Géraldine en Xavier Cailleau staan sinds 1991 aan het roer van Château de Bois-Brinçon. De geschiedenis van de wijnbouw begint in 1219 en gaat verder met wisselend succes, waarbij zelfs de productie van druiven wordt verrijkt met die van appels. In 1990 beschikte Bois-Brinçon zelfs over 23 hectare appelboomgaarden en 22 hectare wijngaarden. Met de komst van Xavier verandert alles: hij begint te werken op 8 hectare en begint met het begrazen van de wijngaard, waarbij hij impactvolle agronomische praktijken achterwege laat. De bosbiodiversiteit en de aanwezigheid van dieren in de wijngaard (Higland Cattle-koeien) maken het plaatje compleet in de balans en harmonie van de natuur. De keuze om wijn in percelen te maken duidt op de zoektocht naar een diepgaande identiteit in de geproduceerde wijnen, een lakmoesproef van een plek, Anjou, die nog volledig ontdekt moet worden in de verschillende nuances die het presenteert.
Gratis retourneren
Toegewijde hulp