Sauternes "Symphonie" de Haut-Peyraguey 2016

Sauternes "Symphonie" de Haut-Peyraguey 2016.

JS

Château Clos Haut-Peyraguey
JAAR-extensie: 2016
Herkomst: Frankrijk
Schimmel, als het edel is, is een geschenk uit de hemel

Wat: Van Semillon-druiven in de duidelijke meerderheid
Omdat: Voor zijn verfijnde elegantie
Ideaal bij: Appeltaart met een bolletje ijs

Château Clos Haut-Peyraguey
JAAR-extensie: 2016
Herkomst: Frankrijk

James Suckling

Schimmel, als het edel is, is een geschenk uit de hemel

Wat: Van Semillon-druiven in de duidelijke meerderheid
Omdat: Voor zijn verfijnde elegantie
Ideaal bij: Appeltaart met een bolletje ijs

• TypologieWit nog steeds zoet
  • Herkomst Frankrijk
  • Druiven 95% Sémillon, 5% Sauvignon Blanc
  • Sensatie Hier is een rijpe, rijke en romige Sauternes die nu al erg lekker is om te drinken. Alles past heel goed bij elkaar. Een iets drogere stijl met frisheid. Om te drinken of om te bewaren.
  • Wijnbereiding Lichte bezinking onder temperatuurcontrole vóór de gisting in vaten van een jaar oud of in roestvrijstalen tanks, afhankelijk van de resultaten van de proeverij.
  • Alcoholgehalte 13.5% vol
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. Minimaal 15 minuten voor serveren openen
  • GlasRijnland
  • Wanneer te drinken van veroudering
  • pairing Aperitief, Einde van de maaltijd
  • Grond grindachtig, kleiachtig
  • Blootstelling en hoogte Zuiden
  • Kweekmethode guyot snoeien
  • James Zuigeling 90
    Sauternes "Symphonie" de Haut-Peyraguey 2016
  • Dit is een van die zeldzame gevallen waarin de aanwezigheid van een schimmel op de trossen voor de oogst niet de oorzaak van het probleem is. Integendeel, het is het echte fortuin van het kleine gebied van Sauternes waar, dankzij unieke klimatologische omstandigheden, de bijna rijpe druiven bedekt zijn met de zogenaamde edele rotting, of Botrytis cinerea. En juist dit bijzondere natuurverschijnsel maakt de productie van zoete en elegante wijnen mogelijk. Een uit duizenden. Een goed voorbeeld hiervan is deze Symphonie de Haut-Peyraguey 2016, gemaakt van Semillon-druiven in de overgrote meerderheid, met 5% Sauvignon Blanc. Een rijpe, rijke en romige Sauternes, gekenmerkt door een prachtige intense en heldere goudgele kleur. Een wijn die vandaag al zeer goed is maar niet bang is om enkele jaren in de kelder te rijpen. Perfect om te serveren aan het eind van een maaltijd met vrienden, met een lekker stuk appeltaart en een bolletje roomijs.

Wij zijn gevestigd vlak voor het beroemde Château d'Yquem. Peyraguey is een oude baronie die door de eeuwen heen heeft overleefd, waarvan de eerste oogst dateert uit 1618. Het profiteert van unieke terroirs en klimatologische omstandigheden waardoor de druiven een unieke en prestigieuze wijn tot leven kunnen brengen: Sauternes. In 1879 werd het landgoed in twee delen gesplitst en de hoogste gronden, op de top van de Bommes-heuvel, kregen de naam Clos Haut-Peyraguey. Er zijn 16 prachtige hectaren wijngaarden in het hart van het Sauternes-gebied, beheerd met bijna obsessieve zorg en passie. Hier wordt de gewaardeerde "Premier Grand Cru Classé de Sauternes" geboren, gewaardeerd om zijn extreme elegantie. Tegenwoordig is het landgoed eigendom van Bernard Magrez die het in 2012 verwierf.

Als u Sauternes "Symphonie" de Haut-Peyraguey 2016 van Château Clos Haut-Peyraguey wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Fermo Dolce Witte wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Sauternes "Symphonie" de Haut-Peyraguey 2016 van Château Clos Haut-Peyraguey bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering