WS
JS
WE
Wat: Een verrassend rood van pure Nerello Mascalese
Waarom: Voor degenen die willen genieten van de nieuwe Siciliaanse stijl
Ideaal bij: Lekkere voorgerechten
Wijn toeschouwer
James Zuigeling
Wijnliefhebber
Wat: Een verrassend rood van pure Nerello Mascalese
Waarom: Voor degenen die willen genieten van de nieuwe Siciliaanse stijl
Ideaal bij: Lekkere voorgerechten
Etna is het nieuwe Eden van de Siciliaanse wijn. De grote vulkaan die de oostkant van het eiland domineert, biedt niet alleen een onvergelijkbare bodemrijkdom, maar garandeert ook unieke klimatologische omstandigheden. Bij het beklimmen van de hellingen maakt de verstikkende hitte van Sicilië plaats voor een beslist milder klimaat. De top van de vulkaan is vaak zelfs bedekt met sneeuw en de hier geteelde druiven genieten van een ideaal temperatuurbereik tussen dag en nacht, waardoor hun rijpingstijd wordt verlengd en de ontwikkeling van aroma's en smaken wordt gegarandeerd. De familie van de Tasca-graven bezit ook enkele wijngaarden op de vulkaan. Hier worden uitstekende wijnen geproduceerd van inheemse wijnstokken van de Etna. Zoals deze Ghiaia Nera die alle heftigheid uitdrukt van de jongere wijngaarden van het landgoed, gecultiveerd met Nerello Mascalese-druiven. Het resultaat is een droog en elegant rood, gekenmerkt door een bleke robijnrode kleur en een absoluut ongelooflijk boeket, gedomineerd door knapperig en smakelijk rood fruit, zoete specerijen en een interessante minerale noot die je meteen doet denken aan de tongen van lava die langzaam daal af langs de hellingen van de vulkaan. In de mond is het fris en smakelijk. Rijk maar niet weelderig. Evenwichtig en aangenaam vanaf de eerste slok.
Acht generaties. Meer dan 200 jaar wijngeschiedenis op Sicilië. Wat wil je nog meer? Misschien alleen eigendom van een van de beroemdste landgoederen op het eiland, dat van Regaleali, waar veel van de bekendste wijnen van het bedrijf vandaan komen. We hebben het natuurlijk over Tasca d'Almerita, terecht beschouwd als een van de meest interessante realiteiten in ons land. De uitdaging van de jaren 2000 voor de laatste erfgenamen van de dynastie was die van ecologische duurzaamheid in de uitgestrekte landgoederen van het bedrijf. Landgoederen die praktisch in alle uithoeken van Sicilië te vinden zijn. Naast het historische landgoed Regaleali in Sclafani, Palermo, bewerkt Tasca tegenwoordig ook wijngaarden in Salina, het land van Malvasia, op het eiland Mothia, waar Marsala werd geboren en waar nog steeds kleine percelen Grillo-druiven worden gevonden, in Camporeale en zelfs aan de noordkant van de Etna, waar inheemse wijnstokken domineren en op grote hoogte worden verbouwd in terrasvormige wijngaarden.
Houd van de frisheid en rijd naar deze Etna-rode kleur, die doet denken aan bosbessen, veenbessen, vers geplukte kersen en sinaasappelschil. Zo knapperig en levendig in de mond, zonder een zweem van overrijpheid. Medium-bodied en energiek, maar serieus. Drink nu.
Glanzend en helder, dit opent met verleidelijke aroma's van kamfer, wilde rode bessen, viooltjes en natte steen. Het elegante gehemelte levert sappige rode kersen, sinaasappelschijfjes, steranijs en geplette munt naast flexibele tannines en pittige zuren. KERIN O'KEEFE
Een elegant rood, evenwichtig en fris, met gebeeldhouwde tannines die de smaken van geplette pruimen en kersen omkaderen, met citroentijm en rookachtige minerale accenten. Drink nu tot 2026. 4,986 kisten gemaakt, 940 kisten geïmporteerd. - EEN
Als u "Ghiaia Nera" Etna DOC 2021 van Tasca d'Almerita wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rode Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Ghiaia Nera" Etna DOC 2021 van Tasca d'Almerita bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering