"Sole di Sesta" Syrah Sicilia DOC 2019

"Sole di Sesta" Syrah Sicilia DOC 2019.

LM

Cottanera
JAAR-extensie: 2019
Herkomst: Sicilië, Castiglione di Sicilia (CT)
Warm, omhullend en gestructureerd

Wat: Syrah vanaf de hellingen van de vulkaan
Omdat: Voor de lange afdronk, met aangename minerale tonen
Ideaal bij: Voor meditatie. Hartige gerechten met smaakvol rood vlees, wild en rijpe kazen

Cottanera
JAAR-extensie: 2019
Herkomst: Sicilië, Castiglione di Sicilia (CT)

Luca Maroni

Warm, omhullend en gestructureerd

Wat: Syrah vanaf de hellingen van de vulkaan
Omdat: Voor de lange afdronk, met aangename minerale tonen

• TypologieDOC stille rode wijn
  • Herkomst Sicilië
  • Druiven Syrah 100%
  • Sensatie Robijnrode kleur met violette reflecties. De neus opent met brede tonen van zoet fruit en frisse mediterrane nuances die gecombineerd worden met kruidige tonen van chocolade en zwarte peper. Een wijn met een boeiende smaak, vol, evenwichtig, warm, zonnig, rijk aan vruchtvlees. De edele tannines worden ondersteund door een goede frisheid.
  • Wijnbereiding Ontstelen en maceratie in contact met de schil bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28 °C gedurende ongeveer 20-25 dagen. Fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28 °C met constant overpompen en neerslaan. Malolactische gisting in Franse eikenhouten vaten van 225 liter.
  • Alcoholgehalte 13,5% vol

• COTTANERA SRL AGRICOLA Strada Provinciale, 89 – 95030 – Contrada Iannazzo Castiglione di Sicilia (CT)

• Luca Maroni 99
    "Sole di Sesta" Syrah Sicilia DOC 2019
  • De Etna, de hoogste actieve vulkaan van Europa, vertegenwoordigt een werkelijk uniek terroir. De vulkanische bodem, die rijk is aan mineralen en voedingsstoffen, geeft de Syrah-druiven onmiskenbare kenmerken. Oorspronkelijk afkomstig uit de Rhônevallei, in Frankrijk, heeft deze wijnstok op de Etna een ideaal terrein gevonden om zich op zijn best te uiten. De druiven worden handmatig in dozen geoogst, om hun integriteit te behouden, en worden onmiddellijk naar de kelder vervoerd. Hier vindt het ontstelen en macereren plaats in contact met de huiden in staal bij een gecontroleerde temperatuur gedurende ongeveer 20-25 dagen. Malolactische gisting volgt in Franse eikenhouten vaten van 225 liter, wat de wijn meer complexiteit en harmonie geeft. In het glas heeft deze Siciliaanse rode kleur een prachtige intense robijnrode kleur, met violette reflecties. In de neus biedt het een breed en complex boeket, gekenmerkt door tonen van rijp fruit zoals bramen, pruimen en bosbessen, verrijkt met kruidige hints van zwarte peper, zoethout en chocolade. Een vleugje vanille en toast, het resultaat van rijping op hout, completeert het reukprofiel. In de mond is de wijn warm, omhullend en gestructureerd, met goed geïntegreerde nobele tannines en een goede frisheid die voor evenwicht en doorzettingsvermogen zorgt. De afdronk is lang, met aangename minerale tonen die herinneren aan het vulkanische karakter van het gebied. Sole di Sesta is een veelzijdige wijn die bij verschillende soorten gerechten past. Perfect bij smaakvol rood vlees zoals lamsvlees, Florentijnse steak of gestoofd vlees. De complexiteit en prachtige structuur maken hem ook ideaal als meditatiewijn, om langzaam van te drinken in combinatie met een goed boek of in het gezelschap van vrienden.

Op de noordelijke hellingen van de Etna, tussen 700 en 800 meter boven de zeespiegel, ligt Cottanera, een wijnmakerij die de passie en het respect voor de vulkanische aarde goed vertegenwoordigt. Een uniek, moeilijk en tegelijkertijd genereus gebied dat de druiven onmiskenbare kenmerken geeft. Cottanera is een familieverhaal, waarbij de passie voor wijn van generatie op generatie wordt doorgegeven. In de wijngaarden van het bedrijf bevinden zich zowel inheemse wijnstokken, zoals Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio en Carricante, als internationale, zoals Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon en Mondeuse. Elke wijnstok vindt zijn ideale habitat in dit terroir, waar hij zijn kenmerken het beste tot uitdrukking brengt en wijnen van grote complexiteit en elegantie oplevert.

Als u "Sole di Sesta" Syrah Sicilia DOC 2019 van Cottanera wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online wijnaankopen DOC stille rode wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Sole di Sesta" Syrah Sicilia DOC 2019 van Cottanera bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering