"Martavello" Rosato Umbrië IGT 2023

"Martavello" Rosato Umbria IGT 2023.
Duca della Corgna
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Umbrië, Castiglione del Lago (PG)
De rosé die betovert

Wat: Gamay sul Trasimeno voelt zich thuis
Omdat: Omdat het de hele maaltijd weet te begeleiden
Ideaal bij: Octopussalade of spaghetti met zeevruchten

"Martavello" Rosato Umbria IGT 2023
Duca della Corgna
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Umbrië, Castiglione del Lago (PG)
De rosé die betovert

Wat: Gamay sul Trasimeno voelt zich thuis
Omdat: Omdat het de hele maaltijd weet te begeleiden
Ideaal bij: Octopussalade of spaghetti met zeevruchten

• TypologieRosé Still Dry IGT
  • Herkomst Umbrië
  • Druiven 100% Trasimeno Gamay
  • Sensatie Kleur: felroze met lichtpaarse tinten. Boeket: schoon, intens, bloemig met hints van rozen en rood fruit; delicate aanwezigheid van mediterrane kruiden. Smaak: fris, hartig en aanhoudend mineraal.
  • Wijnbereiding Na de oogst worden de druiven onmiddellijk onderworpen aan cryomaceratie gedurende 10-12 uur om de typische kleur en extractie van druivenaroma's te verkrijgen. Na een zachte persing ondergaat het monster een statische decantatie bij lage temperatuur. De gisting vindt plaats in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur tussen 14 en 18 °C om de aroma's van de wijnstok te behouden.
  • Alcoholgehalte 13.5% vol
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Koel minstens 24 uur voor het opdienen. 5 minuten voor serveren openen
  • GlasBordeaux
  • pairing Aperitief, vismenu
  • Grond sedimentairen. Sandy-clayey of zandige textuur.
  • Blootstelling en hoogte North East
  • Kweekmethode Laag aangespoord kordon
  • Geproduceerd in Italië

• Gebotteld door Cantina del Trasimeno soc.coop.agr. VIA ROMA 236 CASTIGLIONE DEL LAGO (PG) - Italië

"Martavello" Rosato Umbrië IGT 2023
  • In Bourgondië worstelt Gamay om de juiste ruimte van zichtbaarheid te vinden, gedwongen als het is om samen te leven met twee heilige monsters van de wereldoenologie zoals Pinot Noir en Chardonnay. Maar er is een groene hoek van Italië waar deze wijnstok een soort tweede kans krijgt. Het is Umbrië, en in het bijzonder het gebied bij het meer van Trasimeno, waar Gamay de ideale omstandigheden lijkt te hebben gevonden om al zijn potentieel te demonstreren. Tot het punt dat er niet alleen naar wordt verwezen als Gamay, maar zelfs met de naam Trasimeno Gamay. Martavello di Duca della Corgna wordt geboren uit deze 100% wijnstok, geoogst half september, wanneer de trossen nu perfect rijp zijn. Na het oogsten ondergaan de druiven onmiddellijk een koude maceratie gedurende 10-12 uur om de perfecte extractie van de aroma's van de variëteit te verkrijgen. Daarna zachte persing, decantatie bij lage temperatuur en fermentatie, in staal, bij een gecontroleerde temperatuur. Zo krijgen we deze aangename hint van helder roze, met lichte paarsachtige tinten. De neus heeft intense aroma's die doen denken aan bloemen en sappig rood fruit, allemaal nog aangenamer gemaakt door een delicate aanwezigheid van mediterrane kruiden. In de mond is het fris, mineraal, sappig en aanhoudend. Veelzijdige rosé, geserveerd op de juiste temperatuur, kan een lunch of diner begeleiden, van aperitief tot kaas. Met een octopussalade of spaghetti met zeevruchten is het gewoon magnifiek.

Cantina del Trasimeno, gelegen in het hart van Etruskisch Umbrië, is een prachtige coöperatie die is ontstaan ​​dankzij de inzet van de wijnbouwers van de gemeenten die grenzen aan de oevers van het meer van Trasimeno, en is vandaag de dag een van de belangrijkste bedrijven in Umbrië. Naast de klassieke traditionele druivenrassen zoals Grechetto, Trebbiano en Sangiovese verwerkt het wijnhuis ook met succes diverse internationale rassen. In het bijzonder is hij al jaren de hoofdrolspeler van een studie gericht op het verbeteren van Gamay, hier ook wel Gamay Perugino of Trasimeno Gamay genoemd. In de loop der jaren is de structuur van de Cantina del Trasimeno enorm uitgebreid, waarbij bijna 12 ton druiven werden gevinifieerd in de vroege jaren 80. Daarom, na een onvermijdelijke fase van inkrimping, gekoppeld aan de voortschrijdende veroudering van de wijngaarden, de kelder is letterlijk van versnelling veranderd en richt zich niet langer op kwantiteit maar vooral op de productie van kwaliteitswijnen. Zo begonnen de renovatiewerken van de wijngaarden en de wijnbereidingsfaciliteiten. Met dit in gedachten werd de Duca della Corgna-lijn geboren, die zijn naam ontleent aan het hertogdom Castiglione del Lago en aan zijn stamvader, de markies Ascanio della Corgna. Vandaag de dag kan het wijnhuis rekenen op zo'n 200 leden die met passie werken aan een totaal wijngaardareaal van zo'n 300 hectare.

Als u "Martavello" Rosato Umbria IGT 2023 van Duca della Corgna wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosé Fermo Secco IGT-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Martavello" Rosato Umbria IGT 2023 van Duca della Corgna bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering