"Anthilia" Sicilië DOC 2023

"Anthilia" Sicilia DOC 2023.

LM

Donnafugata
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Sicilië
Een geweldige Donnafugata-klassieker

Wat: Wit, zeer fris, afkomstig van een blend van Siciliaanse druiven
Omdat: Om je al aan zee te voelen
Ideaal bij: Caesar salade

"Anthilia" Sicilia DOC 2023
Donnafugata
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Sicilië

Luca Maroni

Een geweldige Donnafugata-klassieker

Wat: Wit, zeer fris, afkomstig van een blend van Siciliaanse druiven
Omdat: Om je al aan zee te voelen
Ideaal bij: Caesar salade

• TypologieWit nog droog DOC
  • Herkomst Sicilië
  • Druiven Gepolijste, heersende variëteit. De blend wordt aangevuld met andere inheemse en internationale wijnstokken
  • Sensatie Anthìlia 2021 heeft een strogele kleur. De neus biedt een fris en geurig boeket met tonen van wit vruchtvlees (perzik) gecombineerd met hints van wilde bloemen. In de mond vinden we de overduidelijke fruitige noot, opgefrist door een aangename levendigheid. Het verbaast bij het afsluiten met een goede persistentie.
  • Wijnbereiding Fermentatie in staal bij een temperatuur van 14-16°C. Twee maanden gerijpt in tanks en daarna minstens twee maanden op fles voordat hij op de markt wordt gebracht.
  • Alcoholgehalte 12.5% vol
  • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
  • GlasBrede tulp
  • pairing Vis menu
  • Grond Klei leem
  • Blootstelling en hoogte Zuidwesten
  • Kweekmethode Tegenleiboom met aangespoorde cordonsnoei
  • Luca Maroni 92

Bekroond met 92 punten

"Anthilia" Sicilië DOC 2023
  • Sinds 1983, het jaar van de eerste oogst, is Anthìlia, nu geclassificeerd als Sicilia Doc Bianco, een klassieker van Donnafugata's productie, gewaardeerd over de hele wereld. Het komt van Lucido-druiven, de typische naam van de Catarratto-wijnstok, die duidelijk voorkomt, in combinatie met andere typische wijnstokken. Het is een zeer frisse wijn die in staat is om onze verbeelding naar zomers aan zee te laten vliegen, zelfs als het weer ons buiten het raam geen rust geeft en het dagenlang non-stop regent. Anthìlia heeft een mooie strogele kleur. De neus biedt een fris en geurig boeket met tonen van wit vruchtvlees, en in het bijzonder perzik, gecombineerd met hints van wilde bloemen. In de mond is er een perfecte overeenkomst met wat eerder werd waargenomen, met de toevoeging van een aangename sappigheid en een afdronk die verbaast over zijn lengte. Om onze gasten blij te maken, als je deze wijn in het midden van de tafel vindt, hoef je geen Masterchef te zijn. Het kost heel weinig. Een heerlijke bruschetta met tomaat en basilicum bijvoorbeeld, of spaghetti met zeevruchten. En als er geen tijd is om te koken, krijgt zelfs de klassieke Caesarsalade met een glas Anthìlia van Donnafugata een andere smaak.

Er zijn bedrijven waarvan elke goede liefhebber alles denkt te weten. Simpelweg omdat ze altijd de wereld van de Italiaanse wijn hebben vertegenwoordigd. Onder hen lijdt het geen twijfel dat Donnafugata een speciale plaats inneemt. Wijnmakerij die voor velen synoniem is met Sicilië en kwaliteitswijn. Donnafugata, een historisch merk dat eigendom is van de familie Rallo, produceert wijnen in verschillende delen van Sicilië. Van oost naar west, van Trapani tot de Etna, er is geen gebied geschikt voor de productie van wijn op Sicilië waar Donnafugata geen wijngaard bezit. Wat weinig mensen echter weten, is dat de naam Donnafugata te danken is aan de figuur van Gabriella Rallo, echtgenote van de oprichter en moeder van de twee ondernemende huidige managers van het bedrijf. Gabriella Anca Rallo, een moedige vrouw met een neiging tot innovatie, was een pionier op het gebied van kwaliteitswijnbouw op Sicilië. Zij is de echte "donnafugata" (vrouw op de vlucht) die haar baan als lerares opgeeft om fulltime voor de Contessa Entellina-wijngaarden te zorgen. Een van de eerste vrouwen op Sicilië die wijn produceerde, in een sector die doorgaans wordt gedomineerd door mannen. Een echte pionier van de vrouwelijke kwaliteitswijnbouw. Er blijft dus nog iets over om Gabriella te bedanken. Omdat je zo moedig en inspirerend bent. Gezondheid!

Als u "Anthilia" Sicilia DOC 2023 van Donnafugata wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Witte Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Anthilia" Sicilia DOC 2023 van Donnafugata bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering