Crémant de Loire Brut Nature 2021

Crémant de Loire Brut Nature 2021.
Château de Bois-Brinçon
JAAR-extensie: 2021
Herkomst: Loire, Anjou
code S1924
Fris en levendig

Wat: Van Chenin Blanc en Pineau d'Aunis druiven
Omdat: Voor de aangename zuurgraad en de minerale afdronk
Ideaal bij: Aperitief, zeevruchten, schaaldieren en verse kazen

Château de Bois-Brinçon
JAAR-extensie: 2021
Herkomst: Loire, Anjou
code S1924
Fris en levendig

Wat: Van Chenin Blanc en Pineau d'Aunis druiven
Omdat: Voor de aangename zuurgraad en de minerale afdronk
Ideaal bij: Aperitief, zeevruchten, schaaldieren en verse kazen

• TypologieCrémant de Loire AOC
  • Herkomst Loire
  • Druiven Chenin Blanc 90%, Pineau d’Aunis 10%
  • Sensatie Een levendige en bloemige neus die grote finesse uitstraalt. De smaak is zeer aromatisch met exotisch fruit en ook wijnachtig met een goede mineraliteit in de afdronk. Lichte en elegante bubbels.
  • Wijnbereiding Een Crémant ontworpen en geproduceerd vanuit één speciaal perceel, waar het steengoed substraten van gips en tufsteen vindt. Eerste gisting in staal, tweede gisting alleen met druivensuikers. Rust op de gisten tussen 15 en 24 maanden. Hartige ruggengraat maar ook mooie vinositeit.
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Minimaal 24 uur van te voren in de koelkast zetten. Open en serveer op dit moment
  • GlasFluiten / Franciacorta
  • pairing Aperitief
  • Frankrijk

• Château de Bois-Brinçon, Anjou, Blaison-Saint-Sulpice

Crémant de Loire Brut Nature 2021
  • We zijn in de Loire-vallei, een land van sprookjesachtige kastelen en weelderige wijngaarden. Hier staat Château de Bois-Brinçon, een bedrijf dat al generaties lang wijnen van de hoogste kwaliteit produceert, waaronder deze Crémant de Loire AOC Nature. Een biologische mousserende wijn die de frisheid en levendigheid van dit magische land belichaamt. De druiven komen uit de regio Anjou, waar het gematigde klimaat en de bodem rijk zijn aan krijt en tufsteen. Ideale omstandigheden voor de teelt van Chenin Blanc en Pineau d'Aunis, wijnstokken die elegante en minerale wijnen tot leven kunnen brengen. Fermentatie in staal bij een gecontroleerde temperatuur, de tweede gisting vindt plaats op fles, zonder toevoeging van suiker op het moment van degorgement. De rijping op de gisten duurt minimaal 15 maanden. In het glas heeft deze bubbel een prachtige heldere strogele kleur, met een fijne en aanhoudende perlage. De neus onthult een bloemig en fruitig boeket, met tonen van citrus, witte perzik en witte bloemen. In de mond is het fris en levendig, met een aangename zuurgraad en een minerale en aanhoudende afdronk. Ideaal als aperitief en past goed bij zeevruchten, schaaldieren en verse kazen op tafel.

Géraldine en Xavier Cailleau staan ​​sinds 1991 aan het roer van Château de Bois-Brinçon. De geschiedenis van de wijnbouw begint in 1219 en gaat verder met wisselend succes, waarbij zelfs de productie van druiven wordt verrijkt met die van appels. In 1990 beschikte Bois-Brinçon zelfs over 23 hectare appelboomgaarden en 22 hectare wijngaarden. Met de komst van Xavier verandert alles: hij begint te werken op 8 hectare en begint met het begrazen van de wijngaard, waarbij hij impactvolle agronomische praktijken achterwege laat. De bosbiodiversiteit en de aanwezigheid van dieren in de wijngaard (Higland Cattle-koeien) maken het plaatje compleet in de balans en harmonie van de natuur. De keuze om wijn in percelen te maken duidt op de zoektocht naar een diepgaande identiteit in de geproduceerde wijnen, een lakmoesproef van een plek, Anjou, die nog volledig ontdekt moet worden in de verschillende nuances die het presenteert.

Als u Crémant de Loire Brut Nature 2021 van Château de Bois-Brinçon wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Crémant de Loire AOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Crémant de Loire Brut Nature 2021 van Château de Bois-Brinçon bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering