Bolgheri Rosso DOC 2020.
Grattamacco
JAAR-extensie: 2020
Herkomst: Toscane, Castagneto Carducci (LI)
code S1934
Mediterrane frisheid

Wat: Van een blend van traditionele Bolgheri-druiven
Omdat: Vanwege zijn elegante tanninetextuur
Ideaal bij: Lekker rood vlees, wild, rijpe kazen. Voorgerechten op basis van vlees of champignons

Grattamacco
JAAR-extensie: 2020
Herkomst: Toscane, Castagneto Carducci (LI)
code S1934
Mediterrane frisheid

Wat: Van een blend van traditionele Bolgheri-druiven
Omdat: Vanwege zijn elegante tanninetextuur

• TypologieRode wijn DOC
  • Herkomst Toscane
  • Druiven 30% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 25% Cabernet Franc, 10% Sangiovese, 5% Petit Verdot
  • Sensatie Makkelijk drinkbare wijn, met een robijnrode kleur en een uitgesproken smaak, fris met uitgebalanceerde tannines, waarbij de Bolgheri mediterrane expressie wordt ondersteund door de typische frisheid van de Grattamacco heuvels. In de neus aroma van fruit en balsamico-tonen en met een minerale afdronk.
  • Wijnbereiding Wijn geproduceerd uit wijngaarden op 100 tot 200 meter boven zeeniveau met een bodem die wordt gekenmerkt door kwartszandsteen, witte klei vermengd met mergelkalksteen en rood zand. Het klimaat is gematigd mediterraan met frequente zeewind. Wijnbouw gebaseerd op methoden en principes die volledig respectvol zijn voor het milieu, maakt een spontane productie van druiven mogelijk die nooit buitensporig is, een essentiële reden om de authentieke uitdrukking van het terroir van herkomst te garanderen. De druiven zijn afkomstig van een selectie van de jongste wijnstokken en van een eerste oogst van de oudere wijnstokken. De gisting vindt plaats in stalen vaten, waarbij een deel van de wijn in de verfijning blijft, terwijl een ander deel gedurende 8 maanden in barrique blijft.

• COLLEMASSARI SpA Landbouwvereniging - Via Di Porta Pinciana 6, 00187 Rome (RM)

Bolgheri Rosso DOC 2020
  • Grattamacco's Bolgheri Rosso DOC valt op door zijn frisheid, zijn sterke karakter en zijn vermogen om het terroir van herkomst tot uitdrukking te brengen. Het resultaat van een vakkundige blend van traditionele druiven uit het Bolgheri-gebied, met Cabernet Sauvignon (30%), Merlot (30%), Cabernet Franc (25%), Sangiovese (10%) en Petit Verdot (5%). Elke wijnstok brengt zijn unieke kenmerken met zich mee, waardoor een complexe en evenwichtige harmonie van smaken en aroma's ontstaat. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden die tussen 100 en 200 meter boven de zeespiegel liggen, in een gebied dat wordt gekenmerkt door bodems die rijk zijn aan kwartszandsteen, witte klei, mergelkalksteen en rood zand. Het gematigde mediterrane klimaat, met zijn frequente zeebries, speelt een fundamentele rol bij de rijping van de druiven, waardoor de wijn frisheid en smaak krijgt. De productie van Grattamacco's Bolgheri Rosso DOC volgt de principes van duurzame landbouw, met volledig respect voor het milieu en het grondgebied. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd om de hoogste kwaliteit te garanderen. De gisting vindt deels plaats in stalen vaten en deels in barriques, waardoor de wijn complexiteit en elegantie krijgt. Met een heldere robijnrode kleur, met granaatreflecties, onthult de neus fruitige aroma's van kersen, zwarte bessen en bramen verweven met hints van aromatische kruiden, zoete specerijen en tabak. In de mond omhult de wijn zich echter met zijn fluweelzachte zachtheid, waardoor een elegante tanninetextuur en een uitgesproken minerale frisheid naar voren komen. De afdronk is aanhoudend, met een nasmaak van zoethout en zwarte peper. Veelzijdige wijn die perfect past bij diverse gelegenheden. Een ideale begeleider van smaakvol rood vlees, wild, gerijpte kazen en uitgebreide voorgerechten op basis van vlees of paddenstoelen.

De wijnmakerij Grattamacco ligt tussen Castagneto Carducci en Bolgheri, in een gebied van betoverende schoonheid, vanwaar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de Toscaanse kust. Sinds 2002 maakt het deel uit van de ColleMassari Wine Estates groep, die eigendom is van de familie Bertarelli, ook al dateert de boerderij uit 1977. De wijngaarden liggen op een hoogte van ongeveer 100-200 meter boven zeeniveau, in een beschermd gebied. ligging in het heuvelachtige gebied van Bolgheri. Het gebied heeft een droog klimaat met opmerkelijke temperatuurschommelingen waardoor niet alleen Franse druiven kunnen worden verbouwd, maar ook Sangiovese en Vermentino.

Als u Bolgheri Rosso DOC 2020 van Grattamacco wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Vino Rosso DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Grattamacco's Bolgheri Rosso DOC 2020 bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering