Vier Vicariaten Trentino Superiore DOC

Quattro Vicariati Trentino Superiore DOC.
Cavit
JAAR-extensie: 2019
Herkomst: Trentino
Bordeauxrood van grote waarde

Wat: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot in topvorm
Omdat: Voor wie op zoek is naar rood met karakter
Ideaal bij: Worst jus wielen

Quattro Vicariati Trentino Superiore DOC
Cavit
JAAR-extensie: 2019
Herkomst: Trentino
Bordeauxrood van grote waarde

Wat: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot in topvorm
Omdat: Voor wie op zoek is naar rood met karakter
Ideaal bij: Worst jus wielen

• TypologieRode nog droge DOC
  • Herkomst Trentino
  • Druiven Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot
  • Sensatie Intense en heldere robijnrode kleur; het biedt balsamico-sensaties van pruimen, bramen en tabak. De smaak toont een mooie balans met tonen van groene peper en klein rijp rood fruit. Hartig en zacht met nobele tannines. Pittig sluit. Lange en omhullende afdronk.
  • Wijnbereiding De vinificatie, zowel voor de Cabernets als de Merlot, wordt uitgevoerd volgens het "rode" schema met een middellange maceratieduur met contact met de schil (13-14 dagen). Zodra de gisting is voltooid, volgt de verfijning in barriques en kleine eikenhouten vaten gedurende 20 maanden.
  • Alcoholgehalte 13,5% vol.
  • Servicetemperatuur 18 °
  • Wanneer te drinken -
  • pairing Gegrild vlees en oude kazen
  • Grond Kalkhoudende kleigronden
  • Blootstelling en hoogte -
  • Kweekmethode Guyot en eenvoudige pergola
  • Plantdichtheid 5.000 planten per hectare
  • Geproduceerd en gebotteld door Cavit SC – Trento, Italië

• Geproduceerd in Italië

Vier Vicariaten Trentino Superiore DOC
  • Quattro Vicariati Rosso 2016 Trentino Superiore DOC: alweer een pareltje van Cavit. Het ontleent zijn naam aan het gebied van de vier vicariaten, tussen Ala, Avio, Brentonico en Mori, in Vallegarina. Van de bergen erft het karakter en kracht, van de vaardigheden van Cavit's Wine Makers gratie en harmonie. Intens, helder robijnrood. De neus biedt een vol en geïnspireerd boeket, met balsamico-tonen en echo's van bramen en tabak. Volle en evenwichtige smaak, met hints van groene peper en klein rijp rood fruit. Zacht, hartig, met zachte nobele tannines, met een lange en omhullende kruidige afdronk. Gegrild vlees, voorgerechten met hartige sauzen en oude kazen zijn de beste combinaties. Een gestructureerd rood, zeer aangenaam om te delen.

Cavit betekent Trentino. Het is een van de belangrijkste coöperaties in het gebied en produceert zo'n 70 miljoen flessen per jaar. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is zo'n hoog aantal niet synoniem met industriële kwaliteit. Elke fles behoudt een brede persoonlijkheid en aromatische suggesties. Cavit is geboren in de jaren 50, uit de inzet van enkele producenten die graag de vruchten van een regio met oenologische wonderen opnieuw wilden lanceren. Het Consortium van Sociale Kelders (zo genoemd in de beginjaren) groeit van seizoen tot seizoen, tot het punt dat het tegenwoordig een van de referentiepunten wordt voor niet alleen lokale maar ook Italiaanse productie. Gevestigd in een prachtig zestiende-eeuws gebouw in Maso Toresella (TN), blijft Cavit vandaag betoveren met wijnen van absolute charme, perfect voor wie op zoek is naar kwaliteit en inspiratie in elk glas.

Als u Quattro Vicariati Trentino Superiore DOC van Cavit wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosso Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Quattro Vicariati Trentino Superiore DOC di Cavit bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze anderen wijnen klaar voor levering