"Sint Maarten" Chablis 2022

"Saint Martin" Chablis 2022.
Domaine Laroche
Herkomst: Bourgondië, Yvonne-Chablis
code S1993
Evenwichtig en geurig

Wat: Frisse Chardonnay uit de Bourgogne
Omdat: Vanwege de levendige en goed uitgebalanceerde zuurgraad
Ideaal bij: Ideaal als aperitief. Rauwe vis

"Saint Martin" Chablis 2022
Domaine Laroche
Herkomst: Bourgondië, Yvonne-Chablis
code S1993
Evenwichtig en geurig

Wat: Frisse Chardonnay uit de Bourgogne
Omdat: Vanwege de levendige en goed uitgebalanceerde zuurgraad
Ideaal bij: Ideaal als aperitief. Rauwe vis

• TypologieWitte wijn DOC
  • Herkomst Burgundy
  • Druiven 100% Chardonnay
  • Sensatie Bleke gouden kleur. De geur is jong, scherp met minerale nuances. De smaak is fris, harmonieus met smaken van wit fruit en lentebloemen. Fruitig en zuur, evenwichtig en geurig.
  • Wijnbereiding De hele trossen worden geoogst in een pneumatische pers; 12 uur bezinking bij 12-15 ºC in grote tanks die speciaal zijn ontworpen om het proces te versnellen en zeer helder sap te produceren. 2 weken gisting bij 16ºC in roestvrijstalen tanks. Rijping gedurende 6 maanden op fijne gisten in roestvrijstalen tanks en 15% in "Foudres", grote 55 jaar oude eikenhouten vaten van 30 hl.
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. Minimaal 15 minuten voor serveren openen
  • GlasRijnland
  • Wanneer te drinken binnen 5-7 jaar
  • pairing Aperitief, vismenu
  • Grond klei-kalkhoudend
  • Blootstelling en hoogte noordoosten
  • Frankrijk

• DOMAINE LAROCHE - SIÈGE L'Obédiencerie 22, rue Louis Bro 89800 CHABLIS

"Sint Maarten" Chablis 2022
  • Vandaag bevinden we ons in het meest noordelijke deel van de Bourgogne, in Chablis, een van de meest prestigieuze wijnbouwgebieden ter wereld. Domaine Laroche ligt in Yvonne-Chablis, een gebied dat bekend staat om zijn unieke terroir, gekenmerkt door klei-kalksteenbodems met de aanwezigheid van zand en leisteen. Deze geologische elementen geven Chablis-wijnen hun onmiskenbare mineraliteit en frisheid. Bovendien bevordert het continentale klimaat, met hete zomers en koude winters, een langzame rijping van de druiven, waardoor de aroma's en complexiteit van de wijn worden versterkt. Chablis Saint Martin wordt uitsluitend geproduceerd met Chardonnay-druiven, de druivensoort die deze regio domineert. Wijnmaken combineert traditionele methoden en moderne technieken. De hele trossen worden handmatig geoogst en onderworpen aan een delicate pneumatische persing. Vervolgens laat men de most gedurende 12 uur bij een gecontroleerde temperatuur bezinken in grote tanks die speciaal zijn ontworpen om het proces te versnellen en een zeer heldere most te produceren. De gisting duurt ongeveer twee weken, altijd in roestvrijstalen tanks, waardoor de frisheid en de delicate aroma's van de wijn behouden blijven. Ten slotte vereist de verfijning minimaal zes maanden waarin de wijn in contact blijft met zijn fijne gisten. Slechts 15% van de massa wordt in ‘foudres’, oude eikenhouten vaten van 55 hectoliter, gedaan. Deze passage in hout geeft een lichte complexiteit en extra structuur zonder de natuurlijke frisheid van de wijn te overheersen. Bleek goud van kleur, de neus onthult jonge en scherpe aroma's, met duidelijke minerale nuances. Noten van wit fruit, zoals appel en peer, vermengen zich met delicate hints van lentebloemen. In de mond is hij fris en harmonieus, met een levendige zuurgraad die de fruitige en bloemige smaken perfect in balans brengt. De mineraliteit, een onderscheidend kenmerk van de bodem van Chablis, manifesteert zich met elegantie, waardoor de wijn evenwichtig en geurig is.

Het historische hoofdkantoor van Domaine Laroche is gevestigd in een van de mooiste gebouwen in Bourgondië, de Obediencerie van Chablis, een residentie uit de 1850e eeuw. Sinds 6 produceert de familie Laroche voortdurend wijnen van hoge kwaliteit. Maar het baanbrekende keerpunt kwam met de zesde generatie, vertegenwoordigd door de figuur van Michel Laroche. Michel heeft het aantal hectaren van het landgoed vergroot van 130 naar XNUMX, waarvan een groot deel zich op de heuvels bevindt, zowel in de Grand Cru- als de Premier Cru-gebieden van Chablis.

Als u "Saint Martin" Chablis 2022 van Domaine Laroche wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van DOC Witte Wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Saint Martin" Chablis 2022 van Domaine Laroche bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering