Holland BESTEL VIA TELEFOON: 0800 0228 311
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

Aromatische Traminer Friuli DOC 2022

Traminer Aromatico Friuli DOC 2022.
I Magredi
JAAR-extensie: 2022
Herkomst: Friuli-Venezia Giulia, Pordenone
479
€ 12,50 € 9,90 -21%
Formaat 0.75l. (€ 13,20/liter)
code S4751
Een tros druiven in het glas

Wat: Traminer uit Friuli
Waarom: Om zijn mooie karakteristiek
Ideaal bij: Schaal- en schelpdierensalades

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Traminer Aromatico Friuli DOC 2022
I Magredi
JAAR-extensie: 2022
Herkomst: Friuli-Venezia Giulia, Pordenone
€ 12,50 € 9,90 -21%
Formaat 0.75l. (€ 13,20/liter)
code S4751
Een tros druiven in het glas

Wat: Traminer uit Friuli
Waarom: Om zijn mooie karakteristiek
Ideaal bij: Schaal- en schelpdierensalades

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Aromatische Traminer Friuli DOC 2022 - De Magredi

Een tros druiven in het glas. Dit is hoe deze zeer aangename aromatische Traminer, voorgesteld door I Magredi, wordt beschreven. Een typische wijn, geproduceerd met druiven uit een gebied, Friuli Grave, waar de aard van de bodem en de klimatologische omstandigheden gewoonweg ideaal zijn. Na de oogst en aankomst in de kelder worden de druiven ontsteeld en geperst. Het verkregen sap wordt vóór de gisting koud gelaten. Ten slotte, aan het einde van de transformatie, rijpt de wijn enkele maanden in stalen containers voordat hij wordt gebotteld. In het glas heeft hij een prachtige strogele kleur. In de neus zijn gemakkelijk typische tonen van gedroogde rozen, witte bloemen en citrusvruchten waar te nemen. In de mond onthult hij echter een aangenaam zachte en evenwichtige wijn, met een goede body en een lange, zeer lange afdronk. Het is het klassieke wit dat een mooie veelzijdigheid weet te demonstreren. Van aperitief tot tafel, er zijn meerdere gelegenheden om zo'n Traminer te ontkurken. Heerlijk bij bijvoorbeeld schaal- en schelpdierensalades. Voor de liefhebbers van traditie is een magnifieke match die met de klassieke pompoensoep.

Het bedrijf I Magredi werd in 1968 gekocht door Otello Tombacco, een ondernemer uit Opitergino (uit Oderzo, in de provincie Treviso). Aanvankelijk was het landgoed verdeeld tussen akkerland, appel- en perzikbomen en wijngaarden. Het keerpunt kwam in 1985, toen Michelangelo, de zoon van Othello, na het behalen van een diploma als landbouwkundige, in het familiebedrijf ging werken. Binnen enkele jaren werd I Magredi definitief omgevormd tot een wijnmakerij. Het eerste deel van de huidige kelder is gebouwd in 1990 en door de jaren heen onderworpen aan uitbreidingen en modernisering van structuren en technologieën. Vandaag kan het bedrijf rekenen op moderne en avant-gardistische systemen om de druiven uit de wijngaarden van het bedrijf te verwerken. Verder is I Magredi een milieuvriendelijk wijnhuis. Zo is er in het bedrijf een krachtig fotovoltaïsch systeem geïnstalleerd, wordt het afvalwater uit de kelder fytozuivering uitgevoerd en wordt er een verstuiver gebruikt voor het recupereren en hergebruiken van overtollig water bij de productie van wijnen. Het zijn dus goede wijnen die onze gezondheid en die van de omgeving waarin ze worden geproduceerd niet schaden. Dubbele tevredenheid!

TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieWit nog droog DOC
 • Herkomst Friuli-Venezia Giulia
 • Druiven 100% Gewürztraminer
 • Sensatie Het blijkt zacht, evenwichtig en met een goede body te zijn.
 • Wijnbereiding De druiven worden ontsteeld en geperst. Het sap wordt voor de gisting met rust gelaten. Rijping in stalen containers.
 • Alcoholgehalte 12.5% vol
 • Allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 12 graden
 • GlasBrede tulp
 • Wanneer te drinken binnen 2 jaar
 • pairing Vis menu
De wijngaard
 • Grond steenachtig-grind skelet
 • Blootstelling en hoogte Zuiden
 • Kweekmethode Guyot
 • Plantdichtheid 4400
Aantekeningen van de productie
 • Geproduceerd in Italië

 • Geproduceerd en gebotteld door De Magredi – San Giorgio della Rinchilvelda (PN), Italië

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u Traminer Aromatico Friuli DOC 2022 van I Magredi wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van witte, nog droge DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Traminer Aromatico Friuli DOC 2022 van I Magredi, bent u misschien ook geïnteresseerd in enkele van onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp