Clos l'Eglise Pomerol 2021

Clos l'Eglise Pomerol 2021.

RP

• TypologieNog steeds rode wijn
  • Herkomst Bordeaux
  • Druiven 80% Merlot, 20% Cabernet-Franc
  • Sensatie Gerookte bessen, pruimen, gegrilde sinaasappel en dragon, aromatische kruiden en witte peper. Fijne tannines in de mond met medium en volle body voor een lange afdronk.
  • Wijnbereiding De druiven worden met de hand geoogst en gevinifieerd in roestvrijstalen vaten. De wijn rijpt 18-24 maanden in Franse eikenhouten vaten.
  • Alcoholgehalte 13,5% vol
  • pairing Varkensvlees, rijpe kazen, vlees
  • Frankrijk

• Clos l'Eglise, 33500 Pomerol, Frankrijk

• Robert Parker 93
  • James Zuigeling 95
    Clos l'Eglise Pomerol 2021
  • In het hart van Pomerol, één van de bekendste wijngebieden van Bordeaux, ligt Château Clos l'Eglise. De wijngaarden strekken zich uit over zand- en grindachtige bodems, rustend op een substraat van ijzerrijke klei. Deze combinatie, gecombineerd met het gematigde klimaat van de regio, garandeert elk jaar een perfecte rijping van het fruit. Deze rode wijn komt uit een typische blend voor de regio, met 80% Merlot en Cabernet Franc voor de rest. De eerste brengt zachtheid, rondheid en aroma's van rijp donker fruit. Cabernet Franc daarentegen biedt elegantie, structuur en een aanhoudende kruidige toon. De druiven worden met de hand geoogst op het juiste rijpheidsniveau en vervolgens zorgvuldig gevinifieerd. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen vaten, waar inheemse gisten de suikers omzetten in alcohol. De rijping vindt plaats in Franse eikenhouten vaten gedurende 18-24 maanden. In het glas biedt Clos l'Eglise een bedwelmend boeket. Rokerige sensaties, rijpe pruimen, sinaasappelschillen en kruidachtige tonen vermengen zich met delicate hints van witte peper en zoete specerijen. In de mond onthult het een medium body, met fijne en elegante tannines. De afdronk is lang en aanhoudend. Clos l'Eglise past goed bij bereidingen van rood vlees en varkensvlees. of spel. Door zijn structuur en complexiteit is hij ook ideaal om gerijpte kazen of voorgerechten met vleessauzen te begeleiden. Een perfecte combinatie van wijn en spijs die de kwaliteiten van beide versterkt en een onvergetelijke gastronomische ervaring oplevert.

Clos l'Eglise is een oud pand uit de 6e eeuw en ligt in het hart van de Pomerol-wijngaarden, die zich uitstrekken over een oppervlakte van XNUMX hectare. Aan het roer van dit landgoed vinden we de visionaire Hélène Garcin Cathiard, een gepassioneerde bewaarder van de wijntraditie die innovatie heeft omarmd. Dankzij zijn inzet en samenwerking met de deskundige wijnmaker Michel Rolland heeft Clos l'Eglise een complete transformatie ondergaan. De kelders zijn gerenoveerd en er zijn rationele landbouwmethoden toegepast.

Als u Clos l'Eglise Pomerol 2021 van Clos l'Eglise wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online wijnaankopen Stille rode wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Clos l'Eglise Pomerol 2021 van Clos l'Eglise bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering