miljoenen flessen wijn op de markt kan brengen, is geboren uit een enkel klein perceel in Poggibonsi. . Het werd in 1882 gekocht door Angiolo Piccini, die samen met zijn vrouw, Maria Teresa Totti, zijn eigen bedrijf oprichtte. Van dat kleine landje, in totaal 7 hectare, werden de eerste stroflessen Chianti geproduceerd. De rest is geschiedenis, werk en toewijding. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Mario Piccini, de vierde generatie van de familie. Met hem, zijn zussen Martina en Elisa en zijn kinderen Ginevra, Benedetta en Michelangelo, allemaal persoonlijk betrokken bij de activiteiten van het bedrijf. Vijf van de zeven landgoederen van de familie worden verbouwd volgens de principes van de biologische landbouw.
Als u Brunello di Montalcino DOCG Riserva 2018 van Piccini 1882 wilt kopen met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Brunello di Montalcino DOCG Riserva 2018 van Piccini 1882 bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering