"Quadrio" Valtellina Superiore DOCG 2020

"Quadrio" Valtellina Superiore DOCG 2020.
Nino Negri
JAAR-extensie: 2020
Herkomst: Lombardije, Chiuro (SO)
Complex en verfijnd

Wat: Tussen Nebbiolo en Merlot
Omdat: Voor de perfecte balans
Ideaal bij: Wild, gebraden rood vlees, rijpe kazen

Nino Negri
JAAR-extensie: 2020
Herkomst: Lombardije, Chiuro (SO)
Complex en verfijnd

Wat: Tussen Nebbiolo en Merlot
Omdat: Voor de perfecte balans
Ideaal bij: Wild, gebraden rood vlees, rijpe kazen

• TypologieNog steeds rode wijn
  • Herkomst Lombardije
  • Druiven 100% Nebbiolo (Chiavennasca)
  • Sensatie Granaatrode kleur met robijnrode tinten. Parfum fijne geur van klein fruit, een balsamico-noot met hints van frambozenjam, roos en violet. Droge, volle en krachtige smaak, elegante tannines.
  • Wijnbereiding De oogst vindt plaats in oktober met handmatige oogst. Rode vinificatie op gecontroleerde temperatuur. Middellange maceraties met overpompen en delestage. Rijping: Twee jaar waarvan minimaal één op hout. Slavonische en Franse eikenhouten vaten.
  • Alcoholgehalte 13,5% vol
  • Grond Zandleemgrond, met weinig blad en lage vruchtbaarheid, ondersteund door droge stenen muren
  • Blootstelling en hoogte Zuid-Oost, Zuid-West
  • Kweekmethode Guyot

• Nino Negri-wijnmakerij. Via Ghibellini 3, 23030 Chiuro - Sondrio - Italië

"Quadrio" Valtellina Superiore DOCG 2020
  • Het heet Quadrio en is een Valtellina DOCG Grumello, voorgesteld door Nino Negri. Het werd geboren op de hellingen van de Rhätische Alpen, langs de rechteroever van de rivier de Adda, in Valtellina, in Chiuro, provincie Sondrio. Dit wijnbouwgebied wordt gekenmerkt door steile terrassen die zich uitstrekken tussen 300 en 550 meter boven de zeespiegel, met optimale ligging op het zuidoosten, zuiden en zuidwesten. Het klimaat is hier bijzonder gunstig voor de wijnbouw, dankzij de aanzienlijke temperatuurschommelingen tussen dag en nacht, die een langzame en geleidelijke rijping van de druiven mogelijk maken. Quadrio is ontstaan ​​uit de ontmoeting van twee druivensoorten: Nebbiolo, plaatselijk bekend als Chiavennasca, en Merlot. De eerste vertegenwoordigt de sobere en gestructureerde component van de wijn. Beroemd om zijn vermogen om langlevende, complexe wijnen te produceren, met robuuste tannines en een hoge zuurgraad. Merlot voegt op zijn beurt zachtheid en een internationaal tintje toe, met zoete fruitige tonen en fluweelzachte tannines, die de soberheid van Nebbiolo in evenwicht brengen, waardoor een harmonieuze en gemakkelijk drinkbare wijn ontstaat. De druiven worden in oktober handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd om de hoogste kwaliteit te garanderen. De vinificatie vindt plaats in rood bij een gecontroleerde temperatuur, met middellange maceraties die een optimale extractie van kleur en tannines mogelijk maken. Regelmatig overpompen en delestage tijdens de fermentatie zorgen voor voldoende oxygenatie van de most. Na de gisting rijpt de wijn twee jaar, waarvan minstens één in Slavonische en Franse eikenhouten vaten, waardoor complexiteit en aromatische diepgang ontstaat. Granaatrode kleur, verrijkt met robijnrode nuances, de neus biedt een complex en verfijnd boeket, met geuren van klein fruit, balsamico-tonen en hints van frambozenjam, roos en violet. In de mond is het droog, vol en krachtig, met een elegante tannine die het gehemelte omhult. De combinatie van Nebbiolo en Merlot creëert een harmonieus en uitgebalanceerd profiel, met een lange afdronk. Het past goed bij rijke en smakelijke gerechten. Uitstekend bij wild en geroosterd rood vlees. Bovendien past het goed bij rijpe kazen.

In Valtellina vertegenwoordigt Nino Negri een van de belangrijkste en mooiste wijnbedrijven. Het wijnhuis werd eind negentiende eeuw opgericht maar maakt sinds 1986 deel uit van de prestigieuze Italian Wine Group. Net als veel goede Italiaanse bedrijven is het engagement van Nino Negri de afgelopen jaren vooral verschoven naar ecologische duurzaamheid. Dertig hectare wijngaarden in totaal, grotendeels gerangschikt op steile terrassen die oprijzen van de valleibodem tot aan de steile wanden van de Alpen die de Valtellina omlijsten. Hier is de wijnbouw heroïsch en vermoeiend. Elke operatie, elke behandeling moet met de hand worden gedaan, zonder hulp van machines. Maar de resultaten maken de inspanning vaak de moeite waard. De Valtellina-wijnen, waarvan Nino Negri een van de meest schitterende vertegenwoordigers is, behoren tot de meest geliefde wijnen van experts van over de hele wereld. Van Sforzato tot Valtellina Superiore, het zijn allemaal wijnen om te proberen zonder iets weg te laten.

Als u "Quadrio" Valtellina Superiore DOCG 2020 van Nino Negri wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van stille rode wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Quadrio" Valtellina Superiore DOCG 2020 van Nino Negri bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering