Rekken logo

"Testarossa" Passerina Terre Aquilane BGA 2023

"Testarossa" Passerina Terre Aquilane IGP 2023.
Soc. Agr. Pasetti Vini
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Abruzzen, Capestrano (AQ)
20
€ 16,00 € 13,90 -13%
Formaat 0.75l. (€ 18,53/liter)
code S1801
Frisheid, finesse en elegantie

Wat: Passerina in zuiverheid
Omdat: Voor de aangename levendigheid
Ideaal bij: Visgerechten. Voorgerechten, rauwe vis, week- en schaaldieren, gebakken vis

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Testarossa" Passerina Terre Aquilane IGP 2023
Soc. Agr. Pasetti Vini
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Abruzzen, Capestrano (AQ)
€ 16,00 € 13,90 -13%
Formaat 0.75l. (€ 18,53/liter)
code S1801
Frisheid, finesse en elegantie

Wat: Passerina in zuiverheid
Omdat: Voor de aangename levendigheid
Ideaal bij: Visgerechten. Voorgerechten, rauwe vis, week- en schaaldieren, gebakken vis

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieStille witte wijn BGA
 • Herkomst Abruzzo
 • Druiven passerina 100%
 • Sensatie Glanzend groengeel. Intense wijn met bloemige aroma's van brem en fruitige groene appel. gekenmerkt door een aangename levendigheid die de wijn een uitgesproken frisheid geeft, een goede smaak en een uitgesproken mineraliteit. De afdronk is kruidig ​​en elegant.
 • Wijnbereiding Witte vinificatie: zachte persing en daaropvolgende statische decantatie. Fermentatie in staal met geselecteerde gisten bij lage temperatuur 14°-16°c. Hij rust in staal bij 5°C, zodat het natuurlijke kooldioxide van de gisting tot het bottelen in de wijn opgelost blijft.
 • Alcoholgehalte 12.5% vol
 • Allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 12 graden
 • GlasBrede tulp
 • Wanneer te drinken binnen 2 jaar
 • pairing Aperitief, vismenu
De wijngaard
 • Grond Kiezelachtig zand
 • Blootstelling en hoogte West
 • Kweekmethode Guyot
 • Plantdichtheid 5200
Aantekeningen van de productie
 • ITALIË

 • CANTINA PASETTI, VIA SAN PAOLO 21 - 66023 FRANCAVILLA AL MARE (CH)

  "Testarossa" Passerina Terre Aquilane BGA 2023
 • Pure Passerina, deze Terre Aquilane BGA Testarossa van wijnhuis Pasetti is de jonge versie van de historische Testarossa-lijn. Een wijn die zijn maximale expressie vindt in het Capodacqua (AQ) gebied. Een zeer fris wit dat varieert van kruidachtig tot mineraal, met finesse en elegantie. Maar laten we in volgorde te werk gaan. De Passerina-druiven die voor de productie van deze wijn worden gebruikt, zijn afkomstig van wijngaarden in de gemeente Capestrano, in het Nationaal Park Gran Sasso en Monti della Laga, een gebied dat wordt gekenmerkt door hoge temperatuurschommelingen, perfect voor het behoud van de zuurgraad en aroma's. Het is de moeite waard om te onthouden dat Passerina een inheemse wijnstok uit de Abruzzen is, die van nature opvalt door zijn sterke zuurgraad en zijn trage suikeraccumulatievermogen. De rijping vindt in feite middelmatig laat plaats, waardoor we frisse en aromatische wijnen kunnen verkrijgen. In het glas heeft deze Passerina een heldere groengele kleur. De neus onthult een intens boeket van bloemige aroma's van brem en fruitige groene appel. In de mond is hij echter fris en mineraal, met een aangename levendigheid die de wijn een uitgesproken frisheid geeft. Goede smaak en duidelijke mineraliteit. De afdronk is kruidig ​​en elegant. Perfect bij de visgerechten, ideaal bij hapjes, rauwe vis, week- en schaaldieren, gebakken vis.

  De wijnmakers hebben de taak om het goede dat de natuur hen schenkt niet te verpesten. Een heilig principe dat nog meer geldig is als de kelder zich op een plaats van magische schoonheid en grote roeping bevindt. Dit is ongetwijfeld het geval met de wijnmakerij Pasetti, een wijnbouwrealiteit in Abruzzo die kan rekenen op 60 hectare wijngaarden, tussen de Gran Sasso en de Monti della Laga, in het hart van het Nationaal Park. Dit gebied wordt namelijk gekenmerkt door sterke temperatuurschommelingen, constante wind en bijzonder heterogene bodems, die druiven van de hoogste kwaliteit garanderen. De vele inheemse wijnstokken van de regio worden voornamelijk verbouwd, te beginnen met Montepulciano, de echte hoofdrolspeler van de kwaliteitswijnbouw in de afgelopen jaren, maar ook Trebbiano d'Abruzzo, Pecorino en Passerina. Pasetti is een kwaliteitsbedrijf dat gevolgd moet worden. Het kan veel voldoening geven.

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "Testarossa" Passerina Terre Aquilane BGA 2023 van Soc. Agr. Pasetti Vini, op Svinando vindt u de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van nog steeds witte wijn met BGA met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Als aanvulling op "Testarossa" Passerina Terre Aquilane BGA 2023 van Soc. Agr. Mogelijk interesseert Pasetti Vini u ook voor onze andere wijnen wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp