Holland BESTEL VIA TELEFOON: 0800 0228 311
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

Chardonnay Vat Gefermenteerd 2020

Chardonnay Barrel Fermented 2020.
90

DE

organisch
Geven
Jordan
JAAR-extensie: 2020
Herkomst: Westkaap, Stellenbosch
14
€ 33,50 € 26,50 -21%
Formaat 0.75l. (€ 35,33/liter)
code S6454
Plezier en complexiteit

Wat: Van wijngaarden gelegen op de heuvels, ongeveer 300 meter boven de zeespiegel
Omdat: Voor zijn intense en elegante aroma's
Ideaal bij: Lekkere vis. Kalfsvlees Met Tonijnsaus

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Chardonnay Barrel Fermented 2020
Jordan
JAAR-extensie: 2020
Herkomst: Westkaap, Stellenbosch

90

Decanter


€ 33,50 € 26,50 -21%
Formaat 0.75l. (€ 35,33/liter)
code S6454
Plezier en complexiteit

Wat: Van wijngaarden gelegen op de heuvels, ongeveer 300 meter boven de zeespiegel
Omdat: Voor zijn intense en elegante aroma's
Ideaal bij: Lekkere vis. Kalfsvlees Met Tonijnsaus

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • Herkomst Western Cape
 • Druiven 100% Chardonnay
 • Sensatie Chardonnay met duizend facetten, dankzij de oorsprong van wijngaarden in verschillende blokken van het pand? Jordan en dankzij de oogst die wordt uitgevoerd in verschillende rijpheidsgraden van de druiven. In de mond presenteert het tonen van citroenkoekje en zeer rijpe sinaasappelen.
 • Wijnbereiding Chardonnay is afkomstig van wijnstokken van 21 tot 35 jaar oud. De gisting vindt plaats in Franse eikenhouten vaten uit Nevers en Bourgogne (respectievelijk 39% nieuw, 43% tweede gebruik, 18% en 13% derde en vierde gebruik). De wijn rijpt gedurende 9 maanden op de droesem in vaten, met frequente batonnage. De 8% Chardonnay wordt in de tank gefermenteerd en vervolgens toegevoegd aan de op vat gerijpte wijn om de perfecte balans van aroma's te garanderen. Zowel de in de tank gerijpte als de op vat gerijpte Chardonnay ondergaan een malolactische gisting.
 • Alcoholgehalte 13% vol
 • Allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 12 graden
 • GlasBrede tulp
 • Wanneer te drinken binnen 5 jaar
 • pairing Aperitief, vismenu
De wijngaard
 • Grond graniet
 • Blootstelling en hoogte Zuid Oost
 • Kweekmethode Verticale rug
Aantekeningen van de productie
 • South Africa

 • Jordan Wine Estate, Kloof Rd, Stellenbosch (Zuid-Afrika)

De prijzen
 • Karaf 90
  Chardonnay Vat Gefermenteerd 2020
 • Alleen Chardonnay, wanneer het met alle attributen wordt verbouwd, maar vooral wanneer het op een vakkundige manier wordt bewerkt, is in staat om wijnen van deze aangenaamheid en complexiteit tot leven te brengen. Barrel Fermented Chardonnay, geproduceerd door Jordan, is een Chardonnay uit de omgeving van Stellenbosch. De wijngaarden van het bedrijf liggen op de heuvels, zo'n 300 meter boven de zeespiegel. Dit gebied geniet van zeer gunstige klimatologische omstandigheden, omdat het constant wordt bereikt door een Atlantische bries die uit False Bay komt. Het koelere gebied, blootgesteld aan het zuiden en oosten, is de thuisbasis van de wijnstokken met witte bessen. Hier geeft het bijzondere microklimaat de Chardonnay een buitengewoon uniek karakter. Verder is deze Zuid-Afrikaanse Chardonnay het resultaat van de verwerking van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd tussen de 20 en 35 jaar. In de kelder vindt de gisting plaats in Franse eikenhouten vaten van Nevers en Bourgogne. Vervolgens rijpt de wijn ongeveer 9 maanden op zijn droesem. Slechts een klein deel, ongeveer 8% van de massa, wordt in plaats daarvan gefermenteerd in een stalen tank, om vervolgens aan de gerijpte wijn te worden toegevoegd, wat een perfecte balans van aroma's garandeert. Zowel de in de tank gerijpte Chardonnay als de op vat gerijpte Chardonnay ondergaan malolactische gisting. Chardonnay met duizend facetten, deze Zuid-Afrikaanse witte presenteert zich in het glas met een prachtige strogele kleur met gouden reflecties. Intense en elegante aroma's, met tonen van rijp fruit, zelfs tropisch, en hints van boter, in de mond onthult het een elegante toon van citroenkoekje en zeer rijpe sinaasappels. Een belangrijke wijn, die altijd gecombineerd moet worden met gerechten met een bepaalde structuur. Of het nu vis of vlees is, het belangrijkste is dat ze de juiste persoonlijkheid hebben. Uitstekend bij kalfsvlees met tonijnsaus.

  Gary en Kathy Jordan produceren sinds 1993 wijnen van hoge kwaliteit. We zijn gevestigd op een belangrijk agrarisch landgoed, met een geschiedenis van meer dan 300 jaar, op een unieke geografische locatie. Het bedrijf bevindt zich namelijk op de hellingen van de heuvels en de wijngaarden bevinden zich op hoogtes variërend van 160 tot 410 meter boven zeeniveau. Om alles nog magischer te maken, is de relatieve nabijheid van de Indische en Atlantische Oceaan, die het klimaat positief beïnvloeden, milde temperaturen garanderen, met een gunstige maritieme invloed. Maar de schoonheid van de plek is niet genoeg. In Jordanië worden de immense natuurlijke hulpbronnen zelfs aangevuld met een innovatief beheer van de velden en de kelder. De referentiestijl is die van de grote Bourgondische wijnen, met het gebruik van edele houtsoorten en lange fermentaties die spontaan plaatsvinden in het koelste gedeelte van de ondergrondse kelder.

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u Jordan's Chardonnay Barrel Fermented 2020 wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online wijnaankopen met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Jordan's Chardonnay Barrel Fermented 2020 bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp