Wat: Vanaf de passage, gedurende ongeveer 15 dagen, op de gedroogde pulp van de Bosan-wijngaard
Omdat: Voor zijn volle en harmonieuze lichaam
Ideaal bij: Wild, gegrild of gestoofd vlees, oude kazen
Wat: Vanaf de passage, gedurende ongeveer 15 dagen, op de gedroogde pulp van de Bosan-wijngaard
Omdat: Voor zijn volle en harmonieuze lichaam
Ideaal bij: Wild, gegrild of gestoofd vlees, oude kazen
Italië
CESARI SPA - Via Progni, 81 37022 Fumane (VR) - Italië
Het heet Bosan en het is een Valpolicella Ripasso Superiore DOC. Het wordt voorgesteld door de Cesari-wijnmakerij en is het resultaat van de ervaring die is opgedaan met hun Amarone Bosan. De eerste oogst is 2001. Het begint in maart met de passage van de wijn over de gedroogde pulp van de Bosan-wijngaard gedurende ongeveer 15 dagen. Aan het einde van de "ripasso"-periode, na het rekken, wordt een product verkregen dat zeer rijk is aan kleur, body, aroma's en tannines. Dit wordt gevolgd door malolactische gisting en een rijpingsperiode van ongeveer 12 maanden in Franse eiken barriques. Vervolgens gaat de wijn na het blenden over in grote eikenhouten vaten, waar hij zijn reis nog 6 maanden voortzet. Tot slot, na het bottelen, rust de wijn nog minimaal 8 maanden in de fles, voordat hij definitief op de markt wordt gebracht. Briljant, met een intense en paarsachtige kleur, de neus drukt tonen van rood fruit, kersen en kruiden uit. In de mond onthult hij daarentegen een volle en harmonieuze body, een goede zuurgraad en een aangename fluweelzachte afdronk, met duidelijke percepties van chocolade en geroosterde koffie. Hij past goed bij wild, gegrild of gestoofd vlees, maar ook bij oude kazen.
Opgericht in 1936, werd Gerardo Cesari al snel synoniem voor Veronese wijnen in de wereld. Al aan het begin van de jaren zeventig was Amarone Cesari een van de eersten die op vijf continenten arriveerde, dankzij de passie en initiatiefgeest van de familie van de oprichter. Vandaag biedt Cesari unieke, elegante, harmonieuze en evenwichtige wijnen, in overeenstemming met een traditie die gebruik maakt van nieuwe kennis in de wijngaard. Duurzame productie voor het milieu en gegarandeerd voor de consument, dankzij zorgvuldige certificering van de wijnbereidingsprocessen. Cesari heeft twee kelders. Die van Cavaion Veronese is bedacht en gemaakt rekening houdend met de aandacht die de wijnen van Valpolicella nodig hebben, met een grote ruimte ontworpen voor de "rest" van de rode wijnen. In Fumane daarentegen is het hele droogproces geconcentreerd, dat tussen de 4 en 5 maanden duurt, het persen, de fermentatie, om tot een eerste verfijning van de wijnen te komen.
Als u Valpolicella Ripasso DOC Superiore "Bosan" 2018 van Cesari wilt kopen met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Valpolicella Ripasso DOC Superiore "Bosan" 2018 van Cesari bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering