Bottega Vinai Lagrein Trentino DOC 2020

Bottega Vinai Lagrein Trentino DOC 2020.
Cavit
JAAR-extensie: 2020
Herkomst: Trentino, Adige-vallei en Vallagarina (TN)
Het inheemse Trentino

Wat: XNUMX% Lagrein voor een makkelijk te combineren wijn
Omdat: Vanwege zijn sterke territorialiteit
Ideaal bij: Kip Cacciatore

Cavit
JAAR-extensie: 2020
Herkomst: Trentino, Adige-vallei en Vallagarina (TN)
Het inheemse Trentino

Wat: XNUMX% Lagrein voor een makkelijk te combineren wijn
Omdat: Vanwege zijn sterke territorialiteit
Ideaal bij: Kip Cacciatore

• TypologieRode nog droge DOC
  • Herkomst Trentino
  • Druiven Lagreïne 100%
  • Sensatie Rode wijn met een zeer intense robijnrode kleur met intense geuren van wilde bessen (framboos, rode bes en braambes) en vanille; de opmerkelijke olfactorische complexiteit wordt punctueel ook in de mond gevonden, in al zijn volheid. Wijn met een opmerkelijke structuur, die een perfecte balans biedt tussen tannines en zuurgraad, aangenaam levendig en aanhoudend in de mond
  • Wijnbereiding Bij het type "dunkel" is de vinificatie traditioneel rood, waarbij de gisting plaatsvindt bij een temperatuur van 28-29°C en met lange maceratie op de schillen in kleine roestvrijstalen tanks, om een ​​beter contact tussen de most en de vaste stof mogelijk te maken. onderdelen. Aan het einde van de alcoholische gisting wordt het in barriques geplaatst waar de malolactische gisting plaatsvindt, aan het einde waarvan de rijping 12-14 maanden begint. Voordat hij wordt gebotteld, ondergaat hij nog eens 4-6 maanden verdere verfijning in kleine eikenhouten vaten
  • Alcoholgehalte 12.5% vol
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Koel minstens 24 uur voor het opdienen. 5 minuten voor serveren openen
  • GlasBordeaux
  • Grond Op de heuvels van de Adige-vallei bevinden de wijngaarden zich op gletsjer- of moreneterrassen, met bruine, middeldiepe, goed doorlatende bodems met een grindachtige steenachtige matrix. In Vallagarina bevinden de wijngaarden zich op de conoïden gevormd door de afzettingen van oude beken, waar we kalkrijke bodems hebben, goed gestructureerd en goed gedraineerd, met veel kiezelstenen en een redelijk kleigehalte
  • Blootstelling en hoogte Zuidwesten
  • Kweekmethode eenvoudige Trentino pergola
  • Gebotteld in het productiegebied door Cavit SC - Trento - Italië

• Geproduceerd in Italië

Bottega Vinai Lagrein Trentino DOC 2020
  • De oorsprong van Lagrein gaat verloren in de tijd. Het lijkt erop dat het al in de 4e eeuw werd verbouwd door de paters benedictijnen in Gries di Bolzano. Tegenwoordig is het wijdverbreid in Trentino, tot het punt dat sommigen speculeren dat de naam is afgeleid van die van Vallagarina. CAVIT biedt het aan in deze elegante versie, gemaakt van druiven die zijn geoogst in de best blootgestelde gebieden van de Adige-vallei en Vallagarina, met goede temperatuurschommelingen tussen dag en nacht. Traditionele rode vinificatie, maceratie en fermentatie vinden plaats in roestvrijstalen containers bij een gecontroleerde temperatuur. Vervolgens, aan het einde van de alcoholische gisting, wordt de wijn overgebracht naar eikenhouten barriques waar de malolactische gisting plaatsvindt en er een rijpingsfase is die meer dan een jaar duurt. Maar dat is niet genoeg. In feite ondergaat de wijn vóór het bottelen nog 6-XNUMX maanden verdere verfijning in kleine eikenhouten vaten. Het resultaat is een prachtig glas met een zeer intense robijnrode kleur, met hints van wilde bessen, en met name frambozen, bessen en bramen, en duidelijke hints van vanille. In de mond is hij goed gestructureerd, met een perfect evenwicht tussen tannines en zuren. Gemakkelijk te combineren met voldoening, het is een wijn die goed past bij warme hapjes, pastagerechten met vleessauzen of kipcacciatore.

Cantina Viticoltori Trentini, oftewel CAVIT. We hebben het over een van de grootste Italiaanse productiebedrijven. Een grote coöperatieve onderneming, opgericht in 1950 door een kleine groep wijnmakers die zich bewust waren van het potentieel van hun land. Door de jaren heen is het succes overweldigend, zo erg zelfs dat CAVIT vandaag kan rekenen op in totaal meer dan 6.300 hectare wijngaarden in Trentino, verdeeld over meer dan 5.200 wijnbouwers. Maar zonder twijfel een kolos die ook wijnen van hoge kwaliteit kan voortbrengen. Wijnen voor elke dag of speciale flessen die alleen bij speciale gelegenheden worden ontkurkt. Dit alles dankzij de 11 aangesloten wijnmakerijen, verspreid over Trentino, waardoor CAVIT de beste wijnen in elk gebied heeft. Maar ook dankzij de samenwerking met het Enologisch Instituut van San Michele all'Adige waarmee een wijnbouwkundig en oenologisch project werd geboren, bestemd om prestigieuze wijnen tot leven te brengen. Goede lokale wijnen, bekroond door nationale en internationale critici.

Als u Bottega Vinai Lagrein Trentino DOC 2020 van Cavit wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosso Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Cavit's Bottega Vinai Lagrein Trentino DOC 2020 bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering