Holland BESTEL VIA TELEFOON: 0800 0228 311
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

Langhe DOC Favorita 2022

Langhe DOC Favorita 2022.
Maccagno
JAAR-extensie: 2022
Herkomst: Piemonte, Canale - Castellinaldo (CN)
78
€ 11,90 € 9,90 -17%
Formaat 0.75l. (€ 13,20/liter)
code S1466
Favoriet in naam... en in feite

Wat: Het witte goud van Roero
Waarom: Voor zijn versheid
Ideaal bij: Aperitief. Visvoorgerechten en verse kazen

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Langhe DOC Favorita 2022
Maccagno
JAAR-extensie: 2022
Herkomst: Piemonte, Canale - Castellinaldo (CN)
€ 11,90 € 9,90 -17%
Formaat 0.75l. (€ 13,20/liter)
code S1466
Favoriet in naam... en in feite

Wat: Het witte goud van Roero
Waarom: Voor zijn versheid
Ideaal bij: Aperitief. Visvoorgerechten en verse kazen

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Langhe DOC Favorita 2022 - Maccagno

Samen met Arneis vormt de Favorita druif de ampelografische basis van de witte druif van Roero. Favoriet in naam... en eigenlijk gezien het feit dat het door de eeuwen heen de gunst van lokale wijnmakers heeft weten te winnen vanwege zijn goede opbrengst en vermogen om zich aan te passen aan verschillende omstandigheden. Naaste verwant van Vermentino, waarvan het als "identiek" wordt beschouwd, heeft het waarschijnlijk een Ligurische oorsprong. Maar het is in Piemonte, in het bijzonder in het Roero-gebied, waar het land van keuze zich al sinds het verre 1700e eeuw bevindt, waar het uitstekende resultaten weet te behalen en wijnen met een grote intensiteit en levendigheid tot leven brengt. Zoals deze Langhe DOC, voorgesteld door Cantina Maccagno, 100% Favorita, gefermenteerd in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur en een paar maanden gerijpt, altijd in staal, alvorens te bottelen. In het glas heeft het een mooie bleke strogele kleur, met fruitige hints met bloemige tonen. In de mond valt hij op door zijn mooie mineraliteit en licht amandelvormige afdronk. Een eenvoudige (niet banale) en frisse wijn, deze Favorita blijkt een perfecte keuze te zijn bij het aperitief. Ook uitstekend bij visvoorgerechten en verse kazen.

Van oorsprong Piemontese runnen Livio en Corrado Maccagno met passie de kleine wijnmakerij in Canale, het kloppend hart van Roero. De onlangs gerenoveerde wijnmakerij Maccagno verwerkt jaarlijks de druiven van ongeveer 12 hectare eigen wijngaarden, waarvan de meeste worden verbouwd op de San Michele-heuvel, de meest prestigieuze locatie in de stad. Ondanks zijn kleine omvang beschikt de wijnmakerij over een productie van absolute waarde, waaronder enkele van de meest prestigieuze wijnen uit de regio, waaronder Arneis, Favorita, Nebbiolo, Barbera en Roero. De concepten "Duurzaamheid" en "Traditie" zijn intrinsieke waarden van de wijnmakerij Maccagno. In feite wordt bij elke operatie maximale aandacht besteed aan het milieu, om een ​​landschap te beschermen dat de basis vormt voor de kwaliteit van wat er wordt geproduceerd.

TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieWitte DOC
 • Herkomst Piëmont
 • Druiven Favoriet 100%
 • Sensatie Stille witte wijn met een bleke strogele kleur met groenachtige reflecties, fruitige aroma's met bloemige tonen. Droge en harmonieuze smaak met lichte mineraliteit. Serveer op 6/8°C.
 • Wijnbereiding Na het zacht persen van de druiven laat men de most rusten in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 18°C. Zodra de gisting is voltooid, wordt de wijn gedecanteerd voor een korte rijping, waarna hij wordt gebotteld in de eerste maanden van het jaar na de oogst, waar hij 2/3 maanden rijpt.
 • Alcoholgehalte 13% vol
 • Allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 12 graden
 • GlasBrede tulp
 • Wanneer te drinken Binnen 2 jaar
 • pairing Aperitief, visvoorgerechten en verse kazen.
De wijngaard
 • Grond Meestal zanderig
 • Blootstelling en hoogte Sud Est
 • Kweekmethode Guyot
 • Plantdichtheid 4300
Aantekeningen van de productie
 • Italië

 • Maccagno Livio Via Bonora, 29 Canale (CN)

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u Langhe DOC Favorita 2022 van Maccagno wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van DOC witte wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Maccagno's Langhe DOC Favorita 2022 bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp