Pinot Noir Dolomiti Wijngaarden IGT 2022

Pinot Nero Vigneti Dolomiti IGT 2022.

LM

Maso Grener
Herkomst: Trentino, Lavis (TN)
De jeugd van Pinot Noir

Wat: Een beslist plezierige en veelzijdige rode kleur
Omdat: Voor zijn natuurlijke vitaliteit
Ideaal bij: Paddestoel konijn

Pinot Nero Vigneti Dolomiti IGT 2022
Maso Grener
Herkomst: Trentino, Lavis (TN)

Luca Maroni

De jeugd van Pinot Noir

Wat: Een beslist plezierige en veelzijdige rode kleur
Omdat: Voor zijn natuurlijke vitaliteit
Ideaal bij: Paddestoel konijn

• TypologieRode nog steeds droge IGT
  • Herkomst Trentino
  • Druiven 100% Pinot Noir verschillende klonen
  • Sensatie De Pinot noir is subtiel en delicaat en toont in de neus de geur van klein fruit en kersen. In de mond, hoewel jong, is hij fris en wordt hij na verloop van tijd steeds sappiger.
  • Wijnbereiding De handmatig geoogste druiven worden na het pletten in open vaten geplaatst voor een korte maceratie en vervolgens vindt de gisting plaats in een roestvrijstalen tank met behulp van inheemse gisten.
  • Alcoholgehalte 13.00% vol
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Koel minstens 24 uur voor het opdienen. 5 minuten voor serveren openen
  • GlasBordeaux
  • pairing Aperitief, vismenu, vleesmenu
  • Grond Werfen siltstone - "Terre rossa di Pressano"
  • Blootstelling en hoogte Zuidwesten
  • Kweekmethode Guyot
  • Geproduceerd en gebotteld door Azienda Agricola Maso Grener – Lavis (TN), Italië

• Geproduceerd in Italië

• Luca Maroni 93

Bekroond met 93 punten

Pinot Noir Dolomiti Wijngaarden IGT 2022
  • Deze door Maso Grener voorgestelde Pinot Noir is afkomstig van jonge wijnstokken, een paar jaar geleden geplant om de prachtige Bindesi-wijngaard uit te breiden. Voor het planten werden 5 klonen Pinot Noir gebruikt, bijzonder geschikt voor rode vinificatie, die zich goed konden aanpassen aan de specifieke bodem die in dit deel van de heuvel te vinden is. In feite worden elegante en langlevende wijnen geboren uit de rode aarde van de Bindesi, maar zeer aangenaam, zelfs als ze jong zijn. Met de hand geoogst om een ​​zorgvuldige selectie van de trossen te garanderen, vindt het eerste deel van de vinificatie plaats in open containers. Pas daarna wordt de wijn in eikenhouten vaten geplaatst, waar hij de delicate fase van gisting voltooit en malolactische gisting en verfijning ondergaat. Het resultaat is een wijn met een mooie heldere en aantrekkelijke kleur. De geuren zijn zoete kersen, krenten en specerijen. In de mond is het echter geurig en doet het nog steeds denken aan kleine bessen. Een makkelijk drinkbare maar zeer dankbare wijn. Ook makkelijk te combineren, met voldoening en veel bereidingen. Voor een traditionele combinatie kunt u denken aan een Trentino gezouten vleesgerecht. Maar ook perfect te combineren met wit vlees, zoals langzaam bereid konijn met champignons.

Het is moeilijk trotser gebonden te zijn aan je territorium en je boerenafkomst dan Cinzia Giacomoni en Fausto Peratoner. Geest, maar vooral hart, van de mooie Maso Grener. We zijn in Trentino, een van de gelukkigste gebieden voor de teelt van wijnstokken die Cinzia en Fausto van jongs af aan hebben leren bewerken. Omdat hun families het altijd hadden gedaan, cultiveerden Cinzia's de wijngaarden nabij de stad Trento terwijl Fausto's overgrootvader al aan het einde van de 800e eeuw betrokken was bij de wijnhandel in Faver in de Cembra-vallei, maar ook voor scholing. In feite ontmoetten de twee elkaar en bezochten ze elkaar op de banken van een van de meest exclusieve Italiaanse wijnscholen, die van San Michele. Na jaren van werk en toewijding is het eindelijk tijd om een ​​droom te realiseren die, in het geval van Cinzia en Fausto, bestaat uit de verwerving van een wijngaard en een oude boerderij om te restaureren. Zo werd Maso Grener in 1999 geboren. We zijn in Pressano, in de buurt van Lavis, een van de historische gebieden van Trentino wijnbouw en oenologie. De eerste oogst dateert echter pas van 2013 en vertegenwoordigt het hoogtepunt van een lange reis die bijna 40 jaar eerder op school begon. Vandaag kan het bedrijf rekenen op zo'n 5 hectare, bebouwd met wijngaarden en deels met boomgaarden en bossen. De wijngaarden worden verbouwd volgens de principes van het zogenaamde "Kwaliteitsproject" en volgens de praktijken van biologische en biodynamische teelt.

Als u Pinot Nero Vigneti Dolomiti IGT 2022 van Maso Grener wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosso Fermo Secco IGT-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Pinot Nero Vigneti Dolomiti IGT 2022 van Maso Grener bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering