Rekken logo

Martinenga Barbaresco DOCG 2019

Martinenga Barbaresco DOCG 2019.
95

WS

94

RP

93

JS

organisch
Geven
Tenuta Cisa Asinari dei Marchesi di Grèsy
JAAR-extensie: 2019
Herkomst: Piemonte, Barbaresco (CN)
15
€ 75,00 € 59,90 -20%
Formaat 0.75l. (€ 79,87/liter)
code S2911
Een Barbaresco van adellijke afkomst

Wat: De elegantie van Piemontese rood
Omdat: Vanwege zijn rijkdom en complexiteit
Ideaal bij: Plin ravioli

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Martinenga Barbaresco DOCG 2019
Tenuta Cisa Asinari dei Marchesi di Grèsy
JAAR-extensie: 2019
Herkomst: Piemonte, Barbaresco (CN)

95

WS

94

RP

93

JS


€ 75,00 € 59,90 -20%
Formaat 0.75l. (€ 79,87/liter)
code S2911
Een Barbaresco van adellijke afkomst

Wat: De elegantie van Piemontese rood
Omdat: Vanwege zijn rijkdom en complexiteit
Ideaal bij: Plin ravioli

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Kenmerken
  • TypologieNog steeds rode wijn
  • Herkomst Piëmont
  • Druiven NEBBIOLO 100%
  • Sensatie Kleur: Briljant granaatrood met lichte oranje reflecties. Boeket: Intense en aangename hints van pruimen en kersen vermengen zich kronkelig met balsamico nuances van munt, theebladeren, gedroogde bloemen en blonde pijptabak.
  • Wijnbereiding Vinificatie in rood met maceratie met open dop gedurende acht of tien dagen bij gecontroleerde temperatuur en ondergedompelde dop gedurende twintig of dertig dagen. Malolactische gisting na de alcoholische gisting. Rijping in nieuwe, eerste en tweede passage barriques gedurende twaalf maanden, gevolgd door twaalf maanden in Slavonische eikenhouten vaten. Rijping op fles gedurende twaalf maanden voordat ze op de markt worden gebracht.
  • Alcoholgehalte 14% vol
  • Allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Niet in de koelkast bewaren. Minimaal 15 minuten voor serveren openen
  • Servicetemperatuur 18 graden
  • GlasGrand Balon / Bourgondië
  • Wanneer te drinken binnen 20 jaar
  • pairing Uitstekend bij rood vlees en harde kazen van middelbare leeftijd, het past goed bij traditionele Piemontese voorgerechten, zoals tajarin en raviolini del plin.
De wijngaard
  • Grond Kalkhoudend
  • Blootstelling en hoogte Zuiden
  • Kweekmethode Guyot
De prijzen
  • Robert Parker 94

    Deze wijn schenkt uit de fles met een lichte robijn- of granaatkleur. De Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Gresy 2017 Barbaresco Martinenga zet een fascinerende aromatische prestatie neer die begint met gekonfijt fruit (zoals kers Sucrets) gevolgd door een vleugje medicinaal of balsamicokruid dat wat Nebbiolo-context toevoegt aan het grotere geheel. De wijn verandert snel en beweegt weg van die aanvankelijke aroma's om aardse tonen van krijt, kalksteen, cola en pittige gember te omarmen. De mooie evolutie van de wijn in het glas en die subtiele overgangen zijn erg aantrekkelijk. Het mondgevoel is fijn en delicaat, en de tannine is goed ingesloten en zijdezacht.

  • James Zuigeling 93

    Een stevig, zijdeachtig rood met ondertonen van bramen, chocolade en hazelnoot. Medium tot full body en een lange, lineaire afdronk. Toont Pools voor de vintage. Beter na 2022.

  • Wine Enthusiast 93

    Kamfer, bosbessen, roos en exotische kruiden vormen de uitnodigende neus.Vol en omhullend, het gehemelte kenmerkt zich door gedroogde kersen, tabak en mokka voordat dichtkorrelige tannines de assertieve afsluiting vastgrijpen. Drankjes 2022-2029. KERIN O'KEEFE

  • Wine Spectator 95

    Prachtige aroma's van kers, aardbei, roos, eucalyptus, ijzer en teer kenmerken dit gedetailleerde rood, dat evenwichtig en rijk is, met een stevige, goed geïntegreerde structuur voor ondersteuning. Lang en uitgestrekt in de afdronk, met een licht stoffig gevoel op het einde. Beste van 2023 tot 2042.

    Martinenga Barbaresco DOCG 2019
  • Elegantie en stijl ontbreken niet in het bedrijf Marchesi di Grésy, noch in zijn wijnen. En hier staan ​​we voor een echt juweeltje. Barbaresco Martinenga, fruit van Nebbiolo-druiven geoogst op het hoofdlandgoed van het bedrijf. Een traditionele rode vinificatie volgt, met maceratie met de dop gedurende ongeveer tien dagen bij een gecontroleerde temperatuur en met de dop bijna een maand ondergedompeld. Voor de verfijning worden barriques gebruikt, deels nieuw en deels eerste en tweede passage. Na het eerste jaar wordt de wijn overgebracht naar andere Slavonische eikenhouten vaten om zijn langzame verfijning te voltooien. Daarna volgt botteling en nog een jaar rust in de kelder voordat hij als definitief klaar kan worden beschouwd om op de markt te worden gebracht. Het is bekend dat Nebbiolo tijd nodig heeft om de juiste aangenaamheid te bereiken en al deze voorzorgsmaatregelen zijn essentieel als het doel is om een ​​wijn met een grote persoonlijkheid te produceren. In het glas heeft hij een prachtige heldere granaatrode kleur, met lichte oranje reflecties. De neus is intens, met hints van pruimen en kersen die zich vermengen met balsamico nuances van munt, theeblaadjes, gedroogde bloemen en blonde pijptabak. In de mond is hij fijn en elegant, met fluweelzachte tannines, volle body en grote persistentie.

    Cisa Asinari Landgoederen van de Markies van Grésy. De naam zou voldoende zijn om een ​​zeker ontzag te wekken. Hier worden we in feite geconfronteerd met de ware adel van de Piemontese wijn. Een zeer lange geschiedenis die teruggaat tot het einde van de 18e eeuw, toen het landgoed Martinenga werd geschonken aan de familie Grésy. Vanaf dat moment vertelt de geschiedenis van het bedrijf over bruiloften, overnames en heel veel passie voor het gebied. De huidige wijnmakerij Marchesi di Grésy werd officieel opgericht in 1973. Het werd opgericht om wijn te produceren van de druiven van het landgoed Cisa Asinari, dat al eigendom was van de familie. Tegenwoordig bezit de groep vier verschillende landgoederen, hoewel de belangrijkste die van Martinenga blijft, in het hart van Barbaresco. De andere zijn die van Monte Aribaldo, in Treiso, van La Serra, in Cassine, en van Monte Colombo, altijd grenzend aan La Serra. Vandaag kan het bedrijf rekenen op in totaal zo'n 45 hectare wijngaarden, verdeeld over de verschillende landgoederen van de Langhe en Monferrato. Energiebesparing en vermindering van de milieubelasting zijn twee vaste punten van de gehele productie.

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u Martinenga Barbaresco DOCG 2019 wilt kopen met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Martinenga Barbaresco DOCG 2019 bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp