Bottega Vinai Gewürztraminer Trentino DOC 2022

Bottega Vinai Gewürztraminer Trentino DOC 2022.
Cavit
Herkomst: Trentino, Trente
Aromatisch bij uitstek

Wat: Uit een selectie van de meest geschikte wijnbouwgebieden van de regio
Omdat: Voor zijn typische rozennoten
Ideaal bij: Voorgerechten, vismenu's of delicate witvleesgerechten

Cavit
Herkomst: Trentino, Trente
Aromatisch bij uitstek

Wat: Uit een selectie van de meest geschikte wijnbouwgebieden van de regio
Omdat: Voor zijn typische rozennoten
Ideaal bij: Voorgerechten, vismenu's of delicate witvleesgerechten

• TypologieWit nog droog DOC
  • Herkomst Trentino
  • Druiven Gewürztraminer 100%
  • Sensatie Helder goudgeel met briljante reflecties. Het heeft zeer intense reuknoten van Thea roos en balsamico nuances. Zeer complex en elegant, het sluit het gehemelte af met een afdronk van gedroogde abrikoos en ananas.
  • Wijnbereiding De perfect rijpe druiven worden met de hand geoogst, geselecteerd, ontsteeld en zacht geperst: de verkregen most blijft bij lage temperatuur in contact met de schillen om de typische aroma's eruit te halen. fermentatie en rijping in staal
  • Alcoholgehalte 13.5% vol
  • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
  • GlasBrede tulp
  • pairing Aperitief, vismenu
  • Grond Gemengde bodems verdeeld in verschillende wijngaarden - van zandige leem tot afzettingen van gletsjeroorsprong met zandsteen, siltsteen, mergel, kalksteen en dolomiet
  • Blootstelling en hoogte Zuiden
  • Kweekmethode Terug
  • Geproduceerd in Italië

• Cavit SC - Trento - Italië

Bottega Vinai Gewürztraminer Trentino DOC 2022
  • Het hier voorgestelde is een zeer aangename pure Gewürztraminer die behoort tot de Bottega Vinai-lijn van Cavit. Trentino DOC, deze lijn bevat wijnen die zijn geproduceerd uit een selectie van de meest geschikte wijnbouwgebieden van de regio. Diep territoriale wijnen die, zoals in dit geval, ontstaan ​​uit de verwerking van typische druiven. Vooral Traminer is afkomstig uit de regio Trentino-Alto Adige, en meer bepaald uit de stad Termeno, van waaruit het zich vervolgens verspreidde, vooral in enkele belangrijke Duitse wijnbouwgebieden. Traminer profiteert zelfs van koude klimaten, perfect om de aroma's te versterken. Het is in feite de aromatische variëteit bij uitstek. In dit geval worden de druiven met de hand geoogst, ontsteeld en geperst. De most blijft een korte tijd in contact met de schillen om alle aroma's eruit te halen. Daarna volgt een zeer delicate persing en de fermentatiefase, altijd in roestvrijstalen tanks, bij een gecontroleerde temperatuur. Aan het einde van deze fase blijft de wijn 4 tot 5 maanden in staal rijpen voordat hij wordt gebotteld. Zo ontdekken we een wijn die wordt gekenmerkt door een prachtige heldere kleur, goudgeel met schitterende reflecties. In de neus intense tonen van roos, met balsamico nuances. Complex en elegant, onthult in de mond duidelijke smaken van zoet fruit, zoals abrikoos en ananas. Uiterst veelzijdige wijn, ondanks de aromaticiteit, past hij op tafel goed bij zowel hartige taarten als hapjes, voorgerechten of hoofdgerechten op basis van vis. Ook perfect bij gerechten met een delicate smaak op basis van wit vlees.

Cantina Viticoltori Trentini, oftewel CAVIT. We hebben het over een van de grootste Italiaanse productiebedrijven. Een grote coöperatieve onderneming, opgericht in 1950 door een kleine groep wijnmakers die zich bewust waren van het potentieel van hun land. Door de jaren heen is het succes overweldigend, zo erg zelfs dat CAVIT vandaag kan rekenen op in totaal meer dan 6.300 hectare wijngaarden in Trentino, verdeeld over meer dan 5.200 wijnbouwers. Maar zonder twijfel een kolos die ook wijnen van hoge kwaliteit kan voortbrengen. Wijnen voor elke dag of speciale flessen die alleen bij speciale gelegenheden worden ontkurkt. Dit alles dankzij de 11 aangesloten wijnmakerijen, verspreid over Trentino, waardoor CAVIT de beste wijnen in elk gebied heeft. Maar ook dankzij de samenwerking met het Enologisch Instituut van San Michele all'Adige waarmee een wijnbouwkundig en oenologisch project werd geboren, bestemd om prestigieuze wijnen tot leven te brengen. Goede lokale wijnen, bekroond door nationale en internationale critici.

Als u Bottega Vinai Gewürztraminer Trentino DOC 2022 van Cavit wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Bianco Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Bottega Vinai Gewürztraminer Trentino DOC 2022 van Cavit bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering