Rekken logo

"Peloro" Rosso Sicilia DOC 2021

"Peloro" Rosso Sicilia DOC 2021.
92

JS

90

V

organisch
Geven
Le Casematte
JAAR-extensie: 2021
Herkomst: Sicilië, Messina
17
€ 19,00 € 16,50 -13%
Formaat 0.75l. (€ 22,00/liter)
code S1996
Fris en vol fruit

Wat: Siciliaanse inboorlingen
Omdat: Voor het grote en aanhoudende boeket
Ideaal bij: Lams- of rundvleesgebraad. Rijpe kazen en vleeswaren

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Peloro" Rosso Sicilia DOC 2021
Le Casematte
JAAR-extensie: 2021
Herkomst: Sicilië, Messina

92

James Suckling

90

Vinous


€ 19,00 € 16,50 -13%
Formaat 0.75l. (€ 22,00/liter)
code S1996
Fris en vol fruit

Wat: Siciliaanse inboorlingen
Omdat: Voor het grote en aanhoudende boeket
Ideaal bij: Lams- of rundvleesgebraad. Rijpe kazen en vleeswaren

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieDOC stille rode wijn
 • Herkomst Sicilië
 • Druiven Nerello Mascalese 70%, Nocera 30%
 • Sensatie Briljante robijnrode kleur met violette reflecties. In de neus brede en aanhoudende aroma's van klein roze fruit, bloemen, johannesbrood en zoethout op een mooie kruidige achtergrond. In de mond is hij fris, rijk aan fruit en heeft een dichte en nerveuze tanninestructuur.
 • Wijnbereiding In afgeknotte conische stalen vaten. Voldoen (5 keer per dag) gedurende een maand. Persen van de huiden. De wijn blijft tot januari van het volgende jaar op de droesem liggen, waarna het blenden plaatsvindt. Rijping op staal met een lichte passage op hout (nieuwe tonneau gedurende drie maanden). Flesverfijning gedurende drie maanden.
 • Alcoholgehalte 13% vol
 • Allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Niet in de koelkast bewaren. Minimaal 15 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 18 graden
 • GlasGrand Balon / Bourgondië
 • Wanneer te drinken binnen 5 jaar
 • pairing Vlees menu
Aantekeningen van de productie
 • Italië

 • Le Casematte landbouwbedrijf srl Contrada Corso, postcode 98159, Messina

De prijzen
 • Vineuse 90
 • James Zuigeling 92
  "Peloro" Rosso Sicilia DOC 2021
 • Le Casematte is een prachtige wijnmakerij gelegen in een van de meest suggestieve gebieden van Sicilië. We zijn in de provincie Messina, waar het profiteert van een uniek terroir. De wijngaarden bevinden zich namelijk op heuvels die genieten van een zeebriesje en overvloedige zonneschijn, waardoor ideale omstandigheden worden gecreëerd voor de teelt van druiven van hoge kwaliteit. Dit is waar Sicilia DOC Rosso Peloro wordt geboren, een mix van twee inheemse wijnstokken: Nerello Mascalese (70%) en Nocera (30%). Nerello staat bekend om zijn elegantie en het vermogen om het terroir het beste tot uitdrukking te brengen. Nocera, een oude lokale variëteit, voegt op zijn beurt structuur en diepte toe aan de uiteindelijke wijn, met zijn zachte tannines en zijn aroma's van donker fruit en zoethout. De fermentatie vindt plaats in afgeknotte conische stalen vaten, waarbij een maand lang vijf keer per dag wordt geperst, waardoor een optimale extractie van kleur en tannines wordt gegarandeerd. Na het persen van de schillen blijft de wijn tot januari van het volgende jaar op de fijne droesem liggen, waardoor een aromatische complexiteit en structuur ontstaat. Dit wordt gevolgd door assemblage en rijping in staal met een lichte passage in hout, waarbij gedurende drie maanden nieuwe tonneaux worden gebruikt, die subtiele tonen van vanille en kruiden toevoegen zonder het karakter van de wijn te overheersen. Een flesverfijning gedurende drie maanden rondt het proces af, waardoor de wijn zijn volledige expressie kan bereiken. Heldere robijnrode kleur met violette reflecties, de neus biedt een breed en aanhoudend boeket, met aroma's van klein rood fruit, zoals kersen en wilde aardbeien, vergezeld van bloemige tonen van violet, johannesbrood en zoethout. Er zijn ook kruidige tonen van zwarte peper en kruidnagel. In de mond is het fris en rijk aan fruit, met een dichte en nerveuze tanninetextuur die structuur en een lange levensduur geeft. De levendige zuurgraad brengt de rijkdom van het fruit in evenwicht, wat resulteert in een lange, harmonieuze afdronk.

  De boerderij Le Casematte dankt zijn naam aan de aanwezigheid van drie kazematten, kleine forten die werden gebruikt als schuilplaats voor schildwachten en die dateren uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog en die werden geplaatst om het grondgebied te verdedigen. Deze zijn te vinden op het grootste perceel beplant met wijngaarden. Het bedrijf heeft een sterke territoriale identiteit en is gevestigd in de heuvels ten noorden van de stad Messina. Tegenwoordig kan het rekenen op een wijngaard van ongeveer 11 hectare, bebouwd met de belangrijkste Siciliaanse druivensoorten zoals Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Nocera en Nero d'Avola. Het bedrijf dringt aan op de kleine DOC Faro.

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "Peloro" Rosso Sicilia DOC 2021 van Le Casematte wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online wijnaankopen DOC stille rode wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Peloro" Rosso Sicilia DOC 2021 van Le Casematte bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp