"Sfursat Carlo Negro" Sforzato di Valtellina DOCG 2019

"Sfursat Carlo Negro" Sforzato di Valtellina DOCG 2019.
Nino Negri
JAAR-extensie: 2019
Herkomst: Lombardije, Chiuro (SO)
Zoon van de frisse en droge wind van de Alpen

Wat: Pure Nebbiolo (Chiavennasca).
Omdat: Voor het bijzonder complexe boeket
Ideaal bij: Geroosterd vlees en rijpe kazen. Alleen of met een stukje bittere chocolade

Nino Negri
JAAR-extensie: 2019
Herkomst: Lombardije, Chiuro (SO)
Zoon van de frisse en droge wind van de Alpen

Wat: Pure Nebbiolo (Chiavennasca).
Omdat: Voor het bijzonder complexe boeket

• TypologieNog steeds rode wijn
  • Herkomst Lombardije
  • Druiven 100% Nebbiolo (Chiavennasca)
  • Sensatie Robijnrode kleur met gemiddelde intensiteit. Intense en complexe neus met tonen van rijp rood fruit en kruiden, zoals peper en kaneel. Droge smaak, met tonen van zwart fruit, tannine aanwezig en sober. Een volle, aanhoudende wijn, met tonen van kruidnagel en zoethout
  • Wijnbereiding De druiven worden gedroogd in de droogruimte, waarbij ze ongeveer 30% van hun gewicht verliezen. Begin januari werden ze gevinifieerd bij een gecontroleerde temperatuur, met langdurige maceratie (15-20 dagen). Rijping: twee jaar waarvan minimaal één op hout.
  • Grond Zandleemgrond, met weinig blad en lage vruchtbaarheid, ondersteund door droge stenen muren
  • Blootstelling en hoogte Zuiden
  • Kweekmethode Guyot

• Nino Negri-wijnmakerij. Via Ghibellini 3, 23030 Chiuro - Sondrio - Italië

"Sfursat Carlo Negro" Sforzato di Valtellina DOCG 2019
  • De Sforzato di Valtellina Sfursat Carlo Negri vertegenwoordigt een van de juwelen van het bedrijf Nino Negri uit Sondrio. Zoals alle rode wijnen die in deze gelukkige hoek van Italië worden geproduceerd, is Carlo Negri ook het resultaat van de vakkundige verwerking van pure Nebbiolo-druiven, plaatselijk Chiavennasca genoemd. Vergeleken met eenvoudigere wijnen is deze Sforzato het resultaat van een oogst die meerdere weken duurt. De best belichte wijngaarden worden verschillende keren gepasseerd en opnieuw gepasseerd om alleen de beste trossen te verzamelen, dat wil zeggen de trossen die een ideaal rijpheidsniveau hebben bereikt. Er kan worden gezegd dat deze wijn wordt geproduceerd dankzij de natuurlijke droging van de druiven, begunstigd door de koele, droge wind van de Alpen. Uiteraard loont deze extra inspanning wanneer de wijn in het glas wordt gegoten. Kijkend naar het glas ontdek je een wijn die wordt gekenmerkt door een mooie, intense, rijke en geconcentreerde granaatrode kleur. In de neus onthult het een bijzonder complex boeket, met kruidige hints, zoals kruidnagel, kaneel en peper, die een basis van zwart fruit, zoals pruimen, bramen en frambozen, die nu zijn omgezet in jam, omhullen en completeren. In de mond is het echter een droge, droge en strenge wijn. Lang, zo niet erg lang, in de afdronk, met tonen van geroosterde hazelnoten, tabak en zoethout. Het is moeilijk om de juiste combinatie te vinden voor zo’n belangrijke wijn. Geroosterd vlees en rijpe kazen zijn perfect. Maar je hebt er ook geen spijt van dat je er langzaam van nipt, na het eten, alleen of met een stukje bittere chocolade.

In Valtellina vertegenwoordigt Nino Negri een van de belangrijkste en mooiste wijnbedrijven. Het wijnhuis werd eind negentiende eeuw opgericht maar maakt sinds 1986 deel uit van de prestigieuze Italian Wine Group. Net als veel goede Italiaanse bedrijven is het engagement van Nino Negri de afgelopen jaren vooral verschoven naar ecologische duurzaamheid. Dertig hectare wijngaarden in totaal, grotendeels gerangschikt op steile terrassen die oprijzen van de valleibodem tot aan de steile wanden van de Alpen die de Valtellina omlijsten. Hier is de wijnbouw heroïsch en vermoeiend. Elke operatie, elke behandeling moet met de hand worden gedaan, zonder hulp van machines. Maar de resultaten maken de inspanning vaak de moeite waard. De Valtellina-wijnen, waarvan Nino Negri een van de meest schitterende vertegenwoordigers is, behoren tot de meest geliefde wijnen van experts van over de hele wereld. Van Sforzato tot Valtellina Superiore, het zijn allemaal wijnen om te proberen zonder iets weg te laten.

Als u "Sfursat Carlo Negro" Sforzato di Valtellina DOCG 2019 van Nino Negri wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online wijnaankopen Stille rode wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Sfursat Carlo Negro" Sforzato di Valtellina DOCG 2019 van Nino Negri bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering