De "Pastinum", in het Latijn, was de schoffel. En, door directe afleiding, gaf het ook het land aan dat bestemd was voor de wijnstok. Het zetten van de pàstino daarentegen is een oude en moeilijke kunst die zich vertaalt in het planten van de traditionele jonge wijnranken in de steen. Eindelijk, vandaag, vertegenwoordigt de wijnmakerij "i Pàstini", in het hart van de Valle d'Itria, het land van de trulli, de laatste verdedigingslinie van de oude lokale tradities, gelukkig gecombineerd met de modernste wijnbereidingstechnieken. Het resultaat is een wijnlijn die het beste van de Apulische oenologie vertegenwoordigt. Om dit te doen, kan het bedrijf rekenen op druiven uit de wijngaarden van het bedrijf die in het hart van een van de meest interessante gebieden van de regio liggen, tussen de gemeenten Locorotondo en Martina Franca. In totaal zo'n 12 hectare, met passie beheerd door de familie Carparelli. Onder de gecultiveerde wijnstokken, Verdeca, Bianco d'Alessano en Minutolo. Witte bessenvariëteiten die de oude wijnbouwroeping van onze lange "hiel" bevestigen.
Gratis retourneren
Toegewijde hulp